Peelingi do twarzy

Biotaniqe Micro Purifying, Enzymatic Peeling Łagodny peeling enzymatyczny

• 21 lutego 2025 o 10:54
    Dobry peeling
    Peeling ma gęstą konsystencję, która nie spływa z dłoni i bardzo przyjemnie się rozprowadza. Cytrusowy zapach jest bardzo przyjemny. Nakładam grubszą warstwę i po 15min zmywam. Zmywa się szybko, nie jest tępy przy zmywaniu. Oczyszcza dokładnie, skóra jest fajnie wygładzona i miękka, nie jest wysuszona.
  • 25 maja 2024 o 15:51
    Bio-tani(qe), innymi słowy: niedrogi i naturalny ;)
    Mam wrażliwą cerę i bardzo cienką, delikatną skórkę. Nos i jego okolice, fragment czoła pomiędzy brwiami, a także zgięcie brody są narażone na występowanie zaskórników, toteż stosowanie peelingów jest wskazane. Ze względu na poziom delikatności mojej twarzy, decyduję się na peelingi enzymatyczne; wszelkie zdzieraki rysują moją skórę. Peeling od Biotaniqe zamknięty został w klasycznej tubce z klapką. Połączenie pomarańczy i cytrusowej żółci zdradza zawartość i nastraja bardzo pozytywnie. Ma bardzo przyjemną konsystencję – żelowo-piankową, napompowaną, dzięki czemu aplikacja jest bardzo przyjemna i łatwa w rozprowadzeniu po skórze twarzy. Niewielka ilość wystarczy do pokrycia całej twarzy, podbródka, szyi i dekoltu, co czyni go naprawdę wydajnym produktem. Jego cytrusowy zapach dodatkowo uprzyjemnia pielęgnację. Peelingi enzymatyczne lubię nie tylko za ich łagodność, ale także za to, że proces oczyszczania jest wygodny – działa jak maseczka: rozprowadzona po twarzy warstewka peelingu rozpuszcza zanieczyszczenia i ma nam oczyścić pory w ciągu zalecanego kwadransu (czasem się ten czas przedłuża, ale to zbyteczne), a ja mogę zająć się w tym czasie swoimi sprawami. Bardzo ładnie pachnie! Dodatkowym atutem 'Micro Purifying' są właściwości tonizujące. Peeling zawiera enzym z papai i kompleks kwasów AHA i BHA, które przyczyniają się do skutecznej regeneracji naskórka, wygładzenia, zmniejszenia widoczności porów, ujednolicenia kolorytu twarzy, oraz optymalnego nawilżenia. Nie zauważyłam jednak zmniejszenia widoczności porów, ani wyrównania kolorytu. Producent zapewnia, że peeling od Biotaniqe zapobiega powstawaniu niedoskonałości na twarzy - czego nie mogę ani potwierdzić, ani zaprzeczyć, bo nie mam cery trądzikowej; mam za to cerę reaktywną, która synajlizuje mi dobranie niewłaściwej pielęgnacji poprzez pojawienie się kilku pojedynczych pryszczyków następnego dnia; w przypadku tego produktu nie miałam takiej sytuacji. Peeling powstał na bazie wody probiotycznej pro.aQua, która wspiera i wzmacnia naturalną mikroflorę skóry, co czyni ten produkt bezpieczny, idealny do codziennego stosowania. Jeśli chodzi o moje ogólne odczucia, to rzeczywiście - zauważyłam, że po regularnym stosowaniu, moja cera odzyskała blask, wyglądam znacznie promienniej. Policzki są miękkie, bardzo przyjemne w dotyku, ale pory jak były widoczne, tak są (w dodatku słabo oczyszczone... Za to duży minus). Po aplikacji nie towarzyszyło mi poczucie ściągnięcia, nie zaznałam ze strony tego peelingu żadnych nieprzyjemności (chyba że za długo nosiłam go na twarzy - wtedy pojawiło się pieczenie). Niska cena i wegański, superfoodowy charakter formuły, zawierającej 95% składników pochodzenia naturalnego zachęcają do testów tej uroczej cieniowanej ombre tubki, jednak ta pierwsza jeszcze mi się nie skończyła. Czy do niej wrócę? Nie wiem... Jest ok, ale nie do końca chodziło mi o takie efekty. Wolałabym przetestować coś innego. Zatem jeśli posiadasz cerę wrażliwą, unikaj peelingów z drobinkami, a postaw na enzymatyczne. Polecam przetestować 'Micro Purifying' od Biotaniqe. Może się wam sprawdzi.
