Podkłady

Lovely Fresh & Juicy Highlighting Foundation Rozświetlający podkład do twarzy

Bodyland.pl
Lovely - Fresh & Juicy Highlighting Foundation - Rozświetlający podkład do twarzy - 25 g - 04 Ivory
Pachnidelko
Lovely Fresh & Juicy Rozświetlający Podkład 03 Beige

• 15 kwietnia 2025 o 17:13
    Mój ulubieniec na co dzień
    Uwielbiam ten podkład i bardzo często do niego wracam. Przede wszystkim bardzo dobrze kryje wszelkie niedoskonałości i zaczerwienienia i nie tworzy przy tym maski na twarzy. Można nim budować krycie, wygląda bardzo gładko, dobrze się trzyma cały dzień i nie roluje się ani nie ściera. Zostawia lekko rozświetloną skórę ale w moim odczuciu jest to bardzo delikatny efekt, raczej nie powiedziałabym ze jest to rozświetlający podkład. Ma bardzo ładny, delikatny zapach. Jednym minusem są dla mnie odcienie, niestety numer 1 jest dla mnie lekko za ciemny w okresie zimowym, ale można to naprawić jaśniejszym korektorem. Jest całkiem wydajny i w bardzo przystępnej cenie, można go kupić nawet za około 20zl na promocji. Zdecydowanie jest to jeden z moich ulubionych podkładów na co dzień.
    Zalety:
    • Krycie
    • Brak efektu maski
    • Niska cena
    Wady:
    • Mała gama kolorystyczna
  • 17 sierpnia 2024 o 16:08
    Super na codzień
    Dla mnie jest to super produkt na codzień. Zostawia bardzo ładnie rozświetlona skórę i przy tym ma naprawdę bardzo dobre krycie. Plusem jest też bardzo ładny zapach. Byłam w szoku jak dobrze się utrzymuje w ciągu dnia. Polecam!
    • Krycie
    • Efekt rozświetlenia
  • 6 czerwca 2023 o 8:33
    Totalny bubel
    Tak jak wersją tej marki liquid camouflage jestem zachwycona tak ta dla mnie jest jakąś pomyłką. Bardzo mocno skusił mnie dopisek o witaminie e i że jest nawilżający oraz, że tak samo jak w liquid camouflage można budować krycie. Podkład na twarzy niezależnie czy nałożę krem pod makijaż czy nie ciemnieje niemiłosiernie. W opisie ma wzmiankę o ekstrakcie z ogórka ale to jak sztucznie nim pachnie i to naprawdę wyraźnie było dla mnie nie do pojęcia. Gama kolorystyczna całkowicie się różni od opisanych na opakowaniu a ja jestem bladziochem więc żaden z kolorów mi nie przypadł do koloru cery. Jak poprzednik ma fajne opakowanie pozwalające na całkowite zużycie podkładu ale to jedyne co mogę dobrego o nim powiedzieć. Z moją buzią się nie polubił, cerę po nim miałam bardziej odwodnioną niż nawilżoną, buzie pomarańczową gorzej niż pomarańcza, nie poprawiał stanu mojej buzi a wręcz pogarszał. Chciałam dać mu szansę przez miesiąc ale moja buzia mogłaby mnie za to znienawidzić i na dwóch tygodniach poprzestałam używania tego podkładu.
    Zalety:
    • opakowanie pozwalające dokładne zużycie podkładu
    Wady:
    • kolory
    • bardzo mocno oksyduje
    • nie odczułam nawilżenia jakie ma dawać
  • 15 maja 2023 o 16:00
    Zdecydowanie polecam!
    Jeżeli nie lubisz używać pudrów, lub masz cerę ze skłonnością do przesuszenia - to wypróbuj ten pokład. Bardzo długo szukałam odpowiedniego kosmetyku, który nie spowoduje efektu maski na mojej skórze równocześnie zakrywając wszelkiego rodzaju niedoskonałości i ujednolicając kolor skóry. Pokład Lovely zdecydowanie to robi! Nakładam naprawdę małą ilość, rozprowadzam palcami a na koniec wklepuję gąbeczką. Znikomą ilość pudru nakładam w okolicy czoła.... i tyle :) Podkład na twarzy utrzymuje się naprawdę długo, a samą aplikację umila przepiękny, melonowy zapach.
    • Kolor
    • Wykończenie
  • 9 maja 2023 o 19:49
    Przyjemne zaskoczenie
    Widząc recenzje na wizażu trochę się przeraziłam, że podkład będzie dla mnie nieodpowiedni, jednak tym razem przyjemnie się zaskoczyłam. Zamknięty w tubce, typowej dla podkładów, z której łatwo się go wydobywa. Nakładałam go na twarz zarówno palcami jak i gąbeczką i nakładany palcami ma mam wrażenie większe krycie. Kolor bardzo szybko dopasował się do mojej karnacji, nie oksydował, co jest dla mnie plusem, bo często się to zdarza. Bardzo ładnie pachnie, świeżo i ogórkowo :) Nałożony na twarz wygląda bardzo ładnie, satynowo, przypudrowany wygląda bardzo zdrowo. Mam cerę mieszaną, jednak teraz w kierunku suchej i sprawdził mi się idealnie. Nie zauważyłam wysuszenia ani nadmiernego przetłuszczenia twarzy. Polecam spróbować. Jedynym minusem jest dla mnie cena - dorwałam go na promocji, jednak za cenę regularną nie wiem czy bym go kupiła.
    • kolor
    • działanie