Maseczki w płachcie

Beauty Shot Botanic Sheet Mask, Maska regenerująca `Marchewka, morela`

• 15 października 2022 o 22:10
    Bardziej podrażnienia niż regeneruje
    Maseczkę kupiłam na promocji w drogerii Hebe. Nie sprawdziłam składu produktu ani opinii na temat tej maseczki czego teraz żałuję. Nałożyłam maseczkę na twarz oczekując regeneracji zgodnie z obietnicą producenta. Pierwszym rozczarowaniem był fatalny kształt płachty, której nijak nie mogłam dopasować do swojej twarzy. Wyjmując maseczkę z opakowania od razu poczułam zapach alkoholu ale mimo wszystko nałożyłam produkt na twarzy. Dosłownie po chwili poczułam pieczenie spowodowane alkoholem, który jest na 4 miejscu w składzie. Wytrzymałam kilka minut i zdjęłam maseczkę z twarzy, nałożyłam sprawdzony krem nawilżający a moja skóra cierpiała jeszcze przez dłuższą chwilę, była czerwona i piekła. Jedyny plus tej maseczki to dużo esencji w opakowaniu
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Dobrze nasączona płachta
    Wady:
    • Mocno alkoholowy kosmetyk
    • Podrażnienia
    • Fatalny kształt płachty
  • 28 marca 2022 o 17:31
    Maseczka nawilża dosyć przyzwoicie, ale płachta jest po prostu fatalna !
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczkę złapałam w Hebe na promocji. Cena była bardzo atrakcyjna, więc odruchowo wrzuciłam ją do koszyka. Moja cera jest mieszana, chociaż widzę że idzie teraz w kierunku suchej. Mam sporo przebarwień, drobnych blizn. Na policzkach widać naczynka. Widzę, że moja cera rozpaczliwie potrzebuje nawilżenia, więc poluję na właśnie takie kosmetyki. OPAKOWANIE Foliowa saszetka z nacięciami umożliwiająca otwarcie bez nożyczek. Szata graficzna jest bardzo ładna, kolorowa. Dzięki takim kolorkom dużo osób skieruje wzrok na tę maseczkę. Na saszecie są umieszczone wszystkie niezbędne informacje - przeznaczenie, sposób użycia, skład, dane producenta. Niestety piękna saszetka ukrywa w sobie koszmarną płachtę! Przerobiłam już troszkę masek na tkaninie i to ta zdobywa tytuł najgorszej płachty roku. Co mi w niej przeszkadza ? Jest koszmarnie wykrojona, otwory na oczy są nie tak rozstawione, po bokach płachty brak nacięć i wcięć, które umożliwiałyby idealne nałożenie jej na twarz. Tkanina nie trzyma się zbyt dobrze na twarzy, najlepiej byłoby przez 15 minut leżeć i się nie ruszać. Zauważyłam, że płachta jest za szeroka i za długa. Wygoda jest dla mnie bardzo ważna i jest to czynnik, który zdecydował o tym, że to moja pierwsza i ostatnia sztuka tej maski. KOSMETYK Maska jest kolory żółtego, całe szczęście nie zabarwia ubrań i skóry. Zapach jest bardzo delikatny, lekko słodki kojarzy mi się z zapachem utartej marchewki. Konsystencja jest dosyć lejąca. W składzie znajdziemy ekstrakt z marchewki, który działa regenerująco. Kurkuma wyrównuje koloryt, a morela dodaje blasku. DZIAŁANIE Maseczkę używałam zgodnie z zaleceniami producenta. Na oczyszczoną twarz nałożyłam maskę i pozostawiłam ją na 15 minut. Po tym czasie płachtę usunęłam, a pozostałą esencję, chociaż zostało jej bardzo niewiele, wklepałam w skórę twarzy, szyi i dekoltu. Producent obiecuje regeneracje cery, przywrócenie blasku i wyrównanie kolorytu. Jak ja to widzę ? Raczej średnio. Nie widzę aby moja twarz była zregenerowana. Koloryt jest bardzo delikatnie wyrównany, jestem dosyć zadowolona z efektu nawilżenia. Podsumowując, maska nie zrobiła na mnie większego wrażenia, nie zrobiła mi też krzywdy. Efekty są bardzo średnie, a tkanina bardzo toporna. Zapłaciłam za nią niecałe 3 złote, więc nie mam nad czym rozpaczać. Raczej do niej nie wrócę.
