Kremy uniwersalne

Vichy Neovadiol Magistral, Baume Nourrissant Redensifiant Pour Peaux Matures Odżywczy balsam przywracający gęstość skóry

VICHY NEOVADIOL KOMPLEKS UZUPEŁNIAJĄCY KREM DO SKÓRY SUCHEJ 75 ML

• 3 lipca 2024 o 13:18
    Najlepszy z najlepszych
    Kocham ten krem. Mimo że kosztuje majątek, to uważam, że jest wart każdej wydanej na niego złotówki. Odpowiada wszystkim potrzebom mojej przesuszonej, skłonnej do niedoskonałości i bardzo wrażliwej cery, a nawet robi więcej niż można się po nim spodziewać. KOLOR, KONSYSTENCJA, WYDAJNOŚĆ, ZAPACH Krem (a właściwie balsam) ma biały kolor i cudowną, gęstą, bogatą konsystencję. Nie jest zbity, twardy ani tłusty. Niezwykle łatwo się rozsmarowuje, wręcz sunie po twarzy. Wystarczy dosłownie odrobina wielkości ziarenka słonecznika, żeby rozsmarować go na całą twarz. Szybko się wchłania, ma satynowe, naturalne wykończenie, sprawia, że skóra wizualnie wygląda na gładszą i wyblurowaną. Bardzo odpowiada mi jego świeży, owocowo-kwiatowo-kosmetyczny zapach. Jest naprawdę delikatny, ale dodaje do codziennego rytuału pielęgnacyjnego "tego czegoś". WYBITNE DZIAŁANIE ODŻYWCZE Przede wszystkim ten krem niesamowicie odżywia. Cera jest po nim mięciutka, wygładzona, ujednolicona. Znikają zaczerwienienia, drobne niedoskonałości, małe blizny po starych wypryskach. Czuć niesamowity komfort i ukojenie, wręcz otulenie skóry. Dodam, że ten balsam zawiera wysoko w składzie masło shea i moim zdaniem to właśnie ten składnik tak cudownie działa. To wszystko sprawia, że krem Neovadiol Magistral nadaje się i na dzień, i na noc, i na lato, i na zimę. SŁABE DZIAŁANIE PRZECIWZMARSZCZKOWE Producent obiecuje wygładzenie zmarszczek i ochronę przed niekorzystnym wpływem środowiska, ale szczerze mówiąc nie zaobserwowałam tego na mojej skórze. Moje pierwsze zmarszczki wokół oczu i ust, jak również zmarszczki poprzeczne na czole, nie zniknęły ani się nie spłyciły - a zużyłam już co najmniej kilka opakowań tego kremu. Dlatego wspomagam pielęgnację różnymi serami i olejkami, i często wypróbowuję nowości wśród kremów do twarzy. Jednak muszę przyznać, że kiedy po różnych eksperymentach wracam do kremu Neovadiol Magistral, zawsze czuję ogromną ulgę. Może ten krem nie zastępuje chirurga plastycznego i nie likwiduje zmarszczek, ale nadal jest najlepszym kremem do twarzy, jaki znam. NIE SZKODZI Mam cerę suchą i wrażliwą, ze skłonnością do trądziku i zapychania porów. Zdecydowana większość kosmetyków do twarzy mnie uczula, powoduje swędzenie, zaczerwienienie, pieczenie i wysyp podskórnych gul. Ten krem wręcz koi moje problemy skórne. Cera jest po nim uspokojona, naturalna, zdrowa. Nie przetłuszcza się, nie jest przesuszona, nie zapychają się pory, nie powstają podrażnienia - nawet kiedy używam tego kremu non stop, rano i wieczorem, przez wiele miesięcy. OPAKOWANIE, CENA Wygodny słoiczek zakręcany na plastikową nakrętkę. W skromnym, ale ładnym kartoniku. Cena regularna jest zaporowa, ale ogromnie polecam polować na niego w drogeriach internetowych, najlepiej kiedy jest sprzedawany w zestawie z innymi kosmetykami marki. PODSUMOWANIE Ogromnie polecam. Jeżeli macie skórę skłonną do przesuszania, a jednocześnie wrażliwą i problematyczną, to naprawdę będzie coś dla Was :)
    Zalety:
    • to najlepszy krem do twarzy, jaki znam
    • odżywia, wygładza, regeneruje, ujednolica koloryt, koi
    • robi efekt "blur", cera wygląda w nim wizualnie lepiej
    • cudowna, bogata konsystencja
    • szybko się wchłania, pozostawiając efekt satyny i ukojenie
    • nie szkodzi skórze suchej, wrażliwej, trądzikowej
    • ma śliczny, delikatny zapach (owocowo-kwiatowo-kosmetyczny)
    • doskonały skład (zawiera m.in. masło shea)
    • lubię kremy do twarzy Vichy, moim zdaniem są najlepsze i nigdy nie zawodzą
    Wady:
    • bardzo drogi
    • nie działa na moje zmarszczki wokół oczu, ust i na czole (a zużyłam kilka opakowań)
  • 15 czerwca 2024 o 20:16
    Polecam
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Vichy Neovadiol Magistral to odżywczy balsam przywracający gęstość skóry, idealny dla cery dojrzałej. Jego bogata formuła intensywnie nawilża i odżywia, poprawiając elastyczność i jędrność skóry. Produkt szybko się wchłania, pozostawiając skórę miękką i wygładzoną. Regularne stosowanie pomaga zredukować oznaki starzenia, przywracając skórze zdrowy wygląd i gęstość.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Konsystencja
  • 10 marca 2023 o 21:39
    niestety nie dla mnie
    Pora przycupnąć z recenzją po zużyciu jednego, pełnowymiarowego słoiczka balsamu. Konsystencja bardzo bogata, dla mnie osobiście aż nazbyt. Niestety balsam pozostawia tłustą warstwę na skórze, która nawet i po kilku godzinach nie znika, tylko zaczyna się mieszać z sebum wytwarzanym przez skórę. Efekt jest wręcz opłakany, twarz się świeci niczym latarnia morska. :)) O stosowaniu pod makijaż można pomarzyć. Zmieniłam zatem porę stosowania na noc. Tym oto sposobem co dwa dni byłam zmuszona zmieniać poszewkę na poduszce, która idealnie wchłaniała produkt. Zapach również nie dla mnie, ale po kilku dniach przyzwyczaiłam się. Czy zauważyłam efekty, spełnione obietnice opisu producenta? Niestety i tutaj rozczarowanie. Moja skóra jest w lepszej kondycji po tygodniu stosowania naturalnego olejku różanego niż po kilku miesiącach męczenia kremu z recenzji. :) Szkoda, że nie mam babci, bo byłabym mega ciekawa, czy krem lepiej nie sprawdziłby się u osoby w wieku starszym.
  • 31 października 2022 o 8:06
    Super !
    Naprawdę świetny krem nawilzajacy skóra twarzy jest nawilżona odżywiona generalnie skóra poprawiła mi się znacząco nie sądziłam ze będę tak zadowolona. Krem super nadaje się pod makijaż, nie jest ciężki ma lekka konsystencje, ma bardzo delkikatny zapach wręcz nie wyczuwalny. Dodatkowo krem ma piękne opakowanie.
    Zalety:
    • Działanie
  • 20 października 2022 o 22:10
    testowanie kremu
    Osobiście miałam okazję przetestować ten produkt i jestem mega zadowolona z tego kremu. Krem ten idealnie nadaje się do skóry menopauzalnej już po pierwszym użyciu zauważyłam jak moja skóra stała się bardziej jędrna i pełna blasku . Polecam ten produkt bo jest najwyższej jakości pośród kosmetyków bo naprawdę działa cuda.
    Zalety:
    • Podobał mi się zapach i konsystencja.
    Wady:
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl