Emulsje, esencje i boostery

Esfolio Peptide Energy Ampoule (Ampułka do twarzy z peptydami)

natty08
    28 kwietnia 2024 o 23:40
    Umiarkowane nawilżenie
    Serum Peptide Energy Ampoule z pewnością wyróżnia się swoją konsystencją - bardzo gęstą, co może sprawić pewne trudności przy aplikacji za pomocą pipety, zwłaszcza na początku. Niemniej jednak, po przekroczeniu tego pierwszego oporu, serum szybko się wchłania, co jest ogromnym plusem, szczególnie dla tych z ograniczonym czasem na poranne zabiegi pielęgnacyjne. Co do efektów nawilżających, serum radzi sobie umiarkowanie dobrze. Skóra po jego zastosowaniu staje się bardziej nawilżona, choć nie można się spodziewać efektu "wow" czy intensywnego nawilżenia. Jednakże, ważne jest, że produkt nie powoduje uczucia ściągnięcia skóry Należy jednak zwrócić uwagę na to, że serum wydaje się być dość mało wydajne. W związku z jego gęstą konsystencją, zużycie może być nieco większe niż w przypadku innych serum. Podsumowując, serum Peptide Energy Ampoule może być dobrym wyborem dla tych, którzy poszukują szybko wchłaniającego się produktu nawilżającego, jednakże może nie spełnić oczekiwań osób poszukujących bardziej kompleksowej pielęgnacji skóry.
    Gogo145
    23 kwietnia 2024 o 21:07
    Poczekamy, zobaczymy !
    Ampułkę do twarzy z peptydami wygrałam w konkursie organizowanym na jednym z portali społecznościowych . Według producenta przeznaczona jest ona dla skóry dojrzałej, starzejącej się, trądzikowej z przebarwieniami i nierównym kolorycie skóry. Moja skóra jest dojrzała, mieszana z delikatnymi przebarwieniami , zatem wydaje się być idealną kandydatką dla ampułki . Opakowanie - szklana, transparentna obudowa zakończona pipetą. Konsystencja - lekka, żelowa, kolor- perłowy , zapach- delikatny, ale nieco apteczny, ulotny. Z aplikacją mam problem, ponieważ pipeta czasem zawodzi i nie dozuje odpowiedniej ilości produktu. Kiedy już produkt „ląduje” na mojej twarzy rozprowadza się szybko, wchłania błyskawicznie i nie pozostawia po sobie tłustej i lepkiej warstwy. Skóra po zastosowaniu jest nawilżona , gładka i dobrze przygotowana na kolejne kroki pielęgnacyjne. Poza nawilżeniem niestety nie zauważyłam innych, pozytywnych właściwości produktu. Mam nadzieję , że dobre nawilżenie skóry zaowocuje innymi , dobrymi efektami , na które przyjdzie mi poczekać , a 30 ml produktu to za mało aby w krótkim czasie zauważyć duże efekty!
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • lekka konsystencja
    • szybkie wchłanianie
    Wady:
    • trudności w aplikacji
    • nie do końca przyjemny zapach
    • poza nawilżeniem brak widocznych efektów