Kremy na dzień

Alterra Hydro, Tagescreme Krem nawilżający z winogronem i białą herbatą na dzień

• 22 lutego 2023 o 12:26
    Idealny
    Idealne nawilżenie, bez tłustości na skórze, do tego bardzo szybko się wchłania i jest idealny pod makijaż. Nie obciąża mojej cery i składowo jest całkiem spoko. Cena tego kosmetyku jest ok 14 zł, a starcza całkiem na długo. Plus za to, że opakowanie jest w formie tuby, dzięki czemu nie wkładamy do opakowania palców i nie zostawiamy zarazków. Krem daje uczucie świeżości i nawilżenia przez cały dzień. Produkt jest prawie bez zapachowy. Polecam!
  • 21 grudnia 2022 o 18:48
    Krem do twarzy
    kupiony został w rossmannie na promocji za 10 zł. Moja sucha skóra go polubiła. Odżywia i nawilża. To jest to czego potrzebuję. Warto było wydać 10 zł i myślę, że za normalną cenę też bym kupiła.
    So_Flow
    1 grudnia 2022 o 12:37
    Nie polubiliśmy się.
    Myślałam, że będzie lepszy niż jego bezzapachowy kuzyn firmy Alterra (krem do cery bardzo wrażliwej). Jest dosłownie jedną gwiazdkę lepszy - tylko dlatego, że nie dokonał na mojej twarzy takich spustoszeń jak jego poprzednik. Działanie miało być nawilżające, natomiast w składzie ma alkohol, co mówi samo za siebie. Konsystencja okej. Zapach nieprzyjemny, nie do określenia. Na szczęście długo się nie utrzymuje. Skóra na twarzy jest ściągnięta i matowa, czego nie lubię. Nic dobrego dla mnie nie zrobił. Bedę omijać szerokim łukiem.
    Zalety:
    Wady:
    • w składzie jest alkohol który wysusza mi skórę
    • kiepski zapach
    • nie nawilża skóry
    • nie przyniósł mi żadnych korzyści
    Elizeum
    18 maja 2022 o 18:39
    Naprawdę porządny krem na co dzień
    Krem trafił w moje ręce podczas wizyty w Rossmannie. Potrzebowałam czegoś na szybko i po licznych namysłach wybrałam Alterrę, głównie kierując się ceną. Pomyślałam, że będzie to fajny lekki krem, który nie podrażni mojej delikatnej skóry, a obietnica producenta o działaniu nawilżającym dodatkowo mnie przekonała, oprócz tego wegański skład. Krem zamknięty jest w tubce z odkręcanym korkiem. Ma białą barwę i pachnie lekko ziołowo, ale nawet ładnie komponuje się ze skórą. Konsystencja jest odpowiednia, ani się nie leje, ani nie sprawia trudności w nakładaniu poprzez swoją gęstość. Mogłoby się wydawać, że jest wydajny, ale mam wrażanie, że za szybko się kończy. Co jednak muszę przyznać to krem bardzo szybko się wchłania. Wystarczy dosłowie chwila, by był niewyczuwalny pod palcami tuż po aplikacji. Dzięki temu oszczędzam sporo czasu, gdy rano muszę jeszcze nałożyć na wierzch krem z filtrem i makijaż. Jeżeli chodzi o współpracę z innymi kosmetykami to nie mogę mieć zastrzeżeń. Nie roluje się pod SPF-em ani pod samym podkładem, gdy używam go przed wieczornym makijażem. Mam mieszaną skórę skłonną do zaczerwienień i naprawdę sporo kremów pod nazwą "nawilżający" potrafi mi podrażnić skórę szczególnie pod oczami. Tutaj cera jest uspokojona, nie zauważam żadnych skutków ubocznych. Wręcz przeciwnie, skóra jest miękka i jeżeli nie szkodzą jej inne kosmetyki to krem zabezpiecza ją przed czynnikami zewnętrznymi, choć nie wymagam tu ochrony przed mrozem czy mocnym słońcem, jakieś jednak wsparcie dla mikrobiomu jest. Myślę, że będę polować na ten krem w promocji.
    • wegański skład
    • delikatny zapach
    • bardzo szybko się wchłania
    • dobrze współgra z innymi kosmetykami
    • działa nawilżająco
    • nie ppdrażnia skóry
    Netili
    6 kwietnia 2022 o 15:40
    Alterra krem na dzień
    Krem ma dość lekką konsystencję, przyjemnie się rozsmarowuje i całkiem szybko wchłania. Niestety pozostawia na skórze delikatnie wyczuwalną warstwę ochronną, która sprawia, że cięższe podkłady w płynie gorzej mi się aplikuje i szybciej się ścierają. Świetnie natomiast współpracuje z sypkimi podkładami mineralnymi. Bezpośrednio po aplikacji widocznie wygładza i zmiękcza skórę. Przynosi ukojenie w przypadku uczucia ściągnięcia i przesuszenia. Stosowany regularnie, w duecie z kremem na noc skutecznie nawilżył moją skórę i poprawił jej kondycję. Szkoda, że nie ma filtrów UV.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Wygładza
    • Koi
    • Nawilża
    Wady:
    • Nie współgra z podkładem