Słyszałam wiele pochwał na temat skuteczności tego tuszu, więc byłam bardzo ciekawa, czy rzeczywiście spełni moje oczekiwania, które mam dość wysokie jeśli chodzi o tusze do rzęs.
Muszę przyznać, że opakowanie jest bardzo eleganckie. Czarna tuba ze złotymi elementami prezentuje się ładnie na toaletce i jest dość poręczna, co ułatwia aplikację. Całość sprawia wrażenie luksusowego produktu, co na pewno wpływa na pozytywne pierwsze wrażenie.
Szczoteczka tego tuszu jest dość duża, ale jej kształt ma duże znaczenie – ma formę lekko stożkowatą, co ułatwia dotarcie do każdej rzęsy, nawet tych w kącikach oka. Jest spiralna, więc rzęsy są dobrze rozczesywane, co zapobiega ich sklejaniu. Bardzo podoba mi się, że produkt dobrze się nakłada, nie zostawiając grudek ani nie obciążając rzęs.
Konsystencja tuszu jest lekka, kremowa, nie za gęsta, co ułatwia równomierne nałożenie na rzęsy. Aplikacja jest szybka i prosta, a szczoteczka naprawdę dobrze rozdziela rzęsy, co jest dla mnie istotne, bo nie lubię efektu "sklejonych" rzęs. Po nałożeniu tusz nie kruszy się w ciągu dnia, co jest ogromnym plusem, bo nie muszę się martwić o poprawki w trakcie noszenia makijażu.
Efekt uzyskany po nałożeniu tuszu, jest naprawdę imponujący. Moje rzęsy stają się dłuższe, pełniejsze, a przede wszystkim podkręcone. Szczególnie doceniam efekt panoramiczny, jak nawet nazwa tuszu wskazuje – moje rzęsy wyglądają na bardziej wyraziste, a oko jest otwarte, co daje świeży i intensywny wygląd. Co ważne, tusz nie skleja rzęs, nawet po nałożeniu kilku warstw. Uzyskuję naturalny, ale pełny efekt, który mi bardzo odpowiada.
Tusz utrzymuje się na rzęsach przez cały dzień bez poprawek. Nie rozmazuje się, nie odbija się na powiekach, a do tego nie osypuje się, co bardzo mnie cieszy, ponieważ nie mam czasu na codzienne poprawki. Jest odporny na wilgoć, więc nie martwię się, że zmyje się w trakcie deszczu czy w ciągu dnia.
Dzięki niemu moje rzęsy wyglądają na pełniejsze, dłuższe i podkręcone, a efekt jest trwały i naturalny. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu i na pewno będę go używać na co dzień. Spełnił się wspaniale w swoim zadaniu.
Zalety:
- Efekt pełnych rzęs
- Nie skleja rzęs
- Trwałość
- Wygodna aplikacja
- Odporny na wilgoć
- Trwałość