    Zalety:
    • 91% składników pochodzenia naturalnego
    • tkanina wykonana z materiału biodegradowalnego
    • dobry skład
    • kosmetyk wegański
    • bardzo tania
    • dostępna w sieci hebe
    Wady:
    • tkanina jest po prostu koszmarna !
    • mizerne efekty
  • 6 marca 2022 o 23:15
    Spodziewałam się po niej więcej
    Maseczkę kupiłam na przecenie w Hebe za jakieś 2zł - więc naprawdę fajna cena jak za maseczkę w płachcie. Produkt znajduje się w bardzo uroczym pomarańczowym opakowaniu z nadrukiem marchewki i moreli. Opakowanie jest miłe dla oka, przejrzyste, łatwo się otwiera. Po otwarciu maseczki czujemy dosyć intensywny słodki zapach. Wydaje mi się, że czuć tutaj nutę marchewki a reszty nie za bardzo jestem w stanie zidentyfikować. O ile zapach wydawał mi się nawet ok, to jednak kiedy maseczkę miałam na twarzy to wtedy już mi bardzo przeszkadzał, był wręcz drażniący. Maseczka nasączona jest żółtą esencją (która na szczęście nie brudzi ubrań). Sama płachta jest ok, można ją rozciągnąć i dopasować do twarzy. Niestety przez cały czas stosowania maseczki musiałam leżeć albo być w pozycji półleżącej - jak tylko wstawałam to maseczka zsuwała mi się ze skóry, co jest dosyć uciążliwe bo te 20-40min można spożytkować w innym sposób. Zastosowanie: maseczkę trzymałam na skórze twarzy dłużej niż zalecał producent - ok. 35min. Po tym czasie maseczka nie wyschła a nadmiar esencji wtarlam w skórę szyi. Po zastosowaniu: maseczka daje nikły efekt nawilżenia. Spodziewałam się po niej więcej, tym bardziej, że dosyć długo miałam ją na skórze. Czy moja skóra się po niej zregenerowała? Raczej nie. Podsumowanie: dobrze, że maseczkę kupiłam na przecenie - nie szkoda mi pieniędzy, które na nią wydałam. Dużym plusem na pewno jest naturalny skład, rozmiar płachty i opakowanie. Mimo to nie kupię jej następnym razem -minusy przeważają szalę.
    • rozmiar płachty,
    • skład
    Wady:
    • zapach - zbyt mocny
    • brak efektu nawilżenia i regeneracji skóry,
    • maseczka nie trzyma się twarzy
  • 2 stycznia 2022 o 21:31
    Pomimo naprawdę fatalnej płachty działanie nawilżające oraz regenerujące ma nie najgorsze.
    Maseczki do twarzy i to w dużej ilości w mojej łazience to już obowiązkowy element. Uwielbiam testować nowości, jestem bardzo ciekawa co dany producent jest w stanie zaoferować w tej konkretnej propozycji i wyszukiwać perełki, które okażą się przydatne np. przed większymi wyjściami. Dodatkowo chętnie sięgam po mało znanych przeze mnie producentów, dlatego tym razem zdecydowałam się na coś od marki Beauty Shot. Do tej pory miałam styczność jedynie z jedną maską od tego producenta, dlatego też z ogromną ciekawością oraz otwartą głową podeszłam do wersji z marchewką oraz morelą. Moja cera z natury jest bardzo sucha, wrażliwa oraz reaktywna. Dzięki prawidłowej pielęgnacji udało mi się wyprowadzić ją na poziom, w którym jestem w stanie określić ją jako normalną, bez większych problemów takich jak powstające suche skórki czy nadmierne zaczerwienienia. Do tego przyczyniły się także stosowane przeze mnie regularnie wszelkiego rodzaju maseczki. Ta konkretna, recenzowana propozycja zawiera w sobie takie składniki jak ekstrakt z marchwi, który przywraca cerze równy koloryt, a dodatkowo wygładza. Dalej mamy wyciąg z owoców moreli, który ma za zadanie odżywić, odmłodzić oraz nawilżyć naszą buzię. Niestety dosyć wysoko umieszczono także alkohol denat, który wysusza skórę. Opakowanie tego produktu jest bardzo ładne i zdecydowanie