Szampony do włosów

BIOELIXIRE Essentials szampon lamelarny wygładzający do włosów 300ml

Gesilla
    25 lutego 2025 o 12:02
    Czyste i niesplątane włosy
    Opakowanie to wygodna butelka z dozownikiem, ale nie da się śledzić poziomu zużycia produktu. Szampon jest rzadki, ale dobrze się pieni. Zapach przypomina lamelarną wodę – jest przyjemny, choć trudny do opisania. Szampon dobrze oczyszcza włosy i nie plącze ich. Używam go do codziennego mycia włosów. Podsumowując, jestem zadowolona – spełnia swoją rolę i nie podrażnia skóry głowy.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Dobre oczyszczanie
    • Nie plącze włosów
  • 25 stycznia 2025 o 17:25
    Pozytywne zaskoczenie
    Oceniany tutaj szampon znalazłam- razem z odżywką z tej samej serii, w boxie kosmetycznym Pure Beauty. O ile odżywka rozczarowała mnie, tak o szamponie nie mogę powiedzieć złego słowa. Ale po kolei. Już szata graficzna w odcieniach niebieskiego sprawia, że ma się ochotę sięgnąć po to cudo. Kocham niebieski kolor. Szampon jest krystalicznie przezroczysty, bezbarwny, nie za rzadki, ale i nie glutowaty. Posiada delikatny, nienachalny, przyjemny zapach. Pieni się średnio, tak jak trzeba- nie za mocno i nie za słabo. Mam wrażliwą, skłonną do podrażnień skórę głowy. Oceniany tutaj szampon jest jednak łagodny dla mojej łepetyny. Nie powoduje łupieżu. Łatwo się też spłukuje. Najbardziej jednak zaskakuje jego działanie. O ile odżywka z tej samej serii moim skromnym zdaniem szału nie robi, tak szampon faktycznie wygładza. Widać to zwłaszcza na przesuszonych, długich i wysokoporowatych pasmach. Szampon poprawia ich wygląd, wyraźnie je zmiękcza. Sprawia, że włosy są gładkie i sypkie. Dla spotęgowania efektu moim zdaniem lepiej sięgnąć po inną odżywkę niz ta producenta. Wówczas ten efekt sypkich, gładkich pasm jest jeszcze bardziej widoczny. Szampon jest wydajny i niedrogi. Widziałam go ostatnio w Rossmanie, zatem z dostępnością nie ma problemu. Dla posiadaczek długich wysokoporowatych włosów produkt wart przetestowania.
  • 22 grudnia 2024 o 0:40
    Lekkie oczyszczenie bez przesuszenia – szampon idealny na co dzień
    Szampon delikatnie, ale skutecznie oczyszcza skórę głowy i włosy, zapewniając uczucie świeżości bez przesuszenia. Dzięki zawartości Sodium Coco Sulfate, działa efektywnie, ale łagodnie, co czyni go odpowiednim dla osób o wrażliwej skórze głowy. Proteiny pszeniczne w składzie odbudowują strukturę włosa, wzmacniając je i dodając elastyczności. Dodatkowo, panthenol i gliceryna dbają o nawilżenie i miękkość włosów. Formuła szamponu dobrze się pieni i łatwo spłukuje, co uprzyjemnia stosowanie. Włosy po umyciu są lekkie, świeże i gotowe na dalszą pielęgnację. Szampon sprawdza się świetnie w codziennym użyciu, chociaż przy bardziej wymagających włosach może wymagać uzupełnienia o odżywkę dla pełnego efektu wygładzenia.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza skórę głowy i włosy, nie powodując przesuszenia
    • Pozostawia włosy lekkie, świeże i przyjemne w dotyku
    • Zawiera proteiny pszeniczne, które odbudowują strukturę włosa
    • Panthenol i gliceryna zapewniają nawilżenie i miękkość
  • 8 listopada 2024 o 14:30
    Naprawdę wygładza włosy
    Ten szampon naprawdę mnie zaskoczył! Po użyciu włosy są wyraźnie miękkie, gładkie i pięknie się błyszczą. Sama formuła jest lekka, więc włosy nie są obciążone, co sprawia, że bez problemu można używać go codziennie. Równocześnie szampon dobrze oczyszcza, ale przy tym dba o nawilżenie – kosmyki są świeże, ale nie przesuszone, co często jest problemem przy mocniej oczyszczających produktach. Do tego zapach jest świetny – delikatny, ale przyjemny i zostaje na włosach przez dłuższy czas. Jeszcze lepsze efekty daje w połączeniu z odżywką z tej samej serii, bo wtedy włosy są naprawdę idealnie wygładzone i wyglądają zdrowo. Chyba nigdy wcześniej nie miałam tak miękkich włosów, jak po użyciu tego zestawu - cały czas mam ochotę je dotykać :) Cena jest też bardzo przystępna, doby stosunek jakości do ceny.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    • Lekka formuła
    • Efekt wygładzenia
    • Zmniejszenie elektryzowania się
    • Nawilżenie włosów
    Wady:
    • Brak objętości na włosach
    • Nie jest wydajny