Serum do twarzy

HOBB
Bielenda Ochronne ultralekkie serum w kroplach SPF 50

• 7 lutego 2025 o 9:32
    Winowajca zaskórników
    Konsystencja i formuła są całkiem przyjemne, produkt nakładany na serum z witaminą C ładnie sunie po twarzy ale tylko przy użyciu jednej pipety, każda ilość powyżej tego zaczyna się rolować i strasznie bieli, dodatkowo zbiera się w załamaniach. Nie zauważyłam spektakularnych efektów pielęgnacyjnych ani efektu wow, zauważyłam za to ogromną ilość zaskórników, które nigdy wcześniej nie występowały na mojej twarzy, zużyłam kilka buteleczek i jest to ostatni z możliwych winowajców takiego stanu cery. Zauważyłam również, że ten konkrety produkt z serii molecules nie jest już dostępny do kupienia w Rossmann, być może ze względu na swoje właściwości. Nie polecam i nie kupię ponownie.
    Wady:
    • Zapycha
    • Przy większej ilości roluje się
    • Bieli
    • Zbiera się z załamaniach
    • Nieprzyjemny zapach
    Dotty81
    10 lipca 2024 o 12:32
    Latem uwielbiam !!
    Uwielbiam to serum od pierwszego użycia - a mam już 3 buteleczkę. Jest bardzo lekkie, rzadka konsystencja ułatwia rozprowadzanie. Nie bieli, za to nadaje skórze ładnego efektu glow. Nie zapycha, co przy wysokim filtrze jest raczej rzadkością. Świetnie nadaje się pod podkład, lub samodzielnie. Mam wrażenie że fajnie nawilża skórę twarzy, a do tego pięknie pachnie. Na plus także fakt że jest w szklanej buteleczce, a nie w plastiku. Jak dla mnie - bez wad :) Bielenda po raz kolejny udowodniła że ma słuszne wysokie miejsce na mojej półce i w moim sercu ;)
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nadaje efekt glow
    • nie zapycha
    • szklana butelka
    • piękny zapach
    • dobra cena
  • 9 lipca 2024 o 12:04
    Dobre serum lecz nie bez minusów
    Na pierwszy rzut oka serum wygląda bardzo dobrze jest zamknięte w szklanym opakowaniu z pipetką. Jest zapakowane w kartonowy kolorowy kartonik, plusem na pewno jest to, że karton nie jest przesadnie Wielki w stosunku do wielkości produktu który znajduje się w środku. Jest to moje drugie opakowanie tego produktu, śmiało mogę stwierdzić że produkt bardzo dobrze współgra z moją cerą która jest normalna w kierunku mieszanej w okresie miesiączki. Jak dla mnie serum jest bardzo lekkie idealnie nadaje się pod makijaż, co prawda delikatnie bieli aczkolwiek nie przeszkadza mi to bo moja karnacja i tak jest bardzo jasna. Jeśli chodzi o opakowanie na pewno wielkim minusem jest to że produkt zostaje na brzegach butelki co skutkuje większym zużyciem produktu oraz w nawiasie mówiąc brudną butelką. Plusem jest na pewno duża ochrona i zastosowanie najważniejszych filtrów które chronią naszą skórę przed działaniem promieni słonecznych aczkolwiek zapach może nie do końca podpasować każdej osobie jest on lekko cytrusowy Ale ma taki delikatny chemiczny zapach. Warto również wspomnieć o tym że same serum jest dosyć odżywcze i skóra po jego aplikacji na pewno nie jest sucha aczkolwiek zawsze przed makijażem nakładam swój krem. Podsumowując na promocji można znaleźć go naprawdę w dobrej cenie i uważam że dla osób z niewysokim budżetem będzie naprawdę opcjonalnie dobry aczkolwiek trzeba pamiętać o jego minusach lecz jak dla mnie plusy są na tyle przeważające że myślę na pewno nad trzecim opakowaniem tego produktu.
    Zalety:
    • Lekką formuła, która nie zapycha porów
    • Wysoka ochrona przed słońcem
    • Filtry IR, UVA, UVB, PA***, niska cena na promocji - około 20-25zł
    Wady:
    • Największy minus to opakowanie w którym produkt zbiera się na brzegu buteleczki powodując zmniejszenie wydajności produktu oraz zapach który dla kogoś może być chemiczny, Delikatne bielenie produktu na ciemniejszych karnacjach
    cora
    31 maja 2024 o 3:09
    Dla mnie raczej nie
    Niestety, mimo obietnic producenta, ten SPF nie jest takie dobre. Produkt jest biały, gęsty, znajduje sie w opakowaniu szklanym z pipetą (i tu juz pierwsze rozczarowanie, nie lubię pipet). Ta biel właśnie przenosi sie też na skórę , stwierdziłam w sumie od razu po użyciu pierwszym krem/serum bieli i tyle, nie kupie ponownie. W dodatku skóra sie klei. powstaje na niej taka warstwa, nieco dziwna i niekomfortowa. Czułam, że na skórze mam coś. Nie podoba mi się, że ten SPF zmienia kolor makijażu, wybiela skórę i wszystko jest mniej trwałe, jakikolwiek podkład zastosowalam, nie dało się w tym wyjść. Ponadto skóra wyglądala na przetłuszczoną. Nie widzę związku z obietnicami lekkości. Wygląd mej twarzy z tym filtrem to była porażka. Wykorzystałam więc trochę tego kosmetyku, aby chodzić bez makijażu, mam kilka takich dni. Ale i tu nie udąło się tego kosmetyku wykorzystać, ponieważ buzia wyglądała na spoconą i niezdrową. Dodam, że moja cera jest mieszana.
    Zalety:
    • że miałam nadzieję, cena w promocji, opakowanie łade,
    Wady:
    • bieli skórę,
    • tłusta warstwa na skórze,
    • rozjaśnia makijaż, co daje tony różowawe i jest to nie dla mnie.
  • 20 maja 2024 o 18:01
    Tragiczne serum, które z lekkością nie ma nic wspólnego
    Filtr został umieszczony w szklanej butelce z pipetą, przez którą podczas wyciągania produktu brudzi się otwór, a także rozlewa kosmetyk po opakowaniu. Konsystencja jest bardzo płynna, ale po aplikacji na skórze bardzo ciężko się rozprowadza. Nie ma nic wspólnego z lekkością – jest bardzo ciężki na skórze mieszanej, klei się, roluje i pozostawia dosłownie maskę. Okropnie bieli, przez swój pigment pozostawia skórę z "niebieską poświatą" i piecze w oczy. Podczas upałów ścieka wraz z potem. Bardzo mocno zapycha i powoduje wypryski, lecz to kwestia indywidualna. Odradzam nawet osobom o jasnej karnacji. Produkt dostawał ode mnie szansę już wielokrotnie, lecz niestety musiałam go wyrzucić, bo do niczego się nie nadawał.
    Wady:
    • ciężki,
    • bielący,
    • piecze w oczy,
    • zapycha/powoduje wypryski