Kremy pod oczy

Laboratorium Kosmetyczne AVA Planeta Ziemia, Wygładzający krem pod oczy `Reduktor zmarszczek`

_inga
    1 listopada 2023 o 6:01
    Wygładzający krem pod oczy `Reduktor zmarszczek` , Planeta Ziemia, Laboratorium Kosmetyczne AVA
    Wygładzający krem pod oczy firmy Ava kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to buteleczka z pompką zawierająca 15 ml kosmetyku, zapłaciłam jedynie około 21 zł. Krem ma ładny zapach, treściwą konsystencję, dobrze się wchłania choć pozostawia tłustawą warstwę na skórze dlatego stosuje go na noc. Krem skutecznie nawilża, odżywia, wygładza i uelastycznia wokół oczu, redukuje zmarszczki nie uczula, nie podrażnia, jest wydajny. Dodatkowy plus za skład 98% składników pochodzenia naturalnego oraz za opakowanie z pompką które zapewnia łatwą wygodną aplikację. Podsumowując lubię kosmetyki firmy Ava i to kolejny dobry produkt tej marki, krem dobrze pielęgnuje skórę wkoło oczu jest wydajny w przystępnej cenie. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • wygładza i uelastycznia
    • redukuje zmarszczki
    • nie uczula, nie podrażnia
    • skład 98% składników pochodzenia naturalnego
    • opakowanie z pompką zapewnia łatwą wygodną aplikację
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    KardiaM
    14 listopada 2022 o 11:36
    Treściwy!
    W poszukiwaniu kremu pod oczy zainteresowałam się tym oto produktem. Zachęciła mnie cena, skład oraz opis. Opakowanie jest ładne, poręczne, z pompką, co pozwala na higieniczną aplikację kremu. Poza tym dzięki pompce możemy uzyskać odpowiednią ilość produktu (nie wylewa się go za dużo). Sam krem ma odpowiednią konsystencję i kremowy kolor, który po nałożeniu na skórę staje się transparentny. Ma bardzo przyjemny, delikatny zapach. Wystarczy niewielka jego ilość, żeby porządnie nawilżyć skórę wokół oczu, co z pewnością korzystnie przełoży się na jego wydajność. Nie spowodował u mnie podrażnień oczu, łzawienia, uczuleń. Nie stosuję go pod makijaż, ale pozostawia tłustą warstewkę, co może wpływać na jego współgranie z kosmetykami kolorowymi i trwałość makijażu. Samo działanie oceniam pozytywnie, dobrze nawilża skórę, ujędrnia ją i odświeża spojrzenie. Co do redukcji zmarszczek to tutaj się nie wypowiem, ponieważ nie borykam się zanadto z tym mankamentem. Ale myślę, że ten produkt może mi wspomóc profilaktykę ich pojawiania się, albo chociaż opóźnić proces starzenia się skóry. Podsumowując, zdecydowanie polecam, myślę, że skuszę się ponownie. Ze względu na treściwą konsystencję do użytku domowego się sprawdzi, natomiast pod makijaż wolę sięgnąć po coś lżejszego, najlepiej z filtrem.
  • 10 sierpnia 2022 o 14:15
    Bardzo tak
    To mój drugi krem pod oczy Ava i znów cudeńko. W zasadzie dla mnie ma jedną małą wadę, a jest nią odczuwalna tłustość, ale wklepany po liniach kości policzkowych ładnie się rozprowadza i nadaje delikatny poblask, z niczym to nie koliduje, ani z kremem do twarzy, ani z kosmetykami do makijażu. Bardzo przyjemnie pachnie. Nie powoduje łzawienia, w zasadzie jest neutralny dla samych oczu. Nie spowodował niesamowitych zmian na twarzy, ale stosowany regularnie jakby wypełnia skórę pod oczami, widać, że służy mi ta dodatkowa pielęgnacja. Nie mam większych problemów ze zmarszczkami akurat w tych okolicach, to raczej prewencja, ale czuję delikatne napięcie skóry, żadne nieprzyjemne, raczej znak działania i solidne nawilżenie. Jest bardzo wydajny, pamiętam, że ten poprzedni też długo mi towarzyszył. Dosłownie odrobina wystarczy, ja zawsze mam wrażenie nadmiaru i rozsmarowuję po większych połaciach skóry. Skład bogaty i przyjazny. Szczerze polecam.
    Zalety:
    • Solidne nawilżenie
    • Odżywia
    • Poprawia napięcie skóry
    • Dodaje elastyczności
    • Sprawia wrażenie wypełnienia
    • Przyjemny zapach
    • Niesamowicie wydajny
    • Dobrze współgra z innymi kosmetykami
    • Bezpieczny dla oczu
    Wady:
    • Tłustość, ale odczuwana bardziej na palcach
  • 15 lipca 2022 o 15:06
    Lubię kremy pod oczy zawierające naturale składniki, ponieważ z reguły są przyjazne dla moich wrażliwych oczu, nie powodują pieczenia czy łzawienia. Nie znałam wcześniej serii Planeta Ziemia od marki Ava, więc ucieszyłam się kiedy dostałam ten krem w prezencie. Krem marki Ava jest świetnym kosmetykiem przyjaznym środowisku ze względu na wykorzystane przy produkcji materiały i zawarte w formule składniki aktywne, wygładza, długotrwale nawilża a przy tym nadaje się pod makijaż. OPAKOWANIE Na pochwałę zasługuje przede wszystkim opakowanie kosmetyku przyjazne dla środowiska. Szklana butelka i kartonik posiadają certyfikat FSC, producent deklaruje,że jest to produkt zero waste, ponieważ zarówno butelka ze szkła, papierosy kartonik i plastikowa pompka nadają się do recyklingu. Będzie to kosmetyk idealny dla osób dbających o dobro naszej planety. Krem znajduje się w kartoniku z grafiką przedstawiającą Ziemię, u góry znajduje się logo i nazwą serii , na bocznej ściance informacje związane ze sposobem stosowania oraz składem. Opakowanie kremu jest praktyczne i funkcjonalne. Buteleczka wykonana z solidnego, grubego szkła z pompką typu air less pozwala na dokładne dozowanie produktu w higieniczny sposób. Jest praktyczna i wygodna w codziennym stosowaniu, choć nie o ciężka. Pompka nie zacina się i nie pluje, dozuje optymalną ilość produktu. Buteleczka posiada naklejkę imitującą szatę graficzną kartonika. Wygląda schludnie i całkiem ładnie na toaletce. KREM Na uwagę zasługuje jego naturalny skład, w którym znajdziemy mnóstwo roślinnych ekstraktów, olei i maseł. Zawiera aż 98% składników pochodzenia naturalnego m.in. hydrolat z kwiatu pomarańczy, oliwę z oliwek, glicerynę, masło mango, olej kokosowy, ekstrakt z liści aloesu, czyli składniki zarówno mocno odżywcze, nawilżające ale też pobudzające skórę, zapobiegające zasinieniom, przeciwzmarszczkowe i ujędrniające, czyli miks idealny do kompleksowej pielęgnacji skóry wokół oczu. Na uwagę zasługuje fakt, że kosmetyk posiada certyfikat Cosmos Natural, jest przyjazny dla wegan i wegetarian. Krem ma lekką, aksamitną konsystencję, która przyjemnie się rozprowadza. Zaskoczeniem była dla mnie jego brązowa barwa, bo w ulotkach i materiałach poglądowych krem ma barwę białą, jednak producent umieszcza na opakowaniu informacje, że zmiana barwy jest naturalnym procesem i nie wpływa na jakość kosmetyku, to mnie nieco uspokoiło. Krem posiada bardzo przyjemny, słodki zapach, który umilą mi za każdym razem jego aplikację. Po nałożeniu i wklepaniu bardzo szybko się wchłania pozostawiając lekką warstewkę ochronną. Nie powoduje pieczenia i łzawienia, za co ma u mnie ogromny plus. Świetnie sprawdza się pod makijaż, nie roluje się i nie tworzy grudek. Bardzo dobrze nawilża skórę pod oczami i wokół nich, odżywia i rozświetla spojrzenie. Nie wpływa może znacząco na zmarszczki mimo obiecującej nazwy "Reduktor zmarszczek". Mam pierwsze, początkowe zmarszczki mimiczne i mimo, że krem świetnie malina skórę wokół oczu to nie jest cudownym remedium likwidującym zmarszczki. Do tej obietnicy musimy podejść z dystansem. Plusem jest bardzo dobra wydajność – używam go od ponad miesiąca i jeszcze sporo jest w opakowaniu, gdyż niewiele potrzeba na jedną aplikację. W opakowaniu znajduje się aż 30 ml, a na zużycie mamy 6 miesięcy. Cena regularna jest przyjazna dla portfela. PLUSY: + higieniczne opakowanie pompką + naturalny skład + bardzo dobrze nawilża, odżywia skórę + nadaje się pod makijaż + jest wydajny + produkt i opakowanie są przyjazne dla planety + spora pojemność (aż 30 ml)