Emulsje, esencje i boostery

Stara Mydlarnia Face Mania, Vitamin C Serum Rozjaśniające serum do twarzy

Yezusqq
    20 sierpnia 2024 o 10:08
    Dobry produkt
    Bardzo fajne serum. Skusiłam się na serum ze Starej Mydlarni, ponieważ był na promocji, a uwielbiam produkty do kąpieli ze Starej Mydlarni. Tutaj również się nie zawiodłam. Serum jak najbardziej nawilża i wyrównuje koloryt skóry.
    Zalety:
    • nawilża
    • rozjaśnia
  • 4 listopada 2023 o 23:24
    I tak i nie
    Serum kupiłam jako produkt antyoksydacyjny pod SPF. Nie liczyłam na rozjaśnienie przebarwień i faktycznie takiego działania po 6 tygodniach używania nie zauważyłam. Serum bardzo ściagało i szczypało mnie w skórę O położeniu pod oczy nie było mowy. Zużyłam, spróbowałam i to tyle. Ładnie, cytrusowo pachnie. Fajnie, że ma szklaną buteleczkę oraz pipetę. Skład ciekawy i bogaty, ale jednak nie dla mnie.
    • Skład
    Wady:
    • Szczypanie
    • Ściągnięcie skóry
  • 21 lipca 2023 o 23:53
    A gdyby tak rozpuścić w wodzie Rutinoscorbin?
    Kupiłam w Hebe, skuszona promocyjną ceną i podkreśloną na buteleczce procentową zawartością witaminy C. Serum okazało się bardzo rzadkie, wodniste. Od razu przy nakładaniu trzeba było je rozprowadzać, ale nie jest to duży minus - ot, drobna niedogodność. Jestem rozczarowana raczej z powodu braku efektów. Skoro tej witaminy C jest tak dużo, to coś powinna zrobić. A pod koniec buteleczki ani rozświetlenia przebarwień, ani uelastycznienia skóry. Po około dwóch tygodniach wokół ust bardzo mi się przesuszyła skóra. W dodatku sama końcówka kosmetyku się utleniła - nie da się tego przeoczyć, serum zmieniło zapach i kolor. Komu może się sprawdzić? Osobom niewrażliwym na alkohol wysoko w składzie, lubującym się w rzadkich konsystencjach, szybko zużywającym kosmetyki, świadomym, w jaki sposób wykorzystać potencjał witaminy C w formie Ascorbic Acid. Niestety ja do tej grupy nie należę.
    Zalety:
    • Producent zapewnia o wysokiej zawartości witaminy C
    • Opakowanie z pipetą - sprawdziło się
    • Dostępny
    Wady:
    • Nie działa rozjaśniająco na przebarwienia
    • Bardzo wodnisty, szybko spływa z twarzy
    • Pod koniec opakowania produkt się utlenił
  • 19 lipca 2023 o 10:55
    Bardzo wysuszył moją skórę, nie zauważyłam żadnego rozjaśnienia
    Bardzo lubię testować sera z witaminą C, więc jak zobaczyłam to serum w promocji, to zdecydowałam, że kupię. Zobaczyłam skład, widziałam, że ma alkohol dosyć wysoko na liście ale i tak kupiłam (moja wina!). :/ Mam cerę suchą, wrażliwą z niewielkimi przebarwieniami i zaczerwieniami. Witamina C to jeden z moich ulubionych składników aktywnych, który pomaga mi w wyrównywaniu kolorytu. Według producenta serum zawiera aż 15% bezpośredniej formy witaminy C (kwasu askorbinowego). Pomimo, że ta forma jest bardzo niestabilna i ma tendencję do wywoływania podrażnień, nic takiego nie odnotowałam. Serum używałam tylko rano, trzymałam przez cały czas w lodówce i nic się nie utleniło przez 2 miesiące. Niestety to serum bardzo wysuszyło mi moją suchą cerę. Serum jest wodniste, szybko się wchłania ale na trzecim miejscu w składzie ma alkohol, który pewnie przyczynił się bardzo do tego wysuszenia. Serum mnie nie podrażniło, nie miałam po nich żadnych wyprysków ale bardzo możliwe, że po prostu moja skóra jest już przyzwyczajona do różnych dziwnych kosmetyków. Co najważniejsze, po tym serum nie widziałam żadnych efektów rozjaśniających. Przez to, że mnie tak nieźle wysuszył, to nawet moja zmarszczka na czole była bardziej widoczna. Kosmetyk zdecydowanie nie dla mnie.
    Zalety:
    • serum się nie utleniło pomimo, że zawiera niestabilną formę wit. C (kwas askorbinowy)
    • NEUTRALNE
    • patrząc ponownie na skład, to w sumie jest to mieszanka, która może nieźle podrażnić wrażliwe cery (alkohol, perfumy, ekstrakt z jagód goi)
    Wady:
    • bardzo wysuszyło skórę, podkreśliło zmarszczki na twarzy
    • nie rozjaśniło przebarwień
    • nie ujędrniło, nie nawilżyło skóry
    • średni skład z alkoholem na trzecim miejscu
  • 11 lutego 2022 o 16:39
    świetne serum z wit C. Bardzo ładnie rozjaśnia skórę, redukuje przebarwienia. Skład świetny.
    Jestem fanką witaminy C w kosmetykach. Ale jak tu nie być? Dobrze podana wit. C działa cuda - nic innego tak pięknie nie rozjaśnia skóry. OPAKOWANIE Nieprzeźroczysta, biała butelka. Pipeta. Pipeta działa dobrze, choć w produktach z wit. C (bardzo niestabilna) zdecydowanie preferuję opakowania z pompką. Po otwarciu przechowuję lodówce. SKŁAD Bardzo dobry! Opowiednie stężenie wit. C, a oprócz tego wit. E i kwas ferulowy. Ta kombinacja ma szansę działać. Producent nie podaje pH (powinno być niskie). Napisałam email do producenta z pytaniem o pH i dowiedziałam się, że wynosi pomiędzy 2,5 - 3,5. To jest tak jak powinno być. STOSOWANIE i DZIAŁANIE Używam rano. Myję twarz wodą i nakładam po wyjęciu z lodówki. Serum jest wodniste, żółte, bez mocnego zapachu. Po nałożeniu skóra natychmiast ma mocny, ładny błysk. Pozostałą pielęgnację nakładam nie wcześniej niż po 20 minutach. Stosuję wieczorem retinol a rano serum z wit. C. Trudno mi powiedzieć, który z tych produktów działa lepiej na przebarwienia, ale przebarwień nie mam. Moja skóra jest dojrzała (60 plus), mieszana. PODSUMOWUJĄC Zdecydowanie udany kosmetyk. Dobry skład, dobre działanie, brak podrażnienia. Ale uwaga!!! Nie warto kupować na zapas. Kupiłam pomimo tego, że nie było mi jeszcze potrzebne (bo byłam w trakcie połowy opakowania innego serum z wit. C). Ale akurat było w promocji. Serum czekało (bez otwierania) kilka miesięcy na swoją kolei. Po otwarciu okazało się, że ma brązowy kolor i pachnie nieciekawie. To oznacza, że się utleniło i nadawało się tylko do wyrzucenia. To mój błąd, a nie producenta. Wielu producentów serum z wit. C produkuje krótkie serie i przestrzega, by kupować tylko wtedy kiedy jesteśmy gotowi do użycia.
    Zalety:
    • pięknie rozjaśnia skórę
    • nie podrażnia
    • niedrogie
    • świetny skład
    • niskie pH
    Wady:
    • pipeta (zamiast opakowania z pompką)
    • nietrwałe