Maseczki w płachcie

Lomi Lomi Acerola, Recovery Mask Maska regenerująca 'Acerola'

• 18 lipca 2022 o 8:23
    Dobra
    Maseczka w wygodnym opakowaniu, która kupiła mi córka w zestawie z 7 innymi z serii. Maseczka jest na cienkiej tkaninie, która jest dobrze wycięta, wręcz za duża i bardzo mocno nasączona esencją. Maseczka po nałożeniu koi i przynosi ulgę. Po zastosowaniu zmywam pozostałość. Cera jest nawilżona, rozświetlona i zregenerowana. Produkt nie podrażnia.
  • 26 kwietnia 2022 o 22:04
    Solidny produkt
    Szata graficzna jest minimalistyczna oraz estetyczna - białe tło, grafika aceroli i prosta czcionka. Do mnie takie klimaty bardzo trafiają, podoba mi się. Saszetka posiada u góry nacięcia, które sprawiają, że bardzo łatwo ją otworzyć bez nożyczek. Maseczka pachnie jabłkowo. Nigdy nie miałam styczności z acerolą, więc nie wiem, czy moje odczucia są słuszne, czy wręcz przeciwne. Woń produktu jest intensywna, ale nie aż na tyle, aby przyprawiać o ból głowy. Czuć go podczas aplikacji, umila on cały proces. Jest naturalny, nie czuć w nim chemicznych nut. Maska ma postać białej, cienkiej płachty. Materiał, z którego została wykonana, jest bardzo mięciutki. Otwory na oczy i usta są odpowiedniej wielkości oraz znajdują się we właściwych miejscach. Osobiście otwór na usta jest trochę za nisko, ale to często się u mnie zdarza. Płat wymagał również delikatnych poprawek w okolicy skroni, ale ogółem maseczka ma bardzo dobry wykrój. Dokładnie przylega do twarzy, nie spada ani nie przesuwa się. Płachta została solidnie nasączona przezroczystą, lekko żelową esencją. Jest wręcz mokra, ale nie kapie z niej. Ilość serum w saszetce jest wystarczająca na posmarowanie szyi i dekoltu. Doceniam fakt, że kosmetyk lekko chłodzi przez cały czas aplikacji. Po zdjęciu płatu pozostaje klejąca, długo wchłaniająca się warstwa. Ale od razu powiem, że po upływie ok. pół godziny ta lepkość w większości znika. Moją pierwszą myślą po usunięciu płachty było: "Jak ja ładnie wyglądam" :D Koloryt cery został ujednolicony, twarz jest promienna. Skóra była bardzo dobrze nawilżona - na tyle, że już nie miałam potrzeby nałożenia kremu. Cera wygląda na ujędrnioną. Mam także wrażenie, że linia żuchwy jest mocniej zarysowana. Ta maseczka to solidny produkt o naprawdę przyzwoitym działaniu. Podoba mi się, jakie efekty zapewnia. Z czystym sumieniem mogę ją polecić.
    Zalety:
    • bardzo dobrze nawilża,
    • ujędrnia,
    • mam wrażenie, że poprawia owal twarzy,
    • ujednolica koloryt,
    • odpowiednio wycięta płachta,
    • obfita ilość esencji w saszetce.
    Wady:
    • zostawia klejącą warstwę.
