Kremy uniwersalne

Bioderma Sebium Mat Control, Shine-control Moisturiser Matujący, wygładzający krem nawilżający do skóry mieszanej i tłustej

Bioderma Sebium Mat Control Matujący, wygładzający krem nawilżający 30 ml
Bioderma Sébium Mat Control
notino.pl
Bioderma sebium mat Control Shine-Control Moist uriser 30 ML BF-3401381682361_Vendor
e-ZikoApteka.pl

kaskaw8
    8 czerwca 2024 o 12:57
    Satynowy mat
    Bardzo skutecznie matujący krem. Jest zaskakująco lekki i nieprzesadnie matowy. Daje na skórze ładnie satynowy efekt, bez uczucia przesuszenia czy maski. Żadnego ściągnięcia czy swędzenia. Działa przez bardzo długi czas. Nadaje się pod makijaż. Szczególnie pod lżejsze, bardziej kremowe podkłady, bo jest dobrym „płótnem” dla dalszego makijażu. Widocznie wygładza, a przy tym nawilża. Co ważne, nie zatyka porów i nie powoduje wysypu niedoskonałości. Krem ma ultra lekką, lejącą wręcz konsystencję. Ma też tendencję do rozwarstwiania się. Trzeba nim solidnie wstrząsać, bo można się zaskoczyć, próbując go aplikować. Wręcz wylewa się z opakowania. Ma bardzo delikatny zapach i mi to odpowiada. Opakowanie nie jest zbyt duże, a cena jak na tę pojemność wysoka. Działanie jest w porządku, ale czy na pewno warte swojej ceny? Z tym każdy zadecyduje, ale ja myśląc nad ponownym zakupem tego produktu, zastanowię się, czy jest na tyle dobry, by go ponowić.
    Zalety:
    • skutecznie matuje
    • nie przesusza
    • ładnie wygląda
    • wygładza
    • fajna baza pod makijaż
    Wady:
    • pojemność
    • bardzo lejąca konsystencja
    • rozwarstwia się
  • 16 marca 2024 o 19:40
    Krem matujący do twarzy od Bioderma Sebium na dzień
    Świetny krem dla tłustej i mieszanej cery. Doskonale matuje i przy tym nie wysusza, skóra jest nawilżona. Dobrze sprawdza się pod makijaż. Nie roluje się i szybko się wchłania. Ma bardzo lekką konsystencję. Produkt spełnia moje oczekiwania.
    Zalety:
    • matuje
    • nawilża
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 kwietnia 2023 o 19:16
    Ogólnie ok ale przy dłuższym stosowaniu coś jest nie tak...
    Krem zakupiłam po tym jak zużyłam kilka próbek, które dostałam od znajomej farmaceutki. Bardzo mi pasował bo świetnie matowi twarz, a cerę mam mieszaną ze skłonnościami do tłustej...ogólnie wygląda to tak, że rano mam piękny makijaż, a po 3-4 godz. świece się jak nie wiem co :) a po tym kremie było inaczej. Konsystencja kremu lekka, dobrze wchłaniający się, twarz zmatowiona. Idealna baza pod makijaż. Miałam wrażenie, że trochę szybko się kończył więc mało wydajny. Zużyłam jedna tubkę, drugą, trzecią i moja skóra się chyba przyzwyczaiła bo problem świecenia powrócił. Teraz zrobiłam sobie przerwę i używam innego kremu, być może to będzie jakiś sposób i wrócę do niego za jakiś czas. Jeszcze chciałabym dodać, że w czasie stosowania tego kremu miałam mniej wyprysków na twarzy co działa na jego plus. Cena trochę wysoka jak za tak mało wydajną tubkę.
    Zalety:
    • dobrze matowi,
    • idealna baza pod makijaż,
    • lekka, dobrze wchłaniającą się konsystencja,
    Wady:
    • mało wydajna tubka,
    • cena,