Maseczki w płachcie

Mediheal Tension Flex Soothing Mask Kojąca maska w płachcie

• 8 stycznia 2025 o 19:57
    fajna
    To kolejna maska z firmy Mediheal i po raz kolejny się nie zawiodłam. Maska ma przyjemny, świeży zapach, a płachta jest wyprofilowana i dobrze przylega do twarzy. Skóra po użyciu tej maseczki była promienna i gładka. Esencji wystarcza na wmasowanie także w szyję i dekolt i jeszcze użyłam resztę z opakowania następnego dnia :)
  • 1 stycznia 2024 o 16:40
    Fajna
    Płachta maski była dla mnie dość zaskakująca w związku ze specjalnym wycięciem na podbródek :) bardzo przyjemnie się ją nosiło, dobrze nawilżona a jednak lekka :) po użyciu skóra była wyraźnie nawilżona i miękka w dotyku
  • 27 grudnia 2023 o 16:35
    Ponownie na plus!
    Używa od:próbka
    Kolejny bardzo fajny produkt marki. Maseczka faktycznie posiada masę nacięć na całej powierzchni a dodatkowo część na żuchwę ma dużą regulację. Zapach świeży, baaardzo przyjemny! Nakłada się szybko i sprawnie, esencji jest na prawdę sporo ale nic nie spływa. Trochę wklepałam w szyję, resztę z opakowania zużyję później (bo też zostało, super!) Maskę trzymałam około pół godziny, po tym czasie nadal była lekko wilgotna. Po zdjęciu maski skóra jest przyjemnie gładka, mięciutka i nawilżona. Ładnie się błyszczy ale nie jest tłusta. Jeśli chodzi o działanie kojące - na czole mam aktualnie wielkiego "nieproszonego gościa" i jest jakby mniej zaczerwieniony także już wiem na co zużyję resztę esencji :)
    Zalety:
    • wygodna płachta
    • skóra widocznie nawilżona i mięciutka
  • 3 lutego 2023 o 21:43
    Czy kojąca? Na pewno nawilżająca
    Lubię maski tej marki, te wersje pojawiły się stosunkowo niedawno. W sumie od innych różnią się tym, że płachty są ponacinane i przy linii szczeki mają dłuższy pasek, który możemy założyć na policzek. To sprawia, że faktycznie płachta lepiej przylega do twarzy i możemy sobie ją sami regulować. Płachta jest tutaj klasyczna, miękka i zachodzi aż na podbródek. Esensji jest dużo i delikatnie pachnie mentolem, świeżo, ładnie. Zawiera wyciąg z wąkrotki azjatyckiej, drzewa herbacianego i argininę. Płachta ładnie przylega do twarzy, nic się nie zsuwa. Po zdjęciu dużo esensji pozostaje na skórze, wklepuje delikatnie i zostawiam do wchłonięcia. Początkowo troszkę się klei ale po wchłonięciu już nie. Po tej masce nie potrzebuje już dodatkowej pielęgnacji, skóra jest miękka i nawilżona. Ogólnie bardzo lubię wąkrotkę w pielęgnacji. Posiadam cerę mieszaną i maseczka nie wzmaga u mnie wydzielania sebum. Działania kojącego nie zauważyłam ale ogólnie całkiem fajny produkt.
    Zalety:
    • Płachta ładnie się układa
    • Działanie
    • Skład
    Wady:
    • Brak działania kojącego

Zobacz także inne Maseczki w płachcie