Kremy uniwersalne

e-ZikoApteka.pl
Avene Cleanance Hydra Krem łagodzący do skóry podrażnionej, 40 ml

• 31 sierpnia 2024 o 11:41
    Krem głęboko odbudowujący
    Krem używam przez zalecenia dermatologa przez uszkodzenie swojej bariery hydrolipidowej przez kwasy w wyniku czego na mojej atopowej skórze pojawiło się zapalenie okołoustne. Świetnie się sprawdził, bo w połączeniu z innymi lekami zapalenie zeszło, a skóra całkowicie się odbudowała. Nadmienię, że nie posiadam problematycznej skóry, a jedynie mam problem z zaskórnikami na nosie. Pryszcze w postaci bolących gól natomiast wychodzą mi sporadycznie, głównie przy okresie, dlatego może nie zauważyłam zapychania, a wręcz przeciwnie w połączeniu z inną pielęgnacją pozbyłam się większości zaskórników. Krem głównie używam w wieczornej rutynie pielęgnacyjnej, bo jest bardziej odżywczy i latem przy dużych temperaturach twarz mi się mocniej przy nim poci, ale mimo to nie jest tłustym kremem, co dla mnie było bardzo ważne, ponieważ nienawidzę uczucia tłustego filmu na skórze. Sprawdza się dobrze pod makijaż.
    Zalety:
    • głęboko odbudowuje
    • lekki jak na tak mocne nawilżenie
    Wady:
    • wysoka cena
  • 27 lipca 2024 o 12:36
    Świetny krem nawilżający! HIT
    Krem Avène Cleanance Hydra poleciła mi moja kosmetyczka i muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę. Produkt naprawdę mocno nawilża skórę, co jest nieocenione po kuracjach przeciwtrądzikowych, które często przesuszają i podrażniają cerę. Poza właściwościami nawilżającymi, Avène Cleanance Hydra pomaga też łagodzić podrażnienia i zaczerwienienia, dzięki czemu skóra wygląda zdrowiej i bardziej promiennie. Z pewnością stwierdzam, że krem ten na stałe zagości w mojej kosmetyczce. Nawet jeśli będę próbować nowych produktów , co jakiś czas na pewno będę wracać do tego kremu, bo sprawdził się u mnie znakomicie i cieszę się, że został mi on polecony. Polecam go każdemu, kto szuka skutecznego nawilżenia i regeneracji skóry po intensywnych kuracjach przeciwtrądzikowych, a także nawet wtedy, gdy jesteście szczęściarzami i nie macie problemów z trądzikiem!
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża skórę (główny atut)
    • łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia
    • przyjemnie się rozprowadza na skórze
    • przyjemny zapach
    • brak pieczenia
    Drogeria Super-Pharm
  • 17 czerwca 2024 o 14:55
    Świetny dla cery trądzikowej
    Krem poleciła mi moja dermatolog do stosowania podczas leczenia dermatologicznego. Moja skóra jest trądzikowa, przetłuszzcająca się, ale również potrzebująca dobrego nawilżenia. Krem sprawdza mi się rewelacyjnie. Dobrze nawilża, szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy oraz co najważniejsze w mopim przypadku - nie zapycha, jak inne mocno nawilżające kremy. Krem stosuje przy kuracji antybiotykowej podczas leczenia trądziku. Przy dłuższym stosowaniu zniknął problem zapchanych porów oraz zauważyłam mniejszą liczbę zaskorników na nosie. Krem jest wydajny, niewielka ilość produktu starcza na pokrycie całej twarzy. Ma lekką konsystencję. Używam go od 2 miesięcy na noc i czasami na dzień pod krem spf. Jeżeli wasza skóra jest problematyczna, trądzikowa i boicie się zatykania porów przez tłuste kremy - ten krem będzie dla was świetny!
    Zalety:
    • lekki
    • dobrze nawilża
    • nie zapycha
    • szybko się wchłania
    • łatwa dostępność w sklepach online, jak i stacjonarnych
    Drogeria Super-Pharm
  • 3 września 2023 o 18:32
    Krem treściwy, ale pozostawia bardzo tłustą warstwę
    Mam skórę trądzikową, a i używam często retinoidów, retinolu i w sumie niekiedy przesuszam swoją skórę (ostatnio Differin + Clindacne). Używałam wcześniej Effeclar H, jednak po przeszukaniu internetu natrafiłam na wiele opinii polecających ten krem. Postanowiłam więc go zakupić w celu wypróbowania go. Krem ma białą barwę i .... jest bardzo tłusty. Na plus z pewnością jest to, że nie ma w składzie nic komadoxennego, ale jednak mam wrażenie, że niekiedy ma zdolności do zapychania - szczególnie, jak nałoży się jego grubszą warstwę. Sama tubka też jest ok - łatwo z niej wydusić krem (nie tak jak w Avene Tolerancję Extreme, gdzie tubka to była jedna wielka porażka). Nie podoba mi się natomiast tłusty film, jaki ten krem zostawia na skórze - z jednej strony stanowi on warstwę okluzyjną, ale z drugiej jakoś nie do końca mi pasuje, szczególnie, że jak dotknę twarzy czuję tę tłustą warstwę - niemalże jakbym dotykała jakiegoś masła. Co do użycia go na przesuszonej skórze - dzięki tej tłustej warstewce i tworzeniu okluzyjnej warstwy na pewno jest to dobry wybór - mam nawet wrażenie, że ten krem nie nadaje się, gdy skóra ma właściwą barierę hydro-lipidową, bo w takim przypadku pojawiają się zaskórniki, ale jak mamy skórę, która jest zaczerwieniona i mocno się łuszczy - tutaj ten krem sprawdzi się, bo on po prostu jest do takiej natychmiastowej reakcji, natychmiastowego ukojenia. Przy bardzo wysuszonej skórze, gdzie inne kosmetyki powodują pieczenie twarzy, przy tym produkcie ta reakcja nie występuje. Nie polecam na ciepłe dni - z uwagi na tę tłustą warstwę i pot, Wasza skóra będzie kleiła się, a sam krem będzie spływał Wam z twarzy do buzi. Dla mnie to po prostu krem do zadań specjalnych - i tylko do takiego celu powinien służyć. Jeżeli ktoś szuka kremu na co dzień, to raczej nie jest to propozycja dla niego.
    Zalety:
    • Brak składników komadogennych w składzie, Dobra tubka, która pozwala na swobodne użycie produktu, Brak pieczenia nawet przy bardzo wysuszonej skórze
    Wady:
    • Tłusta warstwa/film, Nie nadaje się do stosowania codziennego, Niekiedy może pojawić się efekt zapchania
    Terasaz
    26 czerwca 2023 o 10:18
    Dobry
    Mój ulubiony krem pod makijaż. Borykałam się z drobnymi zmianami trądzikowymi, ale ten krem pozwolił mi o nich zapomnieć. Nie dość, że koi i łagodzi wszelkie podrażnienia i zaczerwienienia to również świetnie nawilża skórę, sprawiając, że staje się ona gładka i promienna. Stanowi też świetną bazę pod makijaż, gdyż dobrze się wchłania nie pozostawiając na skórze tłustego filmu. Ładnie się rozprowadza i jest bardzo wydajny. Polecam