Toniki i hydrolaty

Bielenda Blue mist essence – esencja tonizująca w mgiełce

cola201
    7 kwietnia 2025 o 17:26
    Zakochana w Blue Matcha
    Oczarowana kremem pianka z tej samej serii, wiedziałam że i ta esencja sprawdzi mi się świetnie! Nie myliłam się :) Fajne poręczne opakowania z perfekcyjnym atomizerem. Moja skóra bardzo lubi ten kosmetyk zaraz po porannym umyciu twarzy. Bardzo delikatnie pachnie, ma spora pojemność i kosztuje ok. 20 zł. Moja skóra w połączeniu z serum oraz kremem z tej samej serii wygląda bardzo ładnie. Pory w skórze stały sie mniej widoczne, skóra bardziej nawilżona a koloryt wyrównany. Bardzo polecam.
    Zalety:
    • aplikator
    • pojemność
  • 21 lutego 2025 o 15:03
    Cudowna
    Używam tej esencji bardzo długo i to moje 2 opakowanie super nawilża skórę nie lepi się i też super że ma dużo składników pochodzenia naturalnego przy czym skóra po niej jest delikatna
  • 5 listopada 2024 o 16:38
    Idealny tonik
    Produkt ten stosuje od niedawna z polecenia koleżanki. Kupując ten produkt nie sądziłam, że takie cuda stworzy na mojej buzi. Już po pierwszych dniach zauważyłam poprawę cery. Stosując ten produkt od ponad miesiąca zauważyłam zmniejszenie trądziku oraz blizn, lepsze nawilżenie oraz uelastycznienie skóry. Zapach jest delikatny raczej nie przeszkadzający, szybko się ulatnia. Substancja rozpryśnięta w odpowiedniej ilości fajnie osiada na twarzy i nie spływa oraz szybko się wchłania co ułatwia aby szybko przejść do następnego kroku pielęgnacji.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • szybkie wchłanianie się
  • 31 października 2024 o 21:06
    Przyjemny tonik
    Tonik kupiłam w dobrej cenie za ok. 15 zł w Rossmannie. Akurat była promocja na całą linię i sięgnęłam po ten tonik i jeszcze jedno serum. Opakowanie esencji jest bardzo ładne i już po samej szacie graficznej można dobrze skojarzyć, że będzie to kosmetyk lekki, nawilżający. Tak faktycznie jest. Po naciśnięciu atomizera czujemy świeżość i nawilżenie na twarzy. Jest tylko jeden problem z tym atomizerem. Chociaż nie wykluczam, że może z moim jest coś nie tak... ponieważ posiadam tylko jedno opakowanie ciężko stwierdzić. Z drugiej strony aż tak produkt z opakowania nie siura, krople wydają się po prostu równo spore ;) Chodzi o to, że po jednej aplikacji obejmujemy może 1/3 twarzy. Nie tworzy takiej mocno rozproszonej chmurki, tylko mocno psika i koncentruje się w jednym miejscu. Jak oddalimy opakowanie od twarzy to znowu za mało kropki trafia na twarz. Ostatecznie stwierdziłam, że lepiej używać jej z wacikami. Trochę szkoda, bo raz, że potrzebna kolejna rzecz i na dodatek liczyłam na to, że będę mogła użyć tej mgiełki w ciągu dnia jako nawilżający odświeżacz na makijaż. Dosyć skoncentrowany strumień to uniemożliwia. Poza tym to całkiem przyjemny tonik o delikatnym działaniu. Nie ma w nim jednak nic takiego nadzwyczajnego. Moja ostateczna ocena to solidna 4. Opakowanie oceniłam nieco niżej z uwagi na ten nieszczęsny atomizer.
  • 8 października 2024 o 7:18
    Świetny
    Bardzo lubie ten produkt. Bardzo dobrze przygotowuje skórę na kolejne etapy pielegnacji ale także jako odświeżenie w ciagu dnia. Ma delikatny zapach, który po chcwili staje się niewyczuwalny. Opakowanie z atomizerem bardzo ułatwia aplikacje i nie ma konieczniości używania wacików.