Kremy uniwersalne

Uzdrovisco Całodniowy krem natłuszczający

• 9 maja 2023 o 21:03
    używam go trochę inaczej
    Krem znajduje się w ciemnym szklanym słoiczku, zapach jest delikatniejszy niż w przypadku infuzyjnego serum z tej serii, ale wciąż wyczuwalny. Na skórze krem jest dość lekki mimo tego że w formule jest bardziej tłusty i otulający. Początkowo bieli, jednak ten efekt szybko znika. Dobrze się wchłania, na mojej skórze daje ładny naturalny efekt glow, nie wyświecał się u mnie jakoś nadmiernie. Mimo wszystko nie jest to mój ulubiony krem - na co dzień wolę coś jeszcze lżejszego. Stosuję go najczęściej jako grubsza warstwa na noc. Skóra po użyciu stawała się rzeczywiście bardziej miękka, lepiej nawilżona i ukojona. Krem ratował mnie po podrażnieniu, zmniejszył widoczne zaczerwienienie.
    Zalety:
    • koi, nawilża, zmiękcza
    • mój ideał na noc
    Wady:
    • na dzień wolę lżejsze formuły, ale nie znaczy to że ta jest zła
  • 30 marca 2022 o 12:03
    Komfortowy dla suchej i delikatnej skóry
    Uwielbiam ten krem. Pomimo, że na początku byłam bardzo sceptycznie do niego nastawiona, bo myślałam, że jak jest natłuszczający to będzie dawał "tłuste" wykończenie i nadawał się będzie głównie dla starszych pań (tak go też polecałam), to okazał się moim ulubionym kremem. Krem natłuszczający Uzdrovisco kocham za ten komfort jaki daje. Jest bogaty, ale świetnie się wchłania. Zostawia delikatną powłoczkę, jednakże ani nie przykleja się nic do niej, ani nie błyszczy się nadmiernie, wręcz przeciwnie - daje takie zdrowe glow, lekką satynę. Znakomicie radzi sobie z suchością skóry, a także uszkodzoną barierą hydrolipidową. Skóra zdecydowanie jest odporniejsza zarówno na kontakt z wodą (ściągnięcie skóry), jak i zmiany temperatury (zaczerwienienie). Ponadto wygładza strukturę skóry, jest ona wizualnie w bardzo dobrym stanie, powoduje, że wygląda świeżo. Po dłuższym stosowaniu zdecydowanie widać znaczne nawilżenie skóry i poprawę kolorytu. Bardzo dobrze współgra z innymi kosmetykami. Nie zauważyłam rolowania się produktu. Ma idealny skład, bogaty... można brać w ciemno. Jest to krem o bardzo delikatnym zapachu (teoretycznie bezzapachowy), który kojarzy mi się z dermokosmetykami dla dzieci, zapewne przez owies, który znajduje się w kremie, o białej barwie. Umieszczony w ciemnym szklanym słoiczku, jak każdy produkt marki Uzdrovisco. Cena bardzo przystępna, tym bardziej, że krem jest bardzo wydajny i często można spotkać go w promocji.
    Zalety:
    • bardzo łagodny, a przy tym równie skuteczny
    • świetnie nawilża i uspokaja skórę
    • wygładza
    • delikatny zapach
    • bogatsza konsystencja, a zarazem szybkie wchłanianie i lekkość na skórze
    • bardzo dobry skład
    • widoczna poprawa stanu skóry
    • poprawa kolorytu
    • krem jest wydajny