Odżywki do włosów

Cocopalm Southern Tropics SPA Scalp Serum Wcierka przeciw wypadaniu włosów

Cocopalm Southern Tropic SPA

• 13 lipca 2024 o 12:25
    Dobra wcierka ale trzeba być gotowym na szok
    Wcierki pomarańczowe Cocopalm kupiłam na szybko w promocji w hebe nie czytając opinii ani nie zagłębiając się specjalnie w komentarze na ich temat. Doznałam szoku po pierwszym użyciu, no piecze i to konkretnie natomiast skóra głowy nie jest czerwona i podrażniona, także no jest to efekt rozgrzania odczuwalny jako pieczenie, były momenty że myślałam no chyba to zmyję i nie wytrzymam, ale przeszło po jakimś czasie, wytrwałam. Wcierki robię późnym popołudniem a pod wieczór mam treningi i idę z wcierką na trening z włosami w koku- dlaczego to piszę bo w przypadku tej wcierki jakakolwiek wilgoć na nowo poźniej aktywuje pieczenie kolejny raz :D Podczas treningu lekko spocił mi się tył głowy i znowu czułam pieczenie, także no trzeba być przygotowanym psychicznie na nią i tę współpracę. Jeśli chodzi o minusy to atomizer tu to wielki bubel psika za mocno, rozpyla jak mgiełka takim mocno rozproszonym strumieniem nie nadaje się moim zdaniem takie rozwiązanie do wcierki do włosów, dużo produktu się marnuje a pojemność nie jest jakaś zawrotna. Zapach jest ok, podoba mi się. Wcierka działa, jest skuteczna na porost włosów, są nowe baby hair- pojawiają się, włosy odrastają, stosowałam ją co 3 dni zużyłam 2 opakowania. Polecam dla osób które są w stanie zaakceptować to no meeeega mocne rozgrzewanie dla mnie to jednak była męka i mimo, że wcierka jest ok to nie wrócę do niej. Mam już kilka ulubieńców super działających w tej kategorii bez takiego dyskomfortu dlatego no u mnie nie, natomiast daję dobrą ocenę bo jako działanie jest to dobry produkt, ja nie lubię takiego efektu mocnego nagrzania głowy ale nie doczytałam że rozgrzewa także nie będę jej z tego powodu niszczyć dobrej reputacji :)
  • 12 kwietnia 2024 o 13:30
    Wcierka
    Ciężko ocenić jak działa ta wcierka bo przy pojemności 100 ml zanim zobaczy się efekty to opakowanie się skończy. Używałam jej na noc przed myciem głowy dokładnie co drugi dzień. Efektów jakiś większych nie widzę, włosy rosną jak zwykle. Nie podoba mi się jej zapach, bo jest po prostu bardzo duszący a ja jestem osobą, która nie ma problemu z intensywnymi zapachami. Jednak w tym przypadku aplikowaniu jej towarzyszył kaszel. Ma to być wcierka rozgrzewająca i zgadzam się, ze z początku dość mocno grzeje. Ale na pewno nie mocniej niż ta fioletowa wcierka z Anwen. Mimo tego grzania nie podrażniała mi skóry głowy. Generalnie może jakiś większy efekt zauważyłabym gdybym stosowała opakowanie za opakowaniem ale jakoś nie mam ochoty do niej wracać.
  • 27 stycznia 2024 o 16:22
    Mocno rozgrzewająca wcierka
    Wcierka mocno rozgrzewająca, efekt zdecydowanie mocniejszy niż przy np GuT - ale pozbawiona rosołowego zapachu jak ta od Anwen :) Ma swój własny - nie wiem jak go określić, pachnie troszkę jak sklep z kadzidłami ale zapach nie utrzymuje się na głowie. Przy regularnym stosowaniu 3x tydzień dużo nowych włosów, nie zauważyłam natomiast wzrostu na długości. Mam też wrażenie że przy myciu tracę ich zdecydowanie mniej (Włosy kręcone, więc nie są rozczesywane na bieżąco)- natomiast nie mam problemu z wypadaniem per se więc był to tylko miły bonus. Formuła dobra w rozprowadzaniu, natomiast aplikator fatalny - zdecydowanie łatwiej psiknąć Sobie na łapkę i nabierać produkt palcami, szczególnie kiedy w opakowaniu nie zostało go już dużo. Pojemność odpowiada tej z Sattvy, mimo że wizualnie opakowanie wygląda na mjniejsze - jest też przeźroczyste więc widać ile produktu nam zostało. Podsumowując - przyjemna wcierka, zapach zdecydowanie przyjemniejszy niż ten GuT, działanie odrobinę delikatniejsze - skład ciekawy, więc może być dobrym produktem.
    Zalety:
    • formuła
    • opakowanie (wizualnie)
    • wysyp babyhair
    • bogaty skład
    Wady:
    • aplikator
  • 17 stycznia 2024 o 11:38
    Ogień na głowie. :D
    Jeśli ktoś stosował rozgrzewającą wcierkę Anwen GMT to moim zdaniem - ta pali jeszcze mocniej. Moje oczekiwanie względem tej wcierki były standardowe - porost nowych baby hairów. Zahamowanie wypadania to wciąż moja zmora, więc już nawet nie oczekuję tego od produktów... Jednak ciężko zagęścić fryzurę, kiedy mimo pojawiania się nowych włosów te stare ciągle wypadają w nadmiarze. Wcierka mimo mocnego grzania nie podrażniła mi skalpu ani skóry np twarzy kiedy cos tam przypadkiem mi pociekło. Bałam się przesuszenia i łupieżu wynikającego z rozpalenia skalpu, ale nic takiego się nie działo. Po miesiącu stosowania 2 lub 3 razy w tygodniu widzę masę odstających antenek na mojej głowie, a więc pobudziła do wzrostu. ;) Jeśli chodzi o te stare włosy, to one nie urosły szybciej w tym czasie, wcierka nie przyspieszyła wzrostu na długości. Nie wiem co więcej napisać o tym kosmetyku, bo spełniła to czego od niej chciałam, a nic więcej od niej nie dostałam niż porost włosów, ani niczego złego mi nie zrobiła.
  • 3 grudnia 2023 o 1:34
    NAJLEPSZA WCIERKA NA SWIECIE
    Zachęcona promocją kupilam wcierke w kwietniu. Przy pierwszym uzyciu myslalam, ze mam uczulenie a potem doczytalam ze w skladzie jest żeń szeń ktory faktycznie moze rozgrzewac. Zapach jest do przejscia, wcierka obciaza troche wlosy dlatego najlepiej aplikowac ją na noc lub kiedy mamy wolny dzien. Przez pierwsze dwa miesiace uzywalam jej regularnie 3-4razy w tygodniu razem z masazerem do skory glowy. Potem mialam przerwe i znowu stosuje ją 2-3razy w tygodniu zamiennie z wcierka lagodzącą innej firmy. To co zauwazylam po dwoch pierwszych miesiacach to wysyp nowych wloskow, znacznie mniejsze wypadanie wlosow ale tez mocne odzywienie. Po czasie kolejnych dwoch miesiecy zauwazylam nowa linie wlosow na czole, zmniejszone zakola, wlosy rosną tez zdecydowanie szybciej. Jak dla mnie jest to naklepsza wcierka jakiej uzywalam. W zeszlym roku uzywalam znanej wcierki GMT ale u mnie akurat ta nie dala az takiego efektu jak CocoPalm. Jedyne co jest na minus to aplikator. O wiele latwiej by sie ją aplikowalo z podobnego opakowania jak chocby GMT.
    Zalety:
    • Wlosy mniej wypadają
    • Odzywienie
    • Rozgrzewanie skory glowy
    • wlosy szybciej rosną
    • Nowa linia wlosow na czole
    Wady: