Podkłady

Avon Luxe, Silken Foundation SPF 20 Podkład do twarzy

Avon Luxe MakeUp Podkład Natural Glamour 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 108 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 października 2024 o 20:58
    Są lepsze podkłady za tą cenę
    Podkład Avon Luxe zamówiłam u konsultantki po bardzo promocyjnej cenie (jedyne 25 zł). Pomyślałam sobie: spróbuję. Podkład sprawdził mi się dobrze. Zapewnia on dobre krycie, fajnie wyrównuje koloryt, no ale nie jest najlepszy. Przeszkadzało mi w nim, że po jego użyciu moja twarz bardzo się świeciła. Był to bardzo nieładny efekt. Na szczęscie z powodzeniem całkowicie zamaskowałam świecenie transparentnym pudrem matującym. Podkład nie spływa z twarzy ani nie warzy się. Mimo to trochę ciężki w uczuciu na twarzy. Wygodna pompeczka zapewnia bardzo wydajne użytkowanie. Podkład ten ma bardzo długi termin ważności od otwarcia, aż 24 miesiące (rzadkość wśród kosmetyków). Mogłby mieć szerszą gamę kolorystyczną. Odcień 02 stał się dla mnie po lecie za ciemny, natomiast obawiałabym się, że 01 będzie za jasny.
    Zalety:
    • dobre krycie
    • dobrze wyrównuje koloryt
    • trwały
    • cena (szczególnie na promocjach)
    • pompeczka
    • długi termin ważności
    Wady:
    • za mocne to rozświetlenie (konieczność używania pudru matującego)
    • słabo współpracuje z kosmetykami do pielęgnacji
    • zbyt mało odcieni
    • trochę ciężki w odczuciu na twarzy
    Inne
  • 7 marca 2023 o 16:40
    Strzał w dziesiątkę
    Kupiłam podkład Luxe, bo nie mogłam już znieść mojego wcześniejszego podkładu i jak najszybciej chciałam go zmienić.Trafiłam nowym w dziesiątkę! Jestem bardzo zadowolona z tego podkładu.Konsystencja idealna-podkład nie jest rzadki ,nie jest również zbyt gęsty.Rozprowadza się z łatwością ponieważ ma delikatną konsystencję. Po nałożeniu ,skóra jakby się delikatnie kleiła i wydaje się wilgotna w dotyku,trwa to minutkę. Kryje dobrze przebarwienia,nadając twarzy jeden koloryt,a co najważniejsze pozostaje na twarzy przez cały dzień, co nie zdarzało mi się przy stosowaniu innych podkładów. Nie robi przy tym efektu maski tzw.,,tapety"na twarzy. Cera staje się jednolita, gładka, przy tym wygląda na zdrową,promienną. Fluid nie zbiera się w zgięciach czy zmarszczkach.Czy podkład ciemnieje na twarzy? Czytając inne recenzje uświadomiłam sobie, że może rzeczywiście troszkę ciemnieje. Nie jest to dla mnie problematyczne bo z innych jego cech jestem zadowolona. Następnym razem kupię podkład o ton jaśniejszy. Posiadam cerę mieszaną i w ciągu dnia moja broda troszkę się wyświeca,starczy, że dotchnę do niej ręcznikiem papierowym i wszystko wraca do normy.Na ręczniku nie ma śladu podkładu,co oznacza że jest on trwały i nie wyciera się zbyt łatwo.Nie muszę nosić ze sobą pudru matującego. Nie uczula,nie podrażnia skóry. Flakonik elegancki,pompka nie zacina się,można z łatwością wycisnąć odpowiednią ilość podkładu. Dawno nie miałam tak dobrego podkładu.
    Zalety:
    • Idealna konsystencja
    • Dobre krycie
    • Nie wyciera się
    • Nie uczula
    • Nie podrażnia skóry
    • Dadaje cerze gładkości
    • Cera wygląda promiennie
    • Nie robi efektu maski
    • Ładny flakon
    • Pompka nie zacina się
    Wady:
    • Skóra dziwnie kleista w dotyku przez chwilę po nałożeniu.
    U konsultantki
  • 27 stycznia 2023 o 16:03
    Lubię go
    Otrzymałam kilka odcieni tego podkładu od samej marki Avon, dzięki temu mogę zmieniać jego odcień w zależności od aktualnego tonu mojej cery. Podkład zamknięty jest w eleganckiej szklanej butelce z pompką. Jest dosyć rzadki, przy tym bardzo wydajny. Można nim budować krycie. Lubię nakładać go najlepiej palcami, a później doklepać gąbką. Na mojej mieszanej cerze wygląda bardzo ładnie: ma satynowe wykończenie, ściera się równomiernie w miarę upływu godzin, ale ja nie muszę go dodatkowo pudrować w ciągu dnia. Nawet jeśli po kilku godzinach zaczyna się wyświecać, to jest to bardziej efekt zdrowego glow, który bardzo lubię. Podkład minimalnie ciemnieje, ale u mnie jest to prawie niewidoczne. Nigdy mnie nie uczulił, ani nie przesuszył mi skóry. Polecam! To dobry podkład.
    • Satynowe wykończenie
    • Szklana butelka
    • Pompka, która się nie zacina
    • Nie wysusza
  • 16 grudnia 2022 o 6:45
    Na pewno nie dla tłustej cery
    Jak już wiele osób wspomniało, podkład niestety ciemnieje i to dość intensywnie (przynajmniej u mnie). Zimą gdy skóra jest bladsza jest to bardzo widoczne i wygląda komicznie. Buza jest po nim dość lepka i błyszcząca, ja mam tłusta cerę więc dla mnie się ten podkład nie nadaje, bo cały czas wyglądam jakbym miała na twarzy warstwę potu. Przy bardziej suchych cerach może będzie ładniej wyglądal. Bardzo też brudzi i nierównomiernie się ściera, co sprawia ze na twarzy pojawiają się jaśniejsze placki. Mimo to daję mu "trójkę", bo po prostu myślę że nie nadaje się do tłustej cery i nie takie jest jego przeznaczenie. A byłoby niesprawiedliwe dać 1 tylko dlatego ze nie dobrałam podkładu do rodzaju cery.
  • 30 września 2022 o 15:06
    Polubiłam i zaraz kupię ponownie.
    Mój odcień to Nude Bodice, idealny dla opalonej cery, ma średnie krycie, z pięknym, złocistym wykończeniem. Podkład jest plastyczny, łatwo rozprowadza się go gąbką, można budować krycie. Nie podkreśla suchych skórek, nie wygląda sucho na skórze, pozostawia naturalny glow. Nie oksyduje, przynajmniej na mnie, nie odcina się od szyi, dobrze współgra z innymi kosmetykami. Ściera się równomiernie, wyświeca jak każdy inny, po około pięciu godzinach wystarczyło go przypudrować i dalej wyglądał dobrze. Podkład posiada wygodną pompkę, która dozuje prawie do końca, resztkę wygrzebywałam pędzelkiem. Eleganckie, szklane opakowanie.
    Zalety:
    • pozostawia delikatne, zdrowe rozświetlenie
    • nie robi maski na twarzy, ale kryje całkiem nieźle
    • nie podkreśla suchych miejsc
    • nie ciemnieje
    • można go spotkać na promocjach
    • szklane opakowanie i wygodna pompka
    U konsultantki