Fixery i utrwalacze makijażu

Rare Beauty Always An Optimist 4-In-1 Mist Mgiełka do twarzy

Sephora
Rare Beauty - Always An Optimist 4-in-1 Mist - Mgiełka Do Twarzy - Always An Optimist 4-in-1 Mist - Dla Kobiet

• 23 kwietnia 2025 o 21:10
    4w1... Nie znalazłam żadnego sensownego zastosowania
    Mgiełkę kupiłam zachęcona opiniami w internecie, co to ona nie robi z makijażem. No i robi, ale nie to, czego bym pragnęła. Produkt jest w ładnym, solidnym opakowaniu z niesamowicie perfekcyjnym(!) atomizerem, który subtelnie dozuje nie zalewając twarzy i nie zostawiając żadnych nieporządanych kropli na twarzy. Zapach produktu jest mocno ziołowy co w ogóle nie przypadło mi do gustu, ale na szczęście szybko znika jak i zawartość opakowania bo mgiełka pomimo oszczędnego dozowania do najbardziej wydajnych nie należy. Największy problem z tym produktem stanowi to co najważniejsze, czyli działanie. Oczywiście zgodzę się z opisem producenta, bo jak żaden inny produkt ściąga on pudrowość z twarzy, łączy warstwy makijażu zcalając je i tworząc bardziej naturalny look. Niestety wiąże się to z tym, że makijaż bardzo szybko traci swoją świeżość i jeszcze szybciej ściera się z twarzy, a wszystkiemu winna jest zbyt tłusta formuła produktu. Także nie chcą wyrzucać tyle pieniędzy do kosza próbowałam ratować produkt używając go w różny sposób. Przed makijażem jako baza w ogóle się nie sprawdził, zbyt tłusty. Podkład nie trzymał się skóry albo nie chciał zastygnąć i tworzyły się plamy. Stosowałam po nałożeniu podkładu, ale przed pudrem i skończyło się porażką, puder również nie chciał się trzymać skóry. Obecnie stosuje mgiełkę w dni bez makijażu, uwazm jej po nałożeniu pielęgnacji i po SPF-ie jako dodatkowe nawilżenie co też jest denerwujące, gdyż ciągle czuję tłustą powłokę na twarzy. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał w swojej recenzji, być może sprawdzi się u osób z ekstremalnie suchą skórą, bo przy mojej cerze mieszanej nie dał rady.
    Zalety:
    • Genialny atomizer
    • Rewelacyjnie ściąga pudrowość
    Wady:
    • Nie przedłuża, a skraca trwałość makijażu
    • Tłusta formuła, która zostawia tłustą warstwę na skórze
    • Wstrętny ziołowy zapach
    W perfumerii
  • 11 marca 2025 o 21:22
    Nie Warto
    Spray działa wieloaspektowo – nawilża skórę dzięki niacynamidowi i kwasowi hialuronowemu, a jednocześnie delikatnie wygładza i utrwala makijaż. Przed aplikacją zawsze staram się dobrze wstrząsnąć butelką, aby składniki się połączyły. Stosuję ten spray zarówno przed, jak i po nałożeniu makijażu. Zauważyłam jednak, że przy intensywnych warunkach, takich jak długie godziny noszenia lub wysoka temperatura, spray czasami może nieco przenieść makijaż, ale ogólnie jego właściwości utrwalające są naprawdę imponujące. Jak na cenę wynoszącą ponad 100 zloty, trudno uznać go za produkt wart swojej ceny, szczególnie gdy na rynku jest wiele innych, tańszych opcji, które lepiej spełniają swoje zadanie.
    Zalety:
    • Wszechstronność
    • Bogactwo składników pielęgnacyjnych
    • Efekt transferu
  • 6 grudnia 2024 o 22:29
    fajna mgielka
    Zauwazylam, ze marka Rare Beauty blednie opisuje swoje produkty i tak wlasnie jest w tym przypadku ale tez na przyklad "olejek do ust" tej marki to tak na prawde w praktyce tint a w przypadku tej mgielki nie ma ona formy utrwalania makijazu tylko bardziej takiego nawilzenia. Musze tutaj pochwalic na starcie rozpylacz tej mgielki bo jest on jak chmurka, chyba nie mialam jeszcze tak fajnej mgielki z takim przyjemnym dozownikiem, ktory by tak rownomiernie rozpraszal produkt po calej twarzy. Mgielka od Rare Beauty jest dosc wielofunfcyjna poniewaz mozna ja stosowac zarowno przed, w trakcie jak i po skonczonym makijazu. Mgielka nalozona przed makijazem moze sluzyc jako baza. Mgielka swietnie sciaga pudrowosc z twarzy, sprawia, ze skora wyglada na nawilzona. Mam cere sucha wiec sprawdza mi sie swietnie, przy cerach tlustych moze zbyt sie wyswiecac. Mgielka nie wplywa na trwalosc makijazu- kupujac ja tak wlasnie myslalam ale inne jej zastosowania sa dla mnie rowniez zadowalajace. Uwielbiam kosmetyki od Rare Beauty i w tym przypadku rowniez jestem zadowolona, produkt niestetyy nie utrwala i mysle, ze czesci konsumentow moze sie ta mgielka nie sprawdzic bo zdecydowanie ten produkt nie jest dla wszystkich cer.
    W perfumerii
    Catit_
    1 czerwca 2024 o 15:24
    Produkt tylko dla cer suchych, ale i tak niewarty tych pieniędzy
    Moim zdaniem ta mgiełka spełnia tylko jedną funkcję- poprawia wygląd makijażu, scala i ściąga pudrowość, w żadnym stopniu jednak nie utrwala. Efekt po zastosowaniu jest bardzo ładny- pudrowość znika, makijaż jest bardziej naturalny, rozświetlony (co jest przydatne dla cery suchej, ale dla cery mieszanej czy tłustej wręcz przeciwnie, bo skóra szybciej się przetłuszcza, więc taki makijaż może być wręcz mniej trwały). Czy za samo ściągnięcie pudrowości warto tyle płacić? Oczywiście, że nie. Taki efekt można osiągnąć za dużo niższą cenę. Jeśli płacę 100 zł za setting spray to mimo wszystko liczę na to, że wpłynie pozytywnie na trwałość makijażu, a w przypadku mojej mieszanej cery jest tu wręcz przeciwnie. Na plus ładna szata graficzna i jak dla mnie przyjemny ziołowy zapach (w końcu nie coś przesłodzonego, jak w większości kosmetyków) oraz atomizer rozsyłający drobną mgiełkę. Ale gdzie z tą ceną…
  • 6 maja 2024 o 21:30
    Nie spełniła moich oczekiwań
    Zamiast przedłużać świeżość makijażu, sprawia, że wygląda on mniej świeżo -nawet po kilku godzinach noszenia wygląda na taki już znoszony cały dzień. Dużo osób zachwala jej zapach, ale mnie nie przypadł do gustu - jest ziołowy, dosłownie pachnie jak spray na komary (aby nas nie gryzły); całe szczęście szybko się ulatnia. Delikatnie również ściąga pudrowość makijażu, ale na tym mi nie zależało akurat. Nie zauważyłam również rozświetlenia, no chyba, że brać pod uwagę szybsze wyświecenie się twarzy przez skrócenie trwałości. Jedyną zaletą jest praktyczny format buteleczki, idealny do noszenia w torebce lub do zabrania w podróży. Skusiłam się całe szczęście na wersję travel size, czyli 35 ml, ale w stosunku jakość, a cena wypada fatalnie i nie polecam.
    Wady:
    • skraca trwałość /świeżość makijażu
    • nieprzyjemny zapach