Balsamy do ciała

Rituals The Ritual Of Ayurveda, Balancing Body Cream Odżywczy krem do ciała (nowa wersja)

Pachnidelko
Rituals The Ritual of Ayurveda Balancing Body Cream 220.0 ml

• 2 czerwca 2025 o 10:00
    Słodki krem
    Odżywczy krem do ciała w wersji czerwonej jest kremem o tłustej, zbitej konsystencji. Opakowanie to miękki plastik dzięki temu można go łatwo wyciskać i wrzucić do torebki czy plecaka bez obaw. Sam zapach w pierwszej chwili pachnie identycznie jak pianka - słodki, trochę róży, migdała, olejku makadamia, zapach utrzymuje się długo i jest bardzo przyjemny. Jest to mój krem do podróży i podbijam go zapachem mgiełki z tej samej kolekcji. Jeśli markę się już lubi to każdy ich zapach ma coś w sobie. Nawilża i nie podrażnia skóry wrażliwej. Warto jest wypróbować go w zestawie s z innymi produktami.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Pięknie pachnie
  • 25 maja 2025 o 17:47
    Trochę jak krem do rąk, ale sympatyczny
    Krem do ciała Rituals przywędrował do mnie w prezencie - był to genialny zestaw podróżny, w którym znajdowało się kilka produktów z linii. Jest to moje pierwsze spotkanie z marką, ale jakże udane ;) Linia The Ritual Of Ayurveda urzekła mnie swoim pięknym zapachem i ładną szatą graficzną, także chętnie poznam też inne warianty, choć przyznam, że cena regularna nie do końca się pokrywa z takim efektem "wow". Opakowanie: krem dostępny jest w dużym słoiku lub w wersji podróżnej w tubce. Oceniam tubkę - ładna, zgrabna, przypomina krem do rąk, zakręcana na korek, a nie na zatrzask, co jest ciut mniej wygodne. Szata graficzna cudna - minimalistyczna, przywodząca na myśl spa, w soczystej czerwieni i czerni. Zapach: uwielbiam! Choć nie była to miłość od pierwszego niuchnięcia ;) Pierwsza styczność i zapach wydawał mi się taki oklepany, mydlany, nastawiałam się na coś bardziej orientalnego. Z czasem zaczęłam wyczuwać poszczególne nuty, a nie mydło, dzięki czemu poznałam lepiej tę cudną kompozycję - ciepłe mleko migdałowe z różą i wiśnią. Trwałość jak dla mnie zadowalająca, ładnie pracuje na skórze i wyczuwam go długo po kąpieli. Działanie: krem ma gęstą konsystencję, faktycznie jest kremem. Bez problemu rozprowadza się na skórze, bez mazania się i smug. Mimo bogatej konsystencji, dość szybko się wchłania, pozostawia takie satynowe wykończenie, bez uczucia lepkości. Skóra jest nawilżona, miękka i gładka. Niestety, wolałabym chyba nieco rzadszą konsystencję - mleczko, lotion lub w zupełnie innym kierunku - puszyste masło. Krem sprawił, że czułam się jakbym aplikowała na siebie krem do rąk, co dodatkowo potęgował fakt, że opakowanie do złudzenia przypomina takowy produkt. Mam też mieszane uczucia co do relacji cena-wydajność. Uważam, że na rynku jest wiele doskonałych balsamów za jakąś część tej ceny. Polubiłam się z Ritualsem, ale nie będę ukrywać, że zdecyduję się na zakupy tylko w przypadku promocji.