Perfecta, SPA, Pedicure pielęgnacyjny, Wulkaniczny peeling + zmiękczająca maska - serum do stóp

17 HIT!
59 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiPeeling na bazie pumeksu ze skały wulkanicznej, olejku bawełnianego, ciekłej parafiny i alantoiny. Perfekcyjnie złuszcza zrogowaciały naskórek, pozostawiając skórę gładką i miłą w dotyku. Wspomaga krążenie, przez co rozgrzewa zziębnięte stopy.
Zmiękczająca maska - serum na zrogowaciały naskórek stóp na bazie roślinno- witaminowego kompleksu zmiękczającego, arniki górskiej, ciekłej parafiny i alantoiny. Doskonale zmiękcza zrogowacenia, przyspiesza naprawę pęknięć naskórka i nawilża stopy.
Cechy produktu
- Pojemność
- <50ml
- Właściwości
- złuszczające, regenerujące, wygładzające, nawilżające
- Struktura
- lekkie
- Skóra
- normalna
- Rodzaj
- peelingi do stóp, maska do stóp
- jednorazowego użytku
5 /5
13 września 2022, o 02:53
- Zapach: 4
Pozytywne zaskoczenie
Łatwa w użyciu saszetka podzielona na dwie części. Peeling bardzo dobrze się sprawdził. Peeling mocny do stóp idealny. Dobrze złuszczył naskórek. Maska zostawiona na noc bardzo dobrze odżywiła stopy jednak gdy nałożymy gruba warstwę i gdy wiekszosc sie wchłonie musimy zdjąć chusteczką tłusta warstwe która pozostaje mimo długiego oczekiwania na wchłonięcie.
ZALETY: Działa
Dobry peeling jak i maska
Starcza idealnie na raz
WADY: Pozostaje tłusta warstwa
3 sierpnia 2022, o 14:00
Kupiony w: Drogeria internetowa
- Zapach: 3
- Opakowanie: 5
Pielęgnacyjny pedicure, wulkaniczny peeling + zmiękczająca maska - serum do stóp, Perfecta, SPA
Pielęgnacyjny pedicure kupiłam w jednej z internetowych drogerii.
Opakowanie zawiera 12 ml kosmetyku w tym peeling złuszczający 6 ml oraz zmiękczająca maska-serum 6 ml, zapłaciłam około 4 zł.
Peeling delikatnie złuszcza, wygładza, zmiękcza zrogowacenia, natomiast maska odżywia, nawilża, razem to dobrze dopasowany duet.
Zabieg stosowałam 2 razy w tygodniu wieczorem, jedno opakowania zawiera ilość kosmetyku odpowiednią do wykonania jednego zabiegu.
Zgodnie z zaleceniami producenta na umyte lekko wilgotne stopy nakładam peeling i masuję około 5-6 minut, później myję i osuszam stopy, następnie nakładam maskę i pozostawiam na około 20 minut pozostałą maskę wmasowuję w skórę i nakładam bawełniane skarpetki.
Podsumowując pielęgnacyjny pedicure spełnia swoje zadanie, przy regularnym stosowaniu( w ciągu miesiąca zużyłam 8 opakowań ) daje zadowalający efekty i pozwolił mi przygotować stopy na lato, jednak jego zapach niezbyt przypadł mi do gustu dlatego wątpię ze jeszcze skuszę się na kolejny zakup tego kosmetyku.
ZALETY: - konsystencja
- peeling delikatnie złuszcza
- wygładza
- maska zmiękcza, nawilża i odżywia
- odpowiednia ilość kosmetyku na jeden zabieg
- zmiękcza zrogowacenia
Nie kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Zapach: 3
Spodziewałam się więcej
Kupiłam, bo skusiłam się hasłem 'zmiękczająca'. I tu się zawiodłam. Peeling nie dał sobie rady z wygładzeniem skóry, maska również okazała się nietrafionym pomysłem, bo w żadnym przypadku nie czułam, żeby moje stopy były zadbane lub gładkie. W zasadzie nie widziałam żadnej różnicy, a na peeling i maskę poświęciłam dużo czasu.