przyciąga wzrok. Jest to saszetka o pojemności 17 ml. Umieszczono na niej uroczą grafikę marchewki oraz moreli, ale także takie informacje jak logo producenta, nazwa kosmetyki oraz jego podstawowe właściwości. Z drugiej zaś strony umieszczono już bardziej szczegółowy opis i oczywiście skład. Maseczka ma formę dosyć grubej płachty, wykonana została z biodegradowalnego materiału, co akurat jest na plus, Wycięta jest w porządku, niestety jej poziom nasączenia esencją pozostawia niemało do życzenia. Już od momentu wyciągnięcia jej z opakowania czuć, że jest praktycznie sucha, przez co cały proces noszenia materiału na skórze jest nieprzyjemny. Kosmetyk próbowałam trzymać na twarzy przez piętnaście minut, czyli przez tyle, ile faktycznie jest nam zalecane przez producenta. Niestety, w związku z tak małą ilością esencji na płachcie jest to niewykonalne, gdyż trzymanie suchego materiału na skórze tylko jej szkodzi. Mimo skróceniu czasu noszenia o pięć minut, w mojej ocenie efekty są naprawdę bardzo dobre. Buzia zyskała na regeneracji i odżywieniu, otrzymała dobry zastrzyk nawilżenia i przy tym lekkie rozświetlenie. Co prawda żadnego wygładzenia nie zauważyłam, ale za przyjemny efekt uznaję miękkość skóry, jaką tutaj dostajemy. Podsumowując, maseczka w mojej ocenie nie jest najgorsza, ale nie spełniła wszystkich moich oczekiwań. Ma bardzo ładne opakowanie i nie jest droga, bo nawet bez promocji musimy za nią zapłacić około cztery złote, a jak na produkt w płachcie jest to naprawdę niedużo. Myślę, że polecam, chodź sama nie jestem pewna, czy jeszcze kiedyś powrócę.
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Subtelnie rozświetla
    • Zmiękcza skórę
    Wady:
    • Mała ilość esencji
    • Płachta
  • 21 września 2021 o 23:30
    Maska pogarszająca, a nie regenerująca
    Kupiłam maseczkę na przecenie w Hebe, właściwości regenerujące oraz przywracające blask oraz ładne opakowanie zachęciły mnie do zakupu. Maseczka jest do każdego typu cery, więc powinno być ok, ale nie jest ok. Produkt kompletnie nie nadaje się do cery wrażliwej! Maseczka zamknięta jest w jasnożółtym opakowaniu z motywem marchewki i moreli. Jest dosyć spore w stosunku do zawartości, spokojnie zmieściłyby się dwie takie maseczki. Łatwo można je otworzyć, nie potrzeba nożyczek. Zapach dziwny, bliżej nieokreślony, ale nie drażniący nosa. Maseczka wyjęta z opakowania jest bardzo dobrze nasączona esencją, aż z niej ściekało. Pozostałość płynu wklepałam w szyję. Niestety maska okazała się źle skrojona, mianowicie wszerz była za krótka, a wzdłuż za długa. Płachta dobrze przylega, co umożliwia wykonywanie innych czynności. Trzymałam maskę tak jak zaleca producent 15 minut, po tym czasie maska zdążyła wyschnąć i sama nie chciała się trzymać. Praktycznie przez cały czas po nałożeniu maski odczuwałam drobne szczypanie, być może to jakaś reakcja alergiczna, ale uznałam, że może tak ma być. Działanie to dramat. Tuż po zdjęciu płachty miałam wyraźnie zaczerwieniony nos oraz policzki blisko nosa. Zero wygładzenia, zero regeneracji, może twarz była nieco nawilżona, ale to tak mega krótkotrwale. Szczypanie, a potem świąd twarzy utrzymywał się przez pół godziny po; nawet zmycie wodą z żelem do mycia twarzy nie pomogło. Na drugi dzień pełno drobnych krostek. Masakra. Nie polecam! Nawet 1 gwiazdka to za dużo :c
    Wady:
    • źle skrojona płachta
    • szczypie i powoduje świąd twarzy
    • brak efektów obiecanych przez producenta
    • uczula

Zobacz także inne Maseczki w płachcie