  • 17 maja 2020 o 18:25
    Bardzo średnia , słaba trója
    Moja maska ma w nazwie Wygładzająca a nie tak jak na miniaturce Regenerująca-widocznie producent coś zmienił. Mam skórę suchą i jestem przez 40-stką więc różnego rodzaju przebarwienia i brak jędrności nie są mi obce. Opakowanie mimo że minimalistyczne przykuło moją uwagę w drogerii. Zabrałam 3 różne rodzaje. Zapłaciłam 7,99 zł za sztukę. Mam ostatnio więcej czasu na robienie maseczek a ponieważ mam całkiem spory zapas to co jakiś czas podzielę się z Wami moimi odczuciami. Skład-na pierwszy rzut oka wydawał się fajny ale po zagłębieniu ma jeden składnik (TEA) który sprawił że nie sięgnę więcej po te maski. Ta lepsza część to: -ekstrakt z aceroli -ekstrakt z nasion fasoli złotej -ekstrakt z anyżu -ekstrakt na bazie mąki z ziaren owsa -ekstrakt z lukrecji -ekstrakt z liści morwy białej -ekstrakt z miłorzębu -ekstrakt . z sumaka chińskiego -aminokwasy -witaminy Szkoda tylko że te wspaniałe substancje są daleko w składzie po Phenoxyetanolu i TEA. Zapach owocowy jakby jabłko z czereśnią. Słodki i przyjemny. Płachta miękka i wytrzymała. Otwory dobrze wycięte i o dziwo całość dobrze skrojona do mojej twarzy. Nie zsuwa się podczas noszenia .Pewnie to zasługa nowoczesnej tkaniny Eco-Sheet 40 która w miarę wysychania kurczy się i lepiej przylega. Esencji jest dużo , jest ona bardziej żelowa niż wodnista. W saszetce zostaje dużo płyny i można dołożyć na twarz , dekolt, szyję. Maskę trzymałam dobre pół godziny i ciągle byłą mokra. Dodatkowo używałam wałka jadeitowego aby wspomóc działanie składników. Po zdjęciu tkaniny skóra była lepka , troszkę się wchłonęło ale nie całkowicie. Wyczuwalny był klejący film. Skóra stała się ona gładsza i delikatnie nawilżona. Niestety efekt nie utrzymywał się długo. Po ok. 2 godz zmyłam klejącą powłokę ,nałożyłam krem ( maskę robiłam rano bo ostatnio siedzę całe dnie w domu) Nie podrażniła mojej skóry ale nie jestem typem wrażliwca. Ogólny efekt to lekkie wygładzenie i krótkotrwałe nawilżenie plus klejąca warstwa na skórze która nie wchłania się całkowicie. Sprawia to że maska daje bardzo przeciętne rezultaty i niczym specjalnym mnie nie ujęła. Plusy -ładne opakowanie -zapach -żelowa esencja -dobrze skrojona płachta -dobrze przylega do twarzy -nie podrażnia -lekko nawilża i wygładza Minusy -pozostawia lepka warstwę na skórze -krótkotrwałe działanie -TEA w składzie
  • 18 kwietnia 2020 o 21:35
    Porządne odżywienie skóry
    Maskę miałam już wielokrotnie. Zarówno w zestawie "7 masek na 7 dni tygodnia" jak i pojedynczo. Uważam że to dobra maska w przystępnej cenie, ale nie należy do moich faworytów. Mimo wszystko jestem zadowolona i zapewne jeszcze nie raz po nią sięgnę. Nakładałam ją zawsze na wieczór po wcześniejszym oczyszczeniu i stopniowaniu twarzy. Zwykle zdejmowałam dopiero po 30-40 minutach (do samego końca była porządnie nasączona i nie odchodziła). Na noc nie odczuwałam potrzeby nakładania kremu (ta maska pozostawia mocno wyczuwalną, lepką warstwę). Mam cerę mieszaną, boki twarzy bardzo suche, 36 lat.
    Zalety:
    • Design przyjemny dla oka.
    • Opakowanie to wygodna saszetka, którą można wziąć w podróż.
    • Bardzo dobrze nasączona płachta, która jednocześnie nie kapie esencją przy nakładaniu.
    • Maska dobrze trzyma się twarzy, otworki są powycinane w odpowiednim miejscu przez co z łatwością można dopasować płachtę do kształtu twarzy.
    • Po aplikacji cera jest odżywiona i dokarmiona. Następnego dnia wygląda na zadbaną, makijaż dobrze się prezentuje.
    • Maska nigdy nie spowodowała wysypu ani podrażnienia, nie było tzw. efektu przekarmienia.
    • Formuła jest treściwa, twarz wygląda jak po aplikacji kremu odżywczego.
    • Przystępna cena.
    • Przyjemny zapach.
    Wady:
    • Pozostawia mocno wyczuwalną i lepką warstwę przez co nie nadaje się pod makijaż. Z tego powodu używam jej tylko wieczorem po demakijażu. Nie wyobrażam sobie nałożenia jeszcze po niej kremu na dobranoc, moja skóra by chyba się udusiła :-) W nocy zbieram na twarz wszystkie "śmieci" z poduszki...
  • 1 listopada 2019 o 23:03
    Nic nie daje i skleja twarz
    Użyłam tej maski z acerolą, ale o dziwo na mojej nie jest napisane że "regenerująca" tylko "wygładzająca". Widocznie firma zmieniła napis. Co do jakości produktu to maska nic nie daje. Tak samo jak inne w zestawie 7 sztuk z tej serii. Gdy zdjęłam maskę, skóra bardzo delikatnie ale jednak - poszczypała. Pewnie przez alkohol w składzie. Poczekałam aