Kremy na noc

Tołpa Holistic, Pro Age Adaptogen, Liftingujący krem-maska przeciwzmarszczkowy na noc

• 26 grudnia 2022 o 12:09
    Bardzo dobry krem z retinolem
    Kolejny bardzo dobry produkt polskiej firmy. Miałam do czynienia z różnymi kremami z retinolem,w bardzo różnych przedziałach cenowych i stężeniu i uważam, że krem Tołpa zupełnie niczym nie odstaje od swoich droższych odpowiedników. Krem ma zbitą konsystencję, kolor śmietankowy,z tubki wychodzi bez problemów, wydajność jak najbardziej ok. Krem szybko się wchłania,nie pozostawia tłustego filmu, przez noc odżywia skórę,delikatnie "prasuje"drobne zmarszczki.w przypadku mojej mieszanej cery ładnie reguluje sebum, trzyma w rysach niespodzianki i zaskórniki. Jestem zdecydowanie na tak!
    Zalety:
    • Polska marka, naturalny skład, higieniczne opakowanie, wydajność,nawilżenie i odżywienie
  • 29 kwietnia 2021 o 22:58
    Działa, ale delikatnie
    Nie jest to moje pierwsze spotkanie z retinolem. Miałam okazję wypróbować wcześniej krem z iwostinu i po tym jak przekonałam się o świetnym działaniu tego składnika, szukałam czegoś odrobinę tańszego. Moim zdaniem ten krem jest trochę słabszy od iwostinu, ponieważ przy codziennym używaniu tego kremu-maski pojedyncze wypryski się pojawiały, a i zmarszczki mimiczne jakoś nie chciały się wygładzać. Owszem robi to co obiecuje - zapobiega powstawaniu niedoskonałości, poprawia gęstość skóry, jest ona elastyczna, wygładza drobne zmarszczki, lecz robi to bardzo delikatnie. Chciałabym trochę więcej. Konsystencja kremu jest gęsta, bogata, nie wchłania się w pełni, ale też nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy, więc spokojnie można przyłożyć z głowę do poduszki bez zamartwiania się o wtarcie w nią kosmetyku. Ja nie używałam całej serii na raz. Bo wybrałam też dla siebie na dzień serum z witaminą c. Być może jakbym skupiła się tylko na retinolu, to działanie było by lepsze.
  • 22 lutego 2021 o 19:44
    Dla mnie botoks w kremie
    Krem na bardzo fajną konsystencję oraz delikatny zapach. Używam go całkiem sporo na nic. Moja skóra jest mieszana, pojawiają się pierwsze zmarszczki mimiczne. Po nałożeniu na buzię od razu czuć niesamowite napięcie. Po raz pierwszy czegoś takiego doświadczyłam. Skóra po czasie stała się bardziej jędrna, gładka. Skóra nabrała blasku a co najważniejsze - zmarszczki zostały delikatnie spłycone. Lwia zmarszczka która tak mi przeszkadzała, prawie w 90% zniknęła. Uwielbiam ten efekt. Skóra po dłuższym czasie jest lekko podrażniona ale obyło się bez jej łuszczenia. Koloryt został również wyrównany
  • 13 stycznia 2021 o 22:58
    Rewelacyjny kosmetyk
    Zawarty w kosmetykach tołpa holistic retinol poprawia gęstość skóry oraz zapobiega powstawaniu niedoskonałości, systematyczne stosowanie retinolu zdecydowanie poprawia kondycję skóry i sprawia, że staje się bardziej elastyczna, wygładzona i rozświetlona. Ja używam wszystkie trzy kosmetyki jednocześnie, czyli serum, krem na dzień i krem na noc. Krem na noc jest zapakowany w aluminiową tubkę. Ma gęstą, bogatą konsystencje jednak nie jest tłusty i nie pozostawia filmu na twarzy nawet jak nałoży się grubszą warstwę. Rano moja cera jest gładka i ładnie napięta. Po prawie miesiącu stosowania widać znaczną poprawę mojej skóry twarzy. Polecam zwłaszcza tym dla których bakuchiol jest za słaby i nie robi nic.
  • 1 stycznia 2021 o 13:48
    Super
    Krem maskę stosuję 2-3 razy w tygodniu jako uzupełnienie pielęgnacji serum z tej samej serii. O serum, o adoptogenach napisałam więcej w recenzji serum właśnie, do której ciekawych serdecznie odsyłam. Krem traktuję jako wzmacniający dodatek do genialnego serum. Ma postać kremu-maski i dość bogatą konsystencję. Nakładam go nieco grubszą warstwą na wchłonięte serum z serii. Rano wstaję z totalnie wygładzoną skórą o zminimalizowanych porach jak po jakimś filtrze do zdjęć. Krem dobrze nawilża, poprawia napięcie twarzy i nie szkodzi nawet skórze z tendencją do wyskakujących niespodzianek. Mam nawet wrażenie, że pomaga wyciszać stany zapalne. Bardzo polecam!
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Kremy na noc