Balsamy do ciała

Yumi Aloesowy balsam do ciała `Aloe Malina`

Yumi Aloe Malina

• 13 maja 2025 o 10:55
    Fajnie otula skórę bez lepkości i pięknie pachnie maliną
    Ten balsam pokochałam od pierwszego użycia, jak on cudnie pachnie! Słodka, soczysta malina którą czuję przez dłuższy czas na skórze. Aż chce się zjeść. Opakowanie jest dość spore, z wygodną pompką dzięki czemu nie muszę brudzić butelki. Jest lekko transparentne więc widać bieżące zużycie kosmetyku. Konsystencja nie ścieka z dłoni, jest kremowa i super się rozprowadza. Bardzo lubię taką formą ponieważ, nie muszę długo trzeć skóry. Świetnie się wchłania przyjemnie otulając naskórek. Nie jest lepki ani tłusty za co duży plus. Skóra jest miękka i gładka w dotyku. Bardziej elastyczna, zniknęło nieprzyjemne uczucie ściągnięcia i dyskomfortu. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i z pewnością sięgnę ponownie tym bardziej, że cena jest bardzo atrakcyjna. Można kupić w granicach 15zł, jak dla mnie bomba.
  • 2 maja 2025 o 20:17
    Fajny balsam z jednym poważnym mankamentem
    Zacznijmy od tego, że ten balsam zdaje się być dostępny w dwóch różnych opakowaniach: w tubie albo butelce z pompką. W obu przypadkach nazwa i skład są identyczne, więc fajnie, że każdy może sobie wybrać, która opcja bardziej mu pasuje. Mój balsam, kupiony stacjonarnie w Hebe, zamknięty jest w butelce z pompką. Oznacza to, że gdy zostaje końcówka produktu, trzeba odkręcić pompkę i wybierać balsam ręcznie, ale taka już uroda tego rozwiązania. Tu nie mam zastrzeżeń. Konsystencja balsamu jest lekka i przyjemna, łatwo rozprowadza się na skórze i wchłania. Skład też bez zarzutu - super, że sok z aloesu i mocznik są tak wysoko na liście. Dzięki nim nawilżenie jest porządne. Balsam jest też dość wydajny. No i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie jedna rzecz... zapach. Nie wiem, co jest ze mną nie tak, bo sądząc po zachwytach innych recenzentek jestem w mniejszości, ale po prostu nie mogłam go znieść. Zamiast "przyjemnego, owocowego zapachu malin", jak obiecuje producent, uderzył mnie zapach na maksa sztuczny i tak słodki, że aż mdlący. Zwykle nie mam nic przeciwko słodkim zapachom, ale tutaj dosłownie łapałam się na tym, że podczas aplikacji wstrzymywałam oddech. Działanie balsamu jest świetne, więc bardzo żałuję, ale więcej już go nie kupię. Gorąco polecam wybrać się do drogerii stacjonarnej i powąchać przed zakupem - albo pokochacie, albo Wam nos wykręci. U mnie niestety to drugie.
    Zalety:
    • dobre nawilżenie
    • bogaty skład
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • koszmarny zapach
  • 14 kwietnia 2025 o 14:26
    Super nawilża, a do tego piękny zapach malin prosto z krzaka
    Balsam zakupiłam w zestawie z żelem. To był strzał w dziesiątkę bo sprawdzą się naprawdę świetnie. Opakowanie bardzo wygodne, pompka znaczenie ułatwia aplikację. Nie trzeba zamykać i otwierać co jest przydatne szczególnie przy śliskich dłoniach. Konsystencja gęsta, ale po nałożeniu na skórę staje się aksamitna i świetnie wchłania. Nie lepi się i nie zostawia tłustej powłoki. Nawilża skórę przynosząc komfort i ukojenie. A do tego obłędny zapach świeżych malin. Kocham ten produkt! Serdecznie polecam wypróbować tym bardziej, że cena jest bardzo atrakcyjna.
    sea2002
    9 marca 2025 o 14:39
    Fajny balsam kojący
    Balsam jest delikatny, a jednocześnie dobrze nawilża i nie pozostawia uczucia lepkości na skórze. Ma przyjemny zapach. No i co dla mnie ważne pojemnik z pompką.
  • 2 marca 2025 o 22:53
    Przyjemny
    Balsam do ciała ma bardzo przyjemna konsystencję, lekka formula, jest dosc delikatny o delikatnym zapachu. Skora jest nawilzona, gladka . Nie podrażnia ani nie uczula jak za taka cene i naturalność warto.