ZALETY: - konsystencja kosmetyków była ok
- jeśli lubimy różnorodność i testowanie nowości, saszetki są dobrym wyjściem
WADY: - słabe działanie peelingu
- brak rezultatów użycia maski
- czasochłonność
5 /5
14 lutego 2021, o 15:47
Używa produktu od: próbka
Wykorzystała: kilka próbek
Spełnił moje oczekiwania
Zabieg do stóp z Perfecty spełnł moje oczekiwania.
Produkt składa się z dwóch saszetek - jednej z peelingiem, drugiej z maską. Peeling jest kremowy, drobnoziarnisty, delikatny. Maska jest również kremowa. Oba kosmetyki są łatwe w użyciu i mają piękny zapach.
Peeling, mimo, iż jest delikatny, to skutecznie złuszcza martwy naskórek i pielęgnuje skórę. Nie podrażnia, a w połączeniu z wcześniejszym pumeksem sprawia, że stopy są bardzo miłe w dotyku i gładkie.
Maska szybko się wchłania i bardzo dobrze nawilża skórę, odżywia ją, regeneruje. Nie powoduje podrażnień.
Jestem bardzo zadowolona z efektów tego zabiegu i na pewno wrócę do tego produktu!
Dostępność
Zapach
Peeling - dobrze złuszcza martwy naskórek, wygładza skórę
Maska - dobrze się wchłania, nawilża skórę, regeneruje
14 grudnia 2020, o 16:50
- Zapach: 1
- Opakowanie: 5
Stopy mi podziękowały, ale nos był na nie…
Saszetka z maską-serum do stóp i wulkanicznym peeling Perfecta wpadła mi do koszyka w Rossmannie. W zimie rzadziej chodzę do salonów na pedikiur, więc sama dbam o stopy. Stąd pomysł na jej zakup.
Maska kusi soczystym i gustownym wyglądem opakowania. Składa się z dwóch saszetek. W jednej znajduje się peeling wulkaniczny, w drugiej zaś serum, zmiękczająco-nawilżające i regenerujące.
Peeling zawiera dość grube drobinki, choć gdy się go wyjmie z saszetki nic na to nie wskazuje. Widzimy biały produkt o równomiernej fakturze, przypominający dość gęsty krem. Zastanawiałam się nawet czy to rzeczywiście peeling, myślałam, że pomyliłam saszetki i rozpoczęłam zabieg od maski:). Ale nic takiego się nie zdarzyło, co poczułam, gdy zaaplikowałam produkt na stopy.
Peeling ma niestety kiepski zapach, w moim odczuciu jest on chemiczny. Do złudzenia przypomina cytrynowe specyfiki do łazienki. Na szczęście nie pachnie zbyt intensywnie. Ale na rękach ten zapach zostaje, nawet po ich umyciu.
Produktu jest w saszetce wystarczająco na jedno użycie, choć nie obraziłabym się, gdyby było go nieco więcej. Peeling ładnie rozprawia się z szorstkim naskórkiem, ścierając go i czyniąc stopy gładszymi. U mnie się specjalnie nie napracował, bo nie dopuszczam do tego, by mieć zaniedbane stopy. Ale nie są oczywiście idealne. Po spłukaniu wodą produktu były wyraźnie przyjemniejsze w dotyku.
Maska-serum ma biały kolor, jest gęsta i pachnie tak samo jak peeling, niestety. Dobrze się rozprowadza na stopach, nie migruje z nich. Wchłania się znakomicie, nie pozostawiając tłustej warstwy. Już po 10 minutach moje stopy sobie ją zagospodarowały, zgodnie ze swoimi potrzebami. A po kolejnych pięciu mogłam założyć skarpetki. Nie było potrzeby, aby nadmiar wamsowywać w stopy, bo go nie było. Zanim jednak założyłam skarpetki dobrze się przyjrzałam efektom działania produktu Perfecty. Jestem z nich zadowolona. Zanim zafundowałam moim stopom ten domowy zabieg SPA myślałam, że są gładkie. Ale dopiero po użyciu serum wyczułam różnicę. Moje stopy były niemal aksamitne, mięciutkie i przyjemne w dotyku. Do tego nawilżone. Ale ten stan nie trwał długo. Na drugi dzień już czułam, że są mniej delikatne i słabiej wygładzone.
