Podkłady

Hean Renew, Hydrating Foundation Nawilżający podkład do twarzy

HEAN Podkład Nawilżający Renew Hydrating R05 Warm Beige

Ang_89
    9 września 2024 o 15:42
    Niezły podkład bez efektu nawilżenia
    Podkład zakupiłam ze względu na jego działanie nawilżające, jako że moha cera jest sucha. Podkład znajduje się w tubce o pojemności 25 ml. Prosta szata graficzna jest w porządku. Kosmetyk dość łatwo się obsługuje, nie jest za gęsty , ani zbyt rzadki. Szybko się wchłania. Faktem jest to, że ma niezbyt przyjemny , chemiczny zapach , ale nie jest to aż tak bardzo uciążliwe. Krycie określiłabym jako średnie. Kosmetyk szybko zasycha na twarzy i niestety efektu nawilżenia tutaj brak . Pozostawia efekt matu na twarzy. Jest trwały.
    Zalety:
    • szata graficzna
    • średnie krycie
    • trwałość
    Wady:
    • brak efektu nawilżenia
    • cena regularna
  • 17 marca 2024 o 12:19
    +10 lat w 10 minut
    Podkład Hean Hydrating Renew zakupiłam w drogerii Hebe na promocji w cenie około 20 zł. Jako, że jest to podkład nawilżający to wiązałam z nim duże nadzieje. Niestety, zawiódł mnie. Od początku. Kolor - posiadam numer R01 najjaśniejszy i dla bladziochów jest w miarę ok. Opakowanie jest w porządku - dość elegancka tubka z dziubkiem na końcu. To by było z plusów. Niestety podkład jest trudny w stosowaniu - nie współpracuje z większością kremów i pudrów. Aby uzyskać w miarę ładny efekt to trzeba z nim bardzo uważać. Jest gęsty, nie stapia się ze skórą tak jak powinien. Jest bardzo widoczny na skórze, więc nie można nałożyć go za dużo. A że krycie ma słabe to maksymalnie co możemy uzyskać to średnie. Do tego lubi wchodzić w zmarszczki. Nieprzypudrowany szybko się ściera. A przypudrowany wygląda ciężko. Łatwo nim się postarzyć a przecież zależy nam na zupełnie odwrotnym efekcie. Gorszy od niego jest tylko Wonder Match i Lasting Finish. Być może moja skóra nie lubi gęstych podkładów. To co mam zużyję, ale już do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • Dość jasny odcień
    Wady:
    • Postarza
    • Nie stapia się ze skórą
  • 4 lutego 2024 o 11:25
    dziwny produkt
    Kupiłam ten podkład z polecenia koleżanki z pracy. Mam suchą cerę i z opisu pasował świetnie. Kolor dobrałam idealnie, ale niestety. Konsystencja jest dość gęsta i wydajna. Na mojej twarzy wygląda dziwnie. W zależności od pielęgnacji nałożonej pod ten produkt, albo wygląda ok, albo bardzo sucho, albo się waży. Nałożony na bogaty krem wygląda jakby się ważył, na lżejszy bardzo sucho. Ciężko trafić aby wyglądał w porządku. Niestety moim zdaniem nie jest to produkt do skóry suchej. Nie mam pewności czy na innym typie cery się sprawdzi jakkolwiek. Niestety nie polecam.
  • 23 listopada 2023 o 20:46
    Kosmetyki od marki Hean najczęściej kupuję na stronach drogerii internetowych bądź stacjonarnie w Hebe. Lubię zachodzić do tego sklepu, jest w nim naprawdę wiele ciekawych marek, w tym właśnie ta. Zazwyczaj mam co do nich bardzo pozytywne odczucia, dlatego też bez wątpienia sięgnęłam po podkład od tego producenta. Z racji tego, że posiadam cerę z natury suchą oraz wrażliwą poszukuję fluidów o działaniu nawilżającym czy nawet rozświetlającym, ponieważ te najpiękniej prezentują się na mojej skórze i nie zagrażają jej kondycji. Niestety, w tym wypadku okazało się to sporym niewypałem. Zacznę od tego, że opakowanie tego podkładu podoba mi się naprawdę bardzo i jest chyba jego największą zaletą. Jest to jasnobeżowa tubka o standardowej pojemności trzydziestu mililitrów. Zakrętka posiada złotą, mieniącą się barwę. Dodatkowo umieszczone zostały tutaj wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, opis czy zalecany sposób użytku. Cena regularna produktu wynosi około trzydziestu pięciu złotych. Kosmetyk ma całkiem ciekawą, lekko dziwną w mojej ocenie konsystencję. Po wydobyciu z opakowania jest kremowa i wydaje się lekka, natomiast podczas aplikacji na skórę zmienia się praktycznie w pastę z dodatkiem olejku. Dodatkowo odrzuca mnie tutaj zapach. Wydaje mi się, że miał on być cytrusowy, natomiast straszliwie nie przypadł mi do gustu. Jest ciężki i zapychający. Podkład zakupiłam w najjaśniejszym odcieniu i to był mój błąd. Posiadam bardzo jasną cerę, natomiast ten idealnie sprawdzi się naprawdę bladym osobom. Dodatkowo posiada żółte podtony. Produkt najczęściej aplikowałam zwilżoną gąbką. Trzeba mu przyznać, że sama aplikacja przebiega bez większych problemów, z początku potrafi robić dziury natomiast łatwo można to rozetrzeć. Niestety nie zastyga, dlatego należy go przypudrować. Krycie ma naprawdę mocne, spokojnie można je określić jako pełne. Daje matowe wykończenie i nie wyświeca się w ciągu dnia. W mojej ocenie jest to podkład dla tłustych czy mieszanych cer. Wytrzymuje na buzi cały dzień i się nie ściera, natomiast wygląda bardzo ciężko i przesusza oraz podkreśla suche skórki, co w przypadku podkładu nawilżającego nie powinno mieć miejsca. Podkład zapewnia nam efekt suchości na twarzy, co kompletnie nie sprawdza się z jego opisem, który wskazuje, że ma być nawilżający. Dodatkowo odrzuca mnie jego konsystencja oraz nieprzyjemny, w moim odczuciu, zapach. Zdecydowanie nie mogę go polecić i sama już po niego nie sięgnę.
    • Krycie
    • Dostępne odcienie
    • Matowe wykończenie
    Wady:
    • Konsystencja
    • Podkreśla suche skórki
    • Nie zastyga
    • Wygląda nienaturalnie
    cora
    25 kwietnia 2023 o 21:06
    nie ten efekt
    Podkład kupiłam w promocji w Hebe za 20 zł z groszami. Liczyłam na efekt nawilżający, wygładzający, ale to nie o tym podkładzie pisaliście te miłe rzeczy. Kosmetyk ładnie pachnie. Rozprowadza się dość miło, choć do truskawkowego podkładu mu daleko. Podkład szybko zastyga tworząc warstwę, która mi sie totalnie nie podoba. Podkład jest trwały. Efekt za to nieładny, wyglądam w nim jak w czymś mega tanim. I chociaż spełnia on podstawowe zadanie, na pewno nie wyróżnia się jakoś specjalnie.
    Zalety:
    • zapach,
    • trwałość na twarzy,
    Wady:
    • nie lubie efektu, jaki tworzy ten podkład, dodaje lat,
    • nie widać efektu nawilżonej skóry, zwykły podkład

Zobacz także inne Podkłady