Kremy uniwersalne

Bioderma Sebium Global, Intensive Purifying Care Krem do cery trądzikowej

Bioderma Sebium Global Krem na trądzik 30ml

• 11 kwietnia 2024 o 11:04
    krem na trądzik
    Poleciła mi go dermatolog w momencie gdy miałam wysyp trądziku. Miałam stosować go na noc. Skóra piekła mnie niesamowicie. Kilka razy po prostu musiałam go zmyć. Nie nadaje się na stan zaognionego trądziku. Pomimo zapewnień producenta, ż jest wskazany do cery trądzikowej z intensywnymi zmianami trądzikowymi. Twarz mi płonęła. Próbowałam go stosować pod makijaż ale skóra tak piekła, że rozmazywałam sobie makeup. Wróciłam do niego gdy stan mojej skóry się poprawił i wykorzystuje go aby zapobiec pojawieniu się nowych ognisk trądziku. Jest drogi i bardzo się cieszę, że wybrałam najmniejsze opakowanie. Duże musiałabym wyrzucić.
    Wady:
    • pieczenie
  • 25 marca 2024 o 23:02
    Nie robi nic dobrego
    Zacznę od tego że mam mieszaną skórę, tłustą w tzw. strefie T, z suchymi, wrażliwymi policzkami i bliznami potrądzikowymi na czole. Krem szybko się wchłaniał przy nałożeniu małej ilości a przy większej twarz na początku trochę się świeciła . Chwilę po jego nałożeniu na twarz czułam delikatne pieczenie i mrowienie, które po chwili przechodziło. Przy nałożeniu troszkę większej ilości np na nosie potrafił się rolować, dlatego też używałam go tylko na noc. Nie wiem jak można go używać pod makijaż. Nie zapychał i nie pogarszał stanu cery. Nie zauważyłam działania nawilżającego, a wręcz przeciwnie wysuszył mi policzki. Krem nie złuszczał. Nie zauważyłam zmniejszenia zaskórników ani redukcji przebarwień i blizn potrądzikowych i ograniczenia powstawania nowych blizn. Nie eliminuje także zmian trądzikowych. Odkąd zaczęłam go używać pojawiła mi się jedna zmiana w miejscu, w którym nigdy mi nic nie wyskakiwało i przez te kilka miesięcy zmiana nie zeszła. Dzisiaj użyłam go ostatni raz. Nie kupię go ponownie.
  • 28 stycznia 2024 o 18:39
    Matowe love
    Od zawsze walczylam z sebum, ktore wybija na mojej cerze zarówno gdy jestem bez makijażu jak i umalowana. Różne pudry i kremy już stosowałam, wysuszałam, nawilżałam twarz i nic. Po 2-3 h twarz się błyszczała nieestetycznie. Aż przypadkowo trafiłam na krem Sebium Global Biodermy. Kupiłam go w aptece nie robiąc sobie większych nadziei, bardziej dlatego że jest podobno polecany przez dermatologów jako dobry produkt do mieszanej cery z problemami trądzikowymi. Aplikacja kremu ok. Przyjemna lekka formuła i dobre wchłanianie produktu. Zapach przyjemny. Zero uczucia ściągania, pieczenia czy wysuszenia. Użyłam kremu rano jako bazy pod makijaż. No i… totalne zaskoczenie. Nie dość że jako baza sprawdził się super to moja twarz dosłownie cały dzień pozostała matowa a makijaż wyglądał na niej nienagannie jak rano. Od tej pory krem Biodermy stanowi nieodłączny element mojej kosmetyczki. Nie przesusza cery, nie powoduje wysypu jakiś niespodzianek. Poprostu pielęgnacja i mat w jednym <3
    Zalety:
    • zapewnia mat i wspaniale ogranicza wydzielanie sebum,
    • nie wysusza i nie podrażnia cery
    • przyjemna lekka konsystencja i zapach
    Wady:
    • cena mogłaby być nieco niższa
  • 1 października 2023 o 12:53
    Działa
    Krem w białej tubce. Konsystencja lekka, biała o miłym zapachu. Szybko się wchłania. Nie zostawia tłustego filmu na twarzy. Nie zapycha porów. Kupiłam go z nadzieją, że złagodzi u mnie wysyp chrostek na twarzy, które były już dla mnie zmorą. I tak się stało. Po kilku dniach skóra wyglądała o wiele lepiej. Chrostki zaczęły znikać. Cera była mniej zaczerwieniona. Dosyć drogi, ale wart uwagi. Nie podrażnia. Nadaje się pod makijaż. Matuje skórę. Jest wydajny.
    Drogeria Super-Pharm
  • 27 września 2022 o 8:46
    Dobry krem
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Mam cerę mieszaną, co jakiś czas potrafią wyskoczyć mi jakieś niedoskonałości. Krem dostałam do przetestowania przez dermatolog, dwie dosyć spore próbki. Używałam go głównie na noc. Ma lekko kremową konsystencję, nie wyczułam żadnego zapachu, dobrze się rozprowadzał i szybko wchłaniał. Super dla cer tłustych i mieszanych. Nie zapchał nie, ani nie uczulił. Skóra po nocy była przyjemnie nawilżona i gładka. Polecam.