Podsumowując: Peeling spełnia swoje zadanie, ale działa krótko. Trzeba go stosować regularnie, co najmniej raz w tygodniu przez miesiąc, żeby osiągnąć trwalszy efekt. Dodatkowym plusem tego zabiegu jest to, że w niecałe 20 minut mamy poprawioną kondycję stóp oraz to, że produkt świetnie się wchłania i można szybko wrócić do swoich zajęć. Minusem zaś jest chemiczny zapach, przypominający mi produkty używane w łazience do toalet i niwelowania przykrego zapachu. Jeśli jednak będzie w promocji, to być może, póki nie znajdę nic lepszego, skuszę się ponownie na niego. Ma bowiem sporo zalet. I niewiele wad.
Opakowanie
Działanie peelingu: wygładza
Serum znakomicie się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy na stopach
Działanie serum: skóra po nim jest miękka, aksamitna, nawilżona
Produkt niekłopotliwy w użyciu
Szybki zabieg
WADY: Chemiczny, cytrusowy, toporny zapach
Zapach pozostaje na jakiś czas na rękach, nawet po ich umyciu
Jednorazowy zabieg daje krótkotrwałe efekty, lepsze osiąga się stosując produkt systematycznie
2 /5
12 maja 2020, o 14:56
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: 2 tygodnie
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Zapach: 2
- Stosunek jakości do ceny: 3
Niewymagające stopy zadowoli
Moje stopy należą raczej do dość opornych na różnego rodzaju zabiegi pielęgnacyjne. Ten wybrałam z ciekawości, mając jednak na względzie to, że prawdopodobnie nie da sobie do końca rady. Miałam rację.
Peeling ma dość grube drobinki, które nie rozpuszczają się od razu, przez co czuć przez dłuższy czas, że coś się ze stopami robi ;) Jednak jest to bardzo delikatne i nie złuszcza naskórka. Dla skóry niewymagające za dużego działania wygładzającego to będzie dobre rozwiązanie. Dla całej reszty już nie.
Maska jest przyjemna, gęsta i daje uczucie głębokiego nawilżenia. Dość szybko wchłania się i można bez problemu nałożyć skarpetki na tak wypielęgnowane stopy. Jednak przynosi ona krótkotrwały efekt i to nawilżenie i zmiękczenie znika.
ZALETY: + odpowiednia ilość, dokładnie na raz
+ peeling ma dość grube drobiny
+ cena
+ dostępność
+ nie podrażnia skóry
+ maska od razu daje uczucie nawilżenia
WADY: - słabe działanie wygładzające
- krótkotrwałe działanie
- zapach (chemiczny)
8 września 2019, o 09:54
Kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
Pielęgnacja stóp
Bardzo lubię kosmetyki Perfecta i zawsze staram się testować nowości, a z tymi saszetkami się nie rozstaje . Saszetka zawiera wulkaniczny peeling do stóp który świetnie złuszcza i wygładza stopy, potem nakładam maskę serum która zmiękcza, nawilża i regeneruje skórę stóp. Stopy są zadbane i skóra jest gładka , zapach jest przyjemny, wystarczającą ilość produktu jak jedną apikację
ZALETY: W peelingu podoba mi się jak złuszcza i wygładza skórę, stopy są gładkie, maska nawilża i regeneruje skórę, efekt końcowy jest świetny , odpowiednią ilość produktu jak jedną apikację
WADY: Nie ma
7 sierpnia 2019, o 23:07
Wykorzystała: jedna próbka
Kupiony w: Drogeria Hebe
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Opakowanie: 4
Przeciętny produkt, który nie spełnił oczekiwań.
Maskę z peelingiem Perfecty kupiłam w Hebe, zaciekawił mnie ten produkt, a ponieważ był stosunkowo tani postanowiłam kupić i wypróbować.
Chciałam zregenerować swoje stopy.
Produkt składa się z dwóch etapów z peelingu i maski.
Peeling ma formę kremu z drobnymi ziarenkami. Peeling bardzo fajnie się sprawdził, idealnie wygładził moje stopy.
Maska gęsta kremowa, pięknie pachnąca, jednak cudów na moich stopach nie zdziałała, oczekiwałam dogłębnej regeneracji stóp, jednak nie dała rady. Maseczkę nałożyłam na noc wmasowując w stopy.
Nogi początkowo zaraz po aplikacji wydawały się być zmiękczone, wygładzone jednak po kilku godzinach stwierdzam że nie poradziła sobie z większymi przesuszeniami na piętach.
