Balsamy do ciała

Nacomi Smooth Body Butter Strawberry - guawa Pudding Lekkie masło do ciała o zapachu truskawkowego puddingu z guawą

Nacomi Lekkie Masło Truskawkowy pudding
Bodyland.pl
Nacomi lekkie masło do ciała Truskawkowy Pudding 100 g

_pasja
    8 sierpnia 2021 o 11:25
    Fajne ale....
    Naturalne masełko do ciała. Zamknięte w plastikowym pudełku jak dla mnie to wygodna forma używania. Samo masełko ma lekko gęsto konsystencję i intensywny, słodkawy zapach. Masełko szybko się wchłania i działa nawilżając. Według mnie nawilżenie jest na słabym poziomie. Muszę nałożyć więcej produktu żeby dobrze nawilżyć skóre a i tak po kilkunastu godzinach mam wrażenie jak by wogole nie była nawilżona. Jeśli chodzi o zapach produktu jest intensywny, słodki nie każdemu może przypaść ten zapach do gustu. Na skórze utrzymuje się dłuższą chwilę. Balsam jest poprostu dobry ale myślę że dla skóry która potrzebuje większego nawilżenia raczej się nie sprawdzi.
    Zalety:
    • opakownie
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • słabo nawilża
  • 31 stycznia 2021 o 3:10
    Kocham ten zapach.
    To moje pierwsze masełko od Nacomi ale z pewnością nie ostatnie :) uwielbiam pięknie pachnące produkty do pielęgnacji ciała więc pod tym względem masełko mnie totalnie urzekło. Pachnie jak truskawkowy jogurt albo truskawkowa mamba :) coś pięknego. Konsystencja jest typowa dla produktów masełkowych czyli mocno gęsta treściwa co miłośnikom lekkich i szybko wchłaniających się balsamów będzie zdecydowanie przeszkadzać. Radzę mieć to na uwadze żeby się nie rozczarować że produkt jest ciężki tłusty i nie można się po nim szybko ubrać :) masełko przy wmasowywaniu w skorę pozostawia tłusty olejlowy film który trochę bieli więc radzę po wstępnym wsmarowaniu doklepać resztę żeby nie pozostawił białego filmu na ciele. Masełko mimo cudownego wakacyjnego zapachu latem zdecydowanie nie będzie dobrym wyborem i zdecydowanie po nie wtedy nie sięgnę z racji konsystencji która w upalne dni będzie dla mnie nie do przejścia :) zimą mój must have i właśnie przymierzam się do innych wersji zapachowych.
  • 20 sierpnia 2020 o 14:10
    Masło o zapchu truskawkowym
    Kupiłam ten produkt bo akurat był na promocji w Hebe za jakieś 17 zł. Uwielbiam testować nowe balsamy, tylko największy problem mam w tym, że nie jestem zbyt regularna . Produkt zachwycił mnie swoim cudownym zapachem. Słoiczek ma małą pojemność i chyba dzięki temu udało mi się wykorzystać bardzo szybko. Masło jest treśćie i ładnie wygładza skore.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • wygodne opakowanie możemy zużyć produkt do samego końca
    Wady:
    • cema