Maski do włosów

Laboratorium Pilomax Wax Colour Care Hermiona, Maska magicznie odbudowująca do włosów farbowanych i zniszczonych

• 19 grudnia 2024 o 7:43
    Ratunek na łamliwe , zniszczone włosy
    Maska Hermiona, marki Pilomax określana jest jako domowy botox na włosy. Moim problemem jest to, że mimo braku korzystania z zabiegów fryzjerskich, jak farbowanie, rozjaśnianie włosów, moje włosy mają tendencję do rozdwajania się, łamliwości i wypadania. Mam też słabą fazę wzrostu włosa. Podoba mi się, że maskę można spokojnie nałożyć nie tylko na włosy, ale i skórę głowy. Ja obrałam sobie taki rytuał, że trzymam ją znacznie dłużej niż zaleca producent i owijam się ręcznikiem, aby pod wpływem ciepła składniki lepiej się wchłonęły. Po spłukaniu i wysuszeniu włosów, co najważniejsze nie są one przetłuszczone, a efekt utrzymuje się do następnego umycia włosów, w moim przypadku jest to co dwa, trzy dni maksymalnie. Włosy są błyszczące, nawilżone, proste, odżywione, ładnie się układają. Dodam , że siostra miała wykonywany botox w salonie, to nie powiedziałabym, żeby ten efekt utrzymywał się jakoś długo, zdecydowanie wolę mieć taką maskę pod ręką . Stosuję na przemiennie z maską przeciw wypadaniu włosów. Marka Pilomax zaskarbiła sobie moje serce, nie jestem w stanie odszukać czegoś lepszego , ale i też cena jest akceptowalna, co także ma dla mnie znaczenie. Wystarczy zachować regularność , a włosy na pewno za to podziękuję.
    Zalety:
    • Cena, jakość, działanie, zapach, odżywienie, nabłyszczenie, naprawa zniszczonych włosów
    Wady:
  • 20 sierpnia 2023 o 12:05
    Nie ulubiona, ale blisko
    Z maski jestem generalnie zadowolona - jest bardzo wydajna i faktycznie po jej stosowaniu włosy lepiej się rozczesują. Cieszę się, że nie obciąża nadmiernie włosów. Czy jednak zauważyłam jakąś większą różnicę po jej stosowaniu? Niespecjalnie. Po zastosowaniu maski włosy wyglądają ładnie, ale takiego długofalowego efektu nie widzę. Z tym, że do tej pory takiego "magicznego" efektu odbudowania w masce nie znalazłam.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • po zastosowaniu włosy są przyjemne w dotyku i łatwo się rozczesują
    Wady:
    • brak długofalowych efektów
    Jowi25
    10 lutego 2023 o 10:26
    Super maska
    Bardzo dobra maska!!! Najlepiej gdy nosimy ją jak najdłużej na włosach. Daje efekt nawilżonych włosów. Włosy się dobrze rozczesują. Przy moich długich Blond włosach świetnie się sprawdza. Jest godna polecenia. Cena jest adekwatna do jakości. Zdjęcia recenzentki ZALETY: Nawilżenie Łatwe rozczesywanie Wygładzenie Cena
  • 25 maja 2021 o 22:27
    Prawdziwy ideał
    Maska to silnie odbudowujący produkt do włosów zniszczonych i farbowanych, który jednocześnie regeneruje uszkodzone włosy a także wygładza je i pogrubia. Ponadto maska odżywia skórę głowy a także pobudza i wzmacnia mieszki włosowe. Maska działa również jako rekonstruktor struktury włosa i przeciwdziała ich nadmiernej utracie. Maska ma dość gęstą konsystencję i należy ją nakładać w formie kompresu na minimum 15 minut do godziny. Moje farbowane na czarno przez lata włosy odzyskały dzięki niej blask i są teraz nawilżone i odżywione. Maskę stosowałam regularnie po każdym myciu i dzięki temu moje włosy są w dobrej kondycji i przestały się łamać. Dużym plusem dla mnie jest brak w składzie silikonów,sls i parabenów. Uważam, że maska idealnie sprawdzi się u każdej kobiety, która chce poprawić wygląd swoich włosów
  • 6 kwietnia 2021 o 11:40
    Maska
    Maska do włosów fenomenalna , gładka konsystencja , bardzo wydajna. Włosy delikatne , nie puszą się , gładkie, odżywione. Zapach delikatny , przyjemny . Polecam
    Otrzymałam do testów od marki/producenta