  • 17 kwietnia 2024 o 9:37
    Łagodny peeling bez ryzyka podrażnień.
    Peeling robi co ma robić - rozpuszcza martwy naskórek, eliminuje "kaszkę" na czole, pozostawia skórę gładką i promienną. Nie zrobił mi żadnej krzywdy, nawet kiedy zapomniałam o nim i zostawiłam na dłużej, niż jest to zalecane. Używam go z serum z bakuchiolem, zero podrażnień i bardzo ładny efekt.
  • 16 marca 2024 o 23:30
    Maseczka, nie peeling.
    Sięgnęłam po ten peeling gdy szukałam czegoś w zamian mojego ulubionego Peelingu z L' oreal , który został niestety po latach wycofany, a był dla mnie najlepszy. Cena za 150 ml była jak za 75 ml innych firm, więc bardzo atrakcyjna. Niestety musiałam poszukać czegoś innego. Gdy przeczytałam, że peeling Biotaniqe jest do cery wrażliwej to mimo ceny się na niego skusiłam. Do tego przyciągnęło mnie ładne żółte, piaskowe, cieniowane pomarańczowo opakowanie. Pachnie delikatnie cytrusowo. Konsystencja jest żelowa w kolorze piaskowym lekko błyszcząca, ale nie ma w niej odczuwalnych drobinek złuszczających. Dla mnie jest to minus, gdż muszę czuć delikatnie złuszczanie naskórka. Nawet inne peelingi ezmatyczne mają delikatne drobinki złuszczające. Peeling nie jest tak silny jak obiecuje producent (potrójny efekt łuszczenia). Akurat z tym potrójnym efektem producent przereklamowany swój produkt. Po nałożeniu peelingu na twarz czułam się jakbym nałożyła po prostu żelową maseczkę. Po zmyciu odrazu, zauważyłam że, moja cera jest gładka i wypielęgnowana, ale pory są wciąż widoczne. Jest to produkt dla osób mniej wymagających. Zawiodłam się na nim, gdyż za 24 zł oczekiwałam czegoś innego, lepszego. Podsumowując: Ogólnie ten produkt nazwałbym żelową maseczką do twarzy niż typowo peelingiem mocno złuszczającym. Skóra nie schodzi po nim jak po ścieraniu gumka do papieru (taki efekt powinien dawać peeling nawet ten bardzo delikatny czyli delikatnie pokazać że złuszcza). Producent powinien napisać maseczka delikatnie złuszczająca . Wtedy pokusiła bym sie dać ocene 4/5, a tak daje 2/5.
    Zalety:
    • nie uczula
    • naturalny skład
    • działa poprawnie, jako maseczka. (fajna maseczka).
    Wady:
    • brak drobinek pilingujacych
    • błędna nazwa produktu - peeling
    • nie ma zwiększonego efektu złuszczania naskórka
    • bez efektu WOW jak na peeling.
  • 5 października 2023 o 22:41
    Bardzo łagodny peeling enzymatyczny
    Jest poprawnie i tak jak obiecał producent – jest to łagodny peeling. Jeżeli ktoś oczekuje właśnie tego, to jest to produkt godny polecenia, natomiast ja się za bardzo chyba zasugerowałam napisem „potrójne działanie złuszczające”, bo jednak choć czułam, że skóra jest oczyszczona to jednak pory nie zostały widocznie zmniejszone.
    Zalety:
    • Estetyczne opakowanie
    • Nie podrażnia
    • Daje poczucie oczyszczonej skóry
    • Cena (13,49 zł w promocji)
    Wady:
    • Nie zmniejsza widoczności porów