Moja skóra pod oczami jest cienka, delikatna, sucha i ma tendencję do ciemnienia, dlatego zawsze szukam produktów, które intensywnie nawilżają, ale też nadaje się pod korektor. Ten krem-żel okazał się dla mnie strzałem w dziesiątkę!
Już po kilku dniach stosowania zauważyłam, że skóra pod oczami stała się bardziej nawilżona i wygładzona. Krem świetnie radzi sobie z suchością – nawilża naprawdę dogłębnie, ale nie pozostawia tłustego filmu, co jest dla mnie ogromnym plusem, zwłaszcza pod makijaż. Korektor rozprowadza się na nim gładko, nie roluje się i nie zbiera w załamaniach.
Jeśli chodzi o cienie pod oczami, efekt ich rozjaśnienia nie był natychmiastowy, ale po około trzech tygodniach zauważyłam, że skóra wygląda bardziej promiennie, a zasinienia są mniej widoczne. Nie jest to może spektakularna różnica, ale na pewno zauważalna. Podoba mi się również efekt lekkiego ujędrnienia – skóra wydaje się bardziej sprężysta i napięta. Nie mam dużego problemu z opuchlizną, ale jeśli czasem budzę się z lekko podpuchniętymi powiekami, krem szybko sobie z tym radzi, przede wszystkim jego aplikator, który jest ogromna ulgą dla oka. Przy okazji wykonuje delikatny masaż a to wspomaga działanie przeciwzmarszczkowe i ułatwia wchłanianie kremu.
Krem ma przyjemną, lekką konsystencję – to bardziej żel niż klasyczny krem, co sprawia, że wchłania się błyskawicznie. Nie pozostawia tłustego ani lepkiego filmu, ale daje uczucie komfortowego nawilżenia. Kolor jest mlecznobiały, a zapach bardzo delikatny, niemal niewyczuwalny, co doceniam bo nie podrażnia oczu.
Krem zamknięty jest w eleganckim, minimalistycznym błekitnym opakowaniu. Dzięki lekkiej formule wystarczy odrobina produktu na jedno użycie, więc krem jest bardzo wydajny. Można go aplikować zarówno palcami, jak i specjalnym aplikatorem. Nie da się ukryć, że cena (około 120 zł) jest dość wysoka, ale w mojej opinii warto zainwestować w ten produkt, jeśli szukamy lekkiego, ale skutecznie nawilżającego kremu pod oczy, który dodatkowo działa przeciwzmarszczkowo i rozjaśniająco.
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl