Peelingi do skóry głowy

OnlyBio Hair in Balance, Peeling enzymatyczny do skóry głowy (różne zapachy)

Nasi użytkownicy zostawili 110 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 kwietnia 2025 o 16:26
    Wkurzająca tubka z mizernym peelingiem
    Najpierw opakowanie - niestety strasznie irytujące. Tubka, której nie sposób w żaden sposób sensownie postawić. Z tego względu nie jestem w stanie trzymać tego produktu razem z innymi kosmetykami włosowymi, tylko odstawiam ją do koszyka na duperele.. przez co zapominam używać tego peelingu. Aby wydobyć produkt należy nieco przekręcić czubek tubki - jest to poniekąd wygodne, ale i zdradliwe. Wystarczy nie dokręcić go potem solidnie do końca, a produkt zaczyna się rozlewać. Wolę jednak opakowania bardziej ergonomiczne i konkretnie zamykane. Sam peeling - bardzo wodnisty żel, łatwo aplikuje się na przedziałki dzięki końcówce tubki. Jednak mam wrażenie, że jest niesamowicie delikatny i słabo złuszcza. Dlatego też zwykle znacząco wydłużam czas trzymania go na skórze, wtedy mam jako taki efekt odświeżenia. Na plus to to, że nie podrażnia i nie szczypie. Naprawdę miałam lepsze peelingi, które dawały solidnie odczuwalny efekt odświeżenia skóry głowy. Tu mi tego bardzo brakuje. Produkt wymaga konkretnego zmycia szamponem. Czasami mam bowiem wrażenie, że włosy u nasady są lekko oblepione. Nie jest to produkt zły, ale i nie będzie moim ulubionym, miałam lepsze peelingi. A ze względu na wkurzające opakowanie na pewno nie kupię go ponownie.
  • 8 kwietnia 2025 o 9:34
    Bardzo delikatny, nie dla tłustej skóry
    Używałam go dość długo przez brak alternatywy, ale dość nieregularnie bo nie widziałam za bardzo efektów. Skóra głowy nie była jakoś bardzo oczyszczona, przetłuszczanie w sumie bez zmian. Sam produkt nie jest zły, można go zostawić nawet godzinę przed myciem i o nim zapomnieć, a że skórą nic się nie dzieje. Bardzo bardzo fajne opakowanie, wygodnie się aplikuje. Brakuje mi z tej serii drugiego produktu, nieco mocniejszego. Niedawno odkryłam w podobnej półce cenowej produkt z Neboa i dopiero teraz przekonałam się, co potrafi dobry peeling do skóry głowy. Ten sobie zostawiam na używanie na pozostałe mycia w tygodniu.
  • 3 kwietnia 2025 o 10:05
    Trochę się zawiodłam
    Pamiętam jak Marka Onlybio weszła na rynek i podbiła serca wielu włosomaniaczek - w tym mnie. Zawsze z wielką radością sięgam po produkty tej marki. Kolorowe pudełka no i te piękne zapachy. Pierwszy raz sięgnęłam po ten peeling enzymatyczny. Pudełko jak zawsze kolorowe i w niskiej cenie. Fajna tubka. Przekręcamy i mamy kontrolę nad produktem ale co ważne - ułatwia sposób aplikacji produktu na skórę głowy. Po otwarciu produkt pięknie pachnie liczi. Ten zapach jest na serio bardzo ładny. Peeling nie zawiera SLS oraz SLES. Skład jest wegański. Delikatnie oczyszcza skórę głowy ale z moją przetluszczającą się skóra głowy nie bardzo dał radę. Trochę je obciążył. Ogólnie produkt jest fajny. Każdy jest inny i nie wszystkim będzie pasować działanie tego peelingu. Trzeba wypróbować i się przekonać.
    Zalety:
    • Szata graficzna
    • Niska cena
    • Skład
  • 30 marca 2025 o 11:22
    Delikatny peeling, ale nie jestem pewna, czy dobrze oczyszcza.
    OnlyBio Hair in Balance, Peeling enzymatyczny do skóry głowy to produkt, który ma wiele zalet, ale muszę przyznać, że nie jestem do końca pewna, czy skutecznie oczyszcza moją skórę głowy. Choć ma delikatną formułę, która nie podrażnia, to po użyciu nie czuję aż takiego "głębokiego oczyszczenia", jakie czasem uzyskuję przy innych peelingach. Skóra głowy po aplikacji jest odświeżona, ale nie jestem pewna, czy usunięte zostały wszystkie zanieczyszczenia i nadmiar sebum. Mimo to, peeling ma świetny zapach – świeży i naturalny, co sprawia, że aplikacja jest przyjemnością. Włosy po użyciu są puszyste i ładnie się układają, więc może być to dobry wybór dla osób, które szukają delikatniejszego oczyszczenia, ale jeśli zależy Ci na mocniejszym efekcie, może warto poszukać czegoś bardziej intensywnego.
  • 16 lutego 2025 o 23:12
    Dla przetłuszczających nie da rady
    Peeling nie wyrządził mi krzywdy, bardzo delikatny, zapach ok mnie nie zachwycił. Ale... no przecież to peeling a nie robi tego co najważniejsze - niestety nie oczyszcza dokładnie skalpu. W porównaniu do innych, które uwielbiam np aromase czy seboradin wypada bardzo blado. Jest ładny, ma wygodną tubkę, nie podrażnia i wygodnie się aplikuje, ale to wszystkie jego zalety.
    Zalety:
    • Dobrze się aplikuje
    Wady:
    • Nie oczyszcza dokładnie przetłuszczonej skóry głowy