Kremy na dzień

Lirene Dermoprogram Oh, Just Peachy!, Lekki krem nawilżający SPF 30 pod makijaż

• 27 października 2024 o 10:28
    Dobry
    Krem skutecznie nawilża, a jego formuła nadaje cerze zdrowy, promienny wygląd. Dodatkowo, zawiera filtr SPF 30, co jest dużym atutem w codziennej pielęgnacji. Aplikacja wymaga jednak nieco cierpliwości, aby równomiernie rozprowadzić produkt na twarzy. Zapach jest przyjemny, aczkolwiek mogłoby być go więcej, aby lepiej oddać soczystość brzoskwini. Formuła łączy w sobie wiele wartościowych składników, takich jak witamina C czy ceramidy, które dodatkowo wzbogacają działanie kremu.
    Zalety:
    • Dobre nawilżenie
    • Efekt zdrowej, promiennej cery
    • Możliwość stosowania pod makijaż
    Wady:
    • Niska ochrona SPF (30)
  • 17 czerwca 2024 o 14:36
    Druga szansa wykorzystana
    Historia tego kremu ma u mnie bardzo ciekawą genezę. Jakiś czas temu zdecydowałam się na zakup dwóch kosmetyków od marki Lirene z gamy och just peachy. Złożyło się na tyle ciekawie, że krem pod oczy już dawno zużyłam, a z propozycją do twarzy miałam dwa podejścia. Początkowo ten krem nie spodobał mi się, przez co wylądował na dnie szuflady. Po wielu miesiącach nieużytkowania wróciłam do niego ponownie. Dając mu drugą szansę wywarł na mnie dużo lepsze wrażenie. Myślę, że przy pierwszym użyciu zraziłam się do niego przez jego silikonowa konsystencja, bo za takimi nie przepadam. Po czasie okazało się jednak, że formuła, która bardziej przypomina bazę aniżeli krem bardzo dobrze spisuje się na mojej twarzy. Spodziewałam się troszkę czegoś innego, ponieważ na opakowaniu widnieje informacja, że to jest lekki krem pod makijaż, a w rzeczywistości okazał się on gęsty i zbity. Po rozsmarowaniu na twarzy dobrze wtapia się w skórę, nie pozostawiając obciążającej warstwy. Propozycje stosowałam pod kosmetyki kolorowe, jak również solo, w każdej z tych ról sprawdził się prawidłowo. Treściwą formułę należy przy użyciu dłoni dokładnie rozprowadzić po dedykowanym obszarze skóry, co wpływa na to, że aplikacja nie jest w pełni automatyczna, tylko wymaga poświęcenia chwili uwagi. Doceniam fakt, że producent zadbał o ochronę przeciwsłoneczną i kosmetyk posiada filtr SPF 30. Po nałożeniu tego asortymentu skóra jest nawilżona, rozświetlona, promienna i przygotowana do dalszych etapów makijażowych. Powłoka która zostaje jest trochę lepka i daje efekt delikatnego błysku. Uważam, że krem spełnia swoje podstawowe zadania, ale po opisie byłam nastawiona jednak na nieco inną konsystencje. Pielęgnacja jest skuteczna oraz wystarczająca, ponieważ łączy w sobie wiele funkcji i zastosowań. Zapach jak sama nazwa wskazuje jest brzoskwiniowy, ale według mnie woń mogłaby bardziej emitować nuty owocowe. Chciałabym, żeby kompozycja zapachowa była bardziej soczysta i przyjemniejsza w odbiorze. Ja osobiście jestem fanką brzoskwini, stąd też skusiłam się na te kolekcje, ale w pewnych kwestiach liczyłam na troszkę inne wrażenia. Spośród ciekawych składników można wyróżnić: brzoskwinie, kwas linolowy, kwas oleinowy, witaminę C, niacynamid i ceramidy. Producent zadbał, żeby propozycja była wegańska, zgodna ze środowiskiem i nie testowana na zwierzętach. Kosmetyk wyprodukowany w Polsce pojmuje w sobie 50 ml zawartości, co jest najpopularniejszą gramaturą przy tego rodzaju produktach. Wydajność oceniam pozytywnie, ponieważ jedna sztuka wystarczy na kilka miesięcy. Ja zakupiłam mój egzemplarz w drogerii w korzystnej cenie. Kartonik w designie ombre bardzo mi się podoba, kolorystyka utrzymana w różnych tonacjach barwy brzoskwiniowej bardzo trafia w mój gust i jest spójna z koncepcją linii och just peachy. Wizerunek przywołuje mi na myśl słoneczne dni i wakacje, co zdecydowanie dobrze mi się kojarzy. Jednolity wygląd tubki już nie robi na mnie takiego wrażenia, aczkolwiek prezentuje się nadal estetycznie mając na froncie białe napisy. Wydobycie produktu polega na wyciśnięciu pielęgnacji z opakowania, co nie sprawia żadnego problemu. Biorąc pod uwagę całokształt moich spostrzeżeń, jest to jakościowo dobry produkt, ale nie do końca wpisał się w moje preferencje. Poszukuję przede wszystkim lżejszej konsystencji, zdecydowanie bardziej przyciągającego i rześkiego zapachu oraz łatwiejszej aplikacji.
  • 29 maja 2024 o 12:10
    Lekki i pachnący
    Kupiłam go na promocji w Rossmanie za jakieś śmieszne pieniądze 10 zł bodajże. Jest bardzo poręczny, opakowanie jest małe i śliczne. Krem pięknie pachnie brzoskwiniami, nie bieli i nie roluje się pod makijażem. Ładnie trzyma podkład przez cały dzień a mam cerę mieszaną. Mogę go śmiało polecić - nie wiem czy jest jeszcze dostępny bo widziałam na półkach nowe opakowanie :)
    • skład
    • nie roluje się
    • nie bieli
    • pięknie pachnie
    • wydajny
    Wady:
  • 22 października 2023 o 15:04
    Świetny lekki krem
    Jak w opisie. Świetny krem. Rewelacyjnie się zachowuje pod makijażem. Nie roluje się. Nie bieli. Nie świeci zbyt mocno. Szybko się wchłania. No i ten zapach. Cudowna brzoskwinka nakładana co rano wprawia w świetny nastrój. Krem ma bardzo lekką konsystencję. Nie szczypie mnie w oczy. Nie zapycha Wydawałoby sie że ideał. No ale niestety nie kupię ponownie (tylko i wyłącznie) ze względu na faktor 30. Ze względu na kwasy i retinoidy używam spf 50. A szkoda, bo peachy byłby moim ulubieńcem.
    • nie bieli
    • nie roluje się
  • 26 czerwca 2023 o 19:18
    Świetny od jesieni do wiosny
    Krem jest lekki, nie zapycha ani się nie łuszczy. Zostawia lekki glow, buzia wygląda promiennie i dziewczęco! No i ten cudny zapach brzoskwini ❤ Kremik jest wydajny, w dość rozsądnej cenie, wygodna tubka na klik też na plus.(choć jak coś tam zostanie na zakrętce i tego nie zetrzemy, to wyschnie). Ma lżejszą konsystencję, dzięki czemu fajnie się go rozprowadza. Ale! Z racji tego, że jest to SPF 30 korzystałam zimą i wiosną, a latem przerzuciłam się na wyższą ochronę 50tkę (i tak polecałabym robić). Kupiłam w Rossmannie, jednak od jakiegoś czasu go nie widzę. Kochane kobietki wypróbujcie same!