Zakupiłam ten krem jakiś tydzień temu, zachęcił mnie skład, który jest całkiem w porządku, tym bardziej jak na tańszy kosmetyk. Szukałam czegoś co ujednolici moją cerę, ale nie będzie dawało mocnego krycia i tak dalej, słowem - nie oczekiwałam wiele. Dodam, że nie szukam obecnie kryjących produktów gdyż trochę udało mi się wyprowadzić cerę na prostą, nie mam problemów, z nadmiernym wydzielaniem sebum, moje policzki nie są przesuszone, pory nie są bardzo widoczne i też nie walczę z hormonalnymi wykwitami ostatnio, powiedziałabym, że cera idzie w kierunku normalnej. Na półce w drogerii widziałam tylko dwa warianty kolorystyczne, wybrałam jaśniejszy. Pierwsza aplikacja : krem rozprowadziłam na twarzy dłońmi, nie miałam większych problemów ze smugami bądź nierówną aplikacją, użyłam naprawdę małej ilości, za każdym razem nakładałam niewielką ilość, także myślę, że przy dłuższym użytkowaniu to byłabym zadowolona z wydajności. Efekt po pierwszej aplikacji: krem wyglądał na twarzy jakby nie do końca chciał się stopić ze skórą, zostawił taką tłustą warstewkę, ale użyłam troszkę pudru na wierzch (prasowany blot powder z MACa) i było okej... Przez godzinę, później zaczęłam się świecić jak latarnia. Nie poddałam się ???? następnego dnia zaaplikowałam beauty blenderem, też niewielką ilość, efekt ten sam! Znowu ta warstewka i to wrażenie jakbym się lepiła, puder znowu poszedł w ruch, nawet w większej ilości, ale efekt wyglądał tak samo jak przy pierwszej aplikacji. Aplikacja numer 3, ostatnia : użyłam pędzla face expert z Real Techniques do podkładu (mój najbardziej zaufany pędzel!) i też, niestety, nie byłam w stanie uzyskać lepszego efektu. Za każdym razem ten krem już od startu wyglądał nieświeżo na mojej skórze. Odcień się zgadzał, ale cała reszta to na bank nie był 'healthy glow'. Przypominam, że nie mam teraz większych problemów z cerą, nie wyobrażam sobie tego produktu na cerze mieszanej w stronę tłustej, jedynie na myśl przychodzi mi cera sucha i zmęczona, może dziewczyny z taką cerą byłyby zadowolone. Podsumowując : w tej cenie, jeżeli macie ochotę, ryzykujcie. U mnie się nie sprawdził, może inne dziewczyny będą miały lepsze doświadczenia z tym produktem :)
Zalety:
- delikatny zapach
- odcień
- wydajność
Wady:
- tłusty efekt na skórze
- kosmetyk zaraz po aplikacji wyglądał nieświeżo
- Trwałość