Odżywki do włosów

Alfaparf Semi di Lino, Density Thickening Conditioner Odżywka pogrubiająca włosy cienkie

4 na 51 opinię

notino.pl
Alfaparf Milano Semi di Lino Density, zagęszczająca odżywka do włosów, 200ml
Alfaparf Milano Semi di Lino DensityThickening Conditioner Odżywka do włosów 200 ml
hairstore.pl
Alfaparf Milano Semi di Lino Density, zagęszczająca odżywka do włosów, 200ml
Alfaparf Semi Di Lino Density Odżywka do Włosów Cienkich 200ml

ALM007
    20 maja 2024 o 7:23
    Objętość bez obciążenia? Sprawdzam Alfaparf Semi Di Lino
    Alfaparf Semi Di Lino Volumizing Conditioner to produkt, który okazał się skuteczny w pielęgnacji moich cienkich włosów. Odżywka ma lekką, kremową konsystencję, która nie obciąża włosów, co jest niezwykle ważne dla osób z cienkimi włosami. Po jej użyciu włosy są miękkie, gładkie i dobrze się układają. Choć odżywka nie pogrubia włosów, dodaje im objętości, co sprawia, że wydają się pełniejsze. Produkt zawiera kompleks Urban Defence Pro, który ma chronić włosy przed zanieczyszczeniami i stresem środowiskowym, co jest dodatkowym atutem. Czy moje włosy są mniej zestresowane warszawskim tyglem? Nie mam pojęcia. Wiem natomiast, że po jej zastosowaniu włosy układają się dobrze (to zasługa braku obciążenia ich przy jednoczesnym odżywieniu). Odżywka ma przyjemny, delikatny zapach, który utrzymuje się na włosach przez dłuższy czas, ale nie jest przytłaczający. Jest także bardzo wydajna – niewielka ilość wystarczy, aby pokryć całe włosy, co sprawia, że opakowanie starcza na dłużej. Moje mam już długo, ale mam to duże 1000ml opakowanie i używam obecnie zamiennie z inną odżywką - Joico. Odżywka zawiera składniki takie jak wyciąg z lnu i olejek z nasion Chia, które wspomagają nawilżenie i odżywienie włosów, a także poprawiają ich elastyczność. Dodatkowo, obecność witaminy E pomaga chronić włosy przed uszkodzeniami i promieniowaniem UV. Widzę efekt nawilżenia włosów. [Sposób użycia] Uważam jednak, że przy kremowych odżywkach do włosów ważny jest także sposób jej nałożenia i noszenia na włosach. Ja nie nakładam odżywki podczas prysznica tylko zaraz po wyjściu z niego, na delikatnie osuszone ręcznikiem włosy. Wtedy, gdy ja nakładam balsam na ciało i stosuję pielęgnację na twarz, ta odżywka przez te kilka minut jest na włosach, nie ściekając z nich. Potem spłukuje ją. Jak mam więcej czasu to biorę czepek (taki jak są w hotelach), robię turban i chodzę z tą odżywką jakieś 20 minut - jedząc śniadanie etc. Taki sposób polecił mi kiedyś fryzjer, by z odżywki wziąć jak najwięcej dobrego. Mimo wielu zalet, Alfaparf Semi Di Lino Volumizing Conditioner ma również kilka wad. Jednym z nich jest cena, która jest dość wysoka w porównaniu do innych odżywek dostępnych na rynku. Ja kupuję ją w drogerii internetowej - nie widziałam jej w sklepie stacjonarnym, ale pewnie w specjalistycznych sklepach fryzjerskich można ją znaleźć. W klasycznych drogeriach chyba nie. Podsumowując, Alfaparf Semi Di Lino Volumizing Conditioner to dobry wybór dla osób z cienkimi włosami, które potrzebują dodatkowej objętości i nawilżenia. Produkt jest lekki, nie obciąża włosów, a jednocześnie sprawia, że stają się one bardziej pełne. Włosy po jej użyciu faktycznie ładnie się układają. Mimo wyższej ceny, jakość i efekty odżywki są warte rozważenia. Jeśli szukacie skutecznego produktu, który doda Waszym włosom objętości i ochroni je przed zanieczyszczeniami, ta odżywka jest godna polecenia. Nie jest to najlepsza odżywka jaką miałam, ale daję jej mocne 4*.
    Zalety:
    • Lekka, kremowa konsystencja
    • Dodaje objętości
    • Nie pogrubia włosów, ale ich też nie obciąża
    • Włosy po niej ładnie się układają
    • Przyjemny, delikatny zapach
    • Zawiera składniki odżywcze, takie jak wyciąg z lnu i olejek z nasion Chia
    • Ma chronić włosy przed zanieczyszczeniami i stresem środowiskowym - ale trudno to zweryfikować ;)
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Dostępność - brak w klasycznych drogeriach
    • Długi skład - mimo że ma naturalne składniki, to trochę mi zajęło rozpisanie składu chemicznego przy dodawaniu produktu do KWC - to podobno nie za dobrze (ale nie jestem chemiczką, więc wprowadzam tu tylko domniemanie).
    • Opakowanie, które kupiłam (to duże 1000 ml) nie miało dołączonej pompki -ja na razie używam bez - pewnie przy końcówce może być większy problem z wyciągnięciem produktu. Warto sobie dokupić pompkę.