Jedyne co mi się podoba w tym produkcie to tylko i wyłącznie peeling, który sprawdził się rewelacyjnie.
ZALETY: Piękny zapach.
Skuteczny peeling.
Cena.
Dostępność.
Opakowanie.
WADY: Nieskuteczna maska.
13 maja 2019, o 20:12
- Wydajność: 2
- Opakowanie: 3
Opakowanie składa się z dwóch części a w każdej z nich znajdziemy inny produkt- w pierwszej peeling wulkaniczny a w drugim maskę-krem
Najbardziej w tym produkcie ujął mnie zapach, który najbardziej skojarzył mi się z lodami waniliowymi.
Peeling jest bardzo drobny i delikatny co może być tak i jego wadą jak i zaletą. Po zmyciu peelingu smarujemy stopy kremem i zostawiamy na 15 minut. Po takiej dwufazowej pielęgnacji stopy są zdecydowanie bardziej miękkie i nawilżone
Jeżeli chodzi o wady to produktu jest dość mało. A jeżeli chodzi o zalety to jest to cena :)
ZALETY: cena
zapach
dwufazowość
WADY: mało produktu w opakowaniu
2 kwietnia 2019, o 16:10
Używa produktu od: 2 tygodnie
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 4
Jak dla mnie za słabe działanie
Klasyczne duo na szybki zabieg do stóp. Mamy dwie oddzielne saszetki: jedna zawiera peeling, druga maskę do stóp.
Peeling pachnie pięknie i mimo że jest dość drobno ziarnisty czuć że ściera naskórek. Jest dość mocny, co mnie pozytywnie zaskoczyło.
Następnie nakładamy maskę, której konsystencja jest dość lekka. Spodziewałam się czegoś bardziej gęstego lub oleistego a tutaj taki lekki kremik.
Ubrałam foliowe skarpetki a na nie drugie tym razem bawełniane. Po 20 minutach efekt był raczej słaby i rozczarowujący. Być może maskę należy zastosować na noc. Z recenzji wynika, że taki sposób się sprawdza lepiej. Następnym razem tak zrobię. Natomiast stosując się do zaleceń producenta, czyli pozostawiając maskę na stopach na 15 min nie osiągniemy wiele. Sporo produktu zostaje w folii i się nie wchłania, a stopy wcale nie są dobrze nawilżone ani zmiękczone.
Zarówno maska jak i peeling są wydajne. Spokojnie wystarczają na obie stopy.
ZALETY: + dobry peeling
+ ładny zapach
+ niska cena
WADY: - kiepska maska
23 marca 2019, o 09:09
Kupiony w: Inna drogeria
Ukojenie
Ten domowy zabieg bardzo mnie zrelaksował. Przyjemnie rozgrzał stopy. Sucha skorupka zeszła z pięt a serum nawilżyło i wygładziło stopy. Zabiegowi towarzyszył piękny zapach kosmetyku. Napewno skuszę się na powtórkę. Mam jedynie zastrzeżenia do składu, który jest mocno chemiczny. Zawiera silikony, EDTA i Bóg wie co.
Zapach
Wygładzenie skóry
Rozgrzewa
WADY: Chemiczny skład
5 /5 HIT!
17 listopada 2018, o 15:42
Używa produktu od: próbka
- Opakowanie: 5
Zakochałam się w tym zapachu
Jest to produkt 2 w 1. Najpierw wykonujemy kilkuminutowy peeling stóp, po czym nakładamy na nie maseczkę. Tutaj znów zacznę od zapachu - zginęłam, przepadłam, zakochałam się. Mogłabym wąchać tę maseczkę 24 godziny na dobę. Ten zapach jest tak piękny, że chyba zacznę szukać takich perfum. :D Przechodząc jednak do działania - po wakacjach w górach miałam bardzo suche i zniszczone stopy. Kilkanaście godzin w grubych trekach, plus skarpetach zrobiło swoje. Dzięki peelingowi pozbyłam się suchej skóry, a maseczka przywróciła moim stopom miękkość i gładkość. Saszetki wystarczyły mi na dwa zabiegi - a nie mam aż tak małych stóp.
ZALETY: -piękny zapach
-wydajność
-nie podrażnia ani nie uczula
-peeling dobrze radzi sobie z suchymi skórkami
-maska dobrze nawilża i wchłania się w stopy
produktów62
recenzji1020