Serum do twarzy

Christian Dior Capture Totale, Dreamskin, Global Age - Defying Skincare Perfect Skin Creator Odżywcze serum

Christian Dior Capture Totale Dream Skin Global Age Defying Skincare Serum do twarzy 30ml

Wiki951
    19 września 2022 o 22:22
    Ciekawy produkt, ale są lepsze w tej cenie
    Używałam serum wraz z kremem na dzień Capture total. Widać było poprawę skóry, delikatne wygładzenie, ładny koloryt. Trzeba przyznać, że działa. Jednak szczerze uważam, ze w tej cenie znajdziemy kremy bardziej skuteczne w działaniu. Wolę kremy np. Dr. Brandt. Widzę większe efekty po ich zastosowaniu.
    Zalety:
    • działanie
    • ładny zapach
    • piękna konsystencja
    • wydajny
  • 11 kwietnia 2020 o 17:19
    Rozczarowanie
    Byłam oczarowana tym produktem, kiedy użyłam próbki, którą otrzymałam przy zakupach w perfumerii. Moja skóra wyglądała promienniej, pory wyglądały na znacząco zmniejszone. Wyglądałam wypoczęcie i jakby w nowej skórze. Próbka starczyła mi na dwa razy, więc nałożyłam też specyfik Diora pod podkład Dior Forever i ta kombinacja sprawdziła się świetnie. Tak więc dodałam ten produkt na wishlistę, gdyż zwykle nie wydaję takich sum na kosmetyki. No ale ten miał czynić cuda, więc otrzymałam go w prezencie Walentynkowym. Kiedy zaczęłam go stosować regularnie to bardzo się rozczarowałam - wysusza skórę, czasami ją nawet troche podrażnia (bardzo duża ilość substancji zapachowych). Już nie zauważam tego efektu wow. Stosuję raz na jakiś czas i czasem lubię się z nim bardziej a czasem mniej (love-hate zdecydowanie). Za takie pieniądze wolałabym jednak chyba zainwestować w porządne produkty skincare, bo ten produkt na pewno nim nie jest.
    Zalety:
    • zmniejsza pory
    • ujednolica cerę
    • wrażenie wypoczętej skóry
    • dobrze się sprawdza pod podkład
    • piękne opakowanie
    Wady:
    • substancje zapachowe (mogą podrażniać)
    • na dłuższą metę wysusza skórę
    • bardzo długi skład
    • bardzo wysoka cena
    • produkt nie powinien być traktowany jako produkt pielęgnacyjny
  • 24 marca 2020 o 17:12
    Kocham dozgonnie - nic tak nie udoskonala skóry!
    Serum skrado moje serce od pierwszego użycia. Zamknięte jest w cudnym, perłowo-różowym opakowaniu - szalenie kobiece, eleganckie i sprawiające wrażenie, że jest to produkt luksusowy. Czy rzeczywiście jest? Jak najbardziej. Samo serum ma lekką konsystencję, jest w kolorze różowo-brzoskwiniowo-beżowym (po zmyciu makijażu na waciku widać, że zmywam też lekko beżowy kolor). Nakłada się na skórę jak marzenie i wtapia się w nią. Serum wyrównuje koloryt, poprawia. Idealnie wygładza skórę, redukuje widoczność porów, trzyma moją mieszaną skórę w ryzach - ta nie świeci się, a przez cały dzień jest nieziemsko satynowa i świetlista (ale nie tłusta). Serum ma delikatny, kwiatowo-pudrowy zapach. Na początku średnio mi się podobał, z czasem przywykłam i jest całkiem przyjemny. Pięknie wygładza wszelkie nierówności, linie, zmarszczki mimiczne. Skóra po nim zachowuje się jak po użyciu filtru na Instagramie - to jest w nim niesamowite. Takie efekt blur. Może to w jakiejś (dużej?) mierze zasługa silikonów, ale u mnie ten stan utrzymuje się również po zmyciu, twarz jest idealnie gładka, miękka, bosko wypielęgnowana, nie ma żadnych suchych skórek. Dla tych efektów wybaczam wszelkie silikony, nie widzę, żeby mi szkodziły. Mogłabym dotykać twarzy bez końca! Serum jest niezastąpione kiedy się nie wysypiam - oznaki zmęczenia nie są widoczne tak, jak normalnie. Bardzo często stosuję go solo, bez nakładania podkładu, pudru (chyba że brązer) i cały dzień zachwycam się efektem. Nie stosowałam go na żaden krem, bo obawiam się, że takie kombo mogłoby zapchać skórę, a na dzień jest to dla mnie wystarczająco mocny nawilżacz. Serum jest wydajne, za pomocą pompki można wycisnąć naprawdę minimalną, potrzebną do użycia ilość. Super jest, że można dokupić sam wkład do bazy opakowania, bez potrzeby kupowania nowego opakowania (wkład jest ok. 100zł tańszy, a to już spora różnica). Uwielbiam to serum - jest najlepsze do rozpieszczania i udoskonalania skóry!
  • 13 listopada 2019 o 21:24
    Najlepszy luksusowy krem jaki w życiu miałam!
    Kochane moje! Dream Skin od Diora jest najlepszym, najwspanialszym, ale przede wszystkim doskonale działającym kremem jaki w życiu miałam!!! Jak na produkt luksusowy kosztuje (niestety) miliony monet! Skóra po nim jest wygładzona. Zaczerwienienia są mniejsze, a pory wyraźnie zredukowane. Mam wrażenie, że ma w sobie perełki, bo nadaje skórze nieziemskiego blasku.. Moja mama miała kilka szt. po 50ml, a ja dostałam pierwsze (oby nie ostatnie ????) 30ml tego kremu. Nakładając jakikolwiek podkład, czy z baza czy bez to make up wygląda zawsze obłędnie. Skóra prezentuje się fenomenalnie. Kilka osób pytało, czy zmieniłam coś w makijażu... A tu nie. Zmieniałam krem. Szczerze to gdybym miała takie fundusze kupowalabym go sobie już zawsze. Zakochana w tym kremie jestem po uszy ❤❤❤
    Zalety:
    • Efekt po, tzn. mniejsze zaczerwienienia skóry, zmniejszone pory, skóra bardziej gładką i promienna.
    • Fenomenalny pod makikaz
    Wady:
    • Cena... Diabelsko wysoka... Ewidentnie luksusowa...
  • 4 grudnia 2017 o 11:28
    Co to w ogole jest?
    Opakowanie jest wizualnie po prostu przepiękne, w kolorze różowej perły ze srebrnymi dodatkami. Zawiera 30 ml produktu, który pachnie, ale mnie ten zapach ni ziębi, ni grzeje, ot, taki sobie, jednak w stronę raczej przyjemnego, niż ohydnego :D Mamy też pompkę, która działa bez zarzutu dozując odpowiednią ilość produktu. Konsystencja Dream Skin jest średnio płynna, lekko silikonowa, w kolorze jasnego beżu. Na twarzy po roztarciu nie przyciemnia skóry, po prostu działa tak samo, jak krem, czyli wchłania się zostawiając satynowe wykończenie. No i właśnie - przechodząc do działania napiszę tylko jedno, dla mnie to serum, to nie jest żadne serum, tylko baza pod makijaż/krem do twarzy. I jako serum pod jakiś krem to według mnie się kompletnie nie nada, ale za to jako krem na inne serum, czy właśnie baza pod makijaż spisuje się zjawiskowo, ujednolica cerę, spłyca zmarszczki, skóra od razu staje się promienna i taka jakaś lepsza, ciężko mi nawet nazwać ten efekt, ale naprawdę to co widzę w lustrze mi się podoba. Moja buzia po nałożeniu tego specyfiku jest po prostu piękniejsza, zaczerwienienia zredukowane, pory niewidzialne, skóra jest gładka, miękka, delikatna i pełna blasku. Naprawdę widzę efekt i ten efekt przerasta moje oczekiwania. Ale... Działanie jest tylko chwilowe, to znaczy nie na chwilę, ale na cały dzień, wiecie, co mam na myśli, jednak jak już zmyjemy wieczorem makijaż, to buzia wygląda tak samo, jak wyglądała rano przed nałożeniem Dream Skin. Nie zauważam jakichś długofalowych efektów, chociaż może się czepiam i po prostu potrzeba więcej czasu, żeby twarz zaczęła sama z siebie wyglądać tak, jak wygląda po nałożeniu tego serum. Nie zauważyłam zapychania, czy innych nieprzyjemnych efektów, typu przyspieszenie świecenia się, czy pojawienie się wyprysków. Wydajności nie jestem w stanie za bardzo ocenić, bo butelczyna jest nieprzezroczysta i czasami nie używałam go codziennie. Co do efektów pielęgnacyjnych to niestety nie zauważyłam nic spektakularnego. Nawilżenie, jakie zapewnia jest raczej na poziomie słabym, aczkolwiek nie mam aktualnie problemów z przesuszeniem, czy z suchymi skórkami, ponieważ używam pod Dream Skin serum nawilżające. Zastanawiam się, czy kupiłabym ponownie. Zważając na działanie doraźne odpowiem bez zastanowienia, że tak, tak i jeszcze raz tak, ale zważywszy na fakt, że cena jest kosmiczna (to mało powiedziane), a to serum (które jak już sobie wyjaśniliśmy żadnym serum nie jest, tylko delikatnym kremem, albo bazą pod makijaż) to nie jest tak naprawdę serum i raczej nie da nam efektu na stałe, tylko taki "do zmycia makijażu" to nie wiem właśnie przez tą horrendalną cenę. Jednak jeśli macie gotówkę na zbyciu i marzycie o "wypięknieniu" swojej cery choćby od rana do wieczora (w nocy i tak mało kto nas widzi, no nie?:DDD), to naprawdę mocno polecam.