Podkłady to twarzy od marki Lovely to całkowicie obce mi kosmetyki. Nigdy nie miałam tego rodzaju produktu od tego producenta z racji tego, iż głównie dostępny jest ich mocno kryjący kosmetyk, o którym opinie są dość różne, dużo osób twierdzi, że posiada on ciężką konsystencję, a ja takich kosmetyków raczej nie lubię. Na ogórkową, rozświetlającą nowość zdecydowałam się dość spontanicznie podczas zakupów w drogerii Rossmann, kiedy to właśnie poszukiwałam dla siebie nowego podkładu do przetestowania. Kosmetyk ten kupiłam głównie dlatego, że lubię naturalnie wyglądające produkty na twarzy oraz ze względu na ówcześnie panującą promocję.
Produkt został zamknięty w opakowaniu o formie mięciutkiej tubki o pojemności 25 gram, co jest nieco mniejszą ilością niż zazwyczaj podkłady mają. Producenci przyzwyczaili nas już do tego, że tego rodzaju kosmetyki posiadają pojemność 30 gram. Opakowanie utrzymane jest w kolorach beżu oraz jasnej zieleni, przez co kojarzy mi się z wiosną. Umieszczono tutaj wszelkie, najważniejsze informacja o kosmetyku, między innymi logo producenta, nazwę produktu, jego skład, zalecany sposób użytku oraz bardziej szczegółowe właściwości. Cena regularna podkładu wynosi około 35 zł.
Fluid posiada kremową, przyjemną konsystencję. Pachnie dość ładnie, delikatnie czuć tutaj nuty aloesu oraz ogórka. Przyznam szczerze, że osobiście nienawidzę ogórkowych nut w kosmetykach, wydają mi się dość mdłe, jednak tutaj zrobiły na mnie pozytywne wrażenie. Podkład posiadam w najjaśniejszym z możliwych odcieni, czyli 01 Nude. Jest to przyjemny beż, chodź nie aż tak jasny, jak się spodziewałam, może się nie sprawdzić z osobom o naprawdę jasnej cerze. Jest dość neutralny, nie za chłodny i nie za ciepły.
Podkład stosowałam czasami na samą pielęgnację, czasami na bazę. Muszę przyznać, że krycie naprawdę posiada imponujące, ale śmiało możemy z niego zrobić mniej kamuflujący kosmetyk po prostu aplikując mniejszą ilość. Przy pierwszym użyciu dość mocno się zdziwiłam, ponieważ kosmetyk dał mojej twarzy matowe wykończenie. Najprawdopodobniej potrzebował jednak jakiegoś kontaktu z powietrzem, ponieważ z każdym kolejnym użyciem było już coraz lepiej i ostatecznie stał się rozświetlający, tak jak obiecuje producent. Jego blendowanie wcale nie jest takie łatwe, trzeba się trochę namęczyć, ponieważ może robić na twarzy ciapki, ale warto się przemęczyć. Wygląda na skórze bardzo ładnie, nie ściera się, jest długotrwały i nie tworzy na buzi suchych skórek.
Podkład od marki Lovely to bardzo dobry podkład, z którym naprawdę się polubiłam. Ma kilka wad, ale jestem w stanie mu je wybaczyć. Bardzo podoba mi się jego wykończenie i poziom krycia. Zdecydowanie polecam, chodź może nie jest to najlepszy podkład z tej półki cenowej.
Zalety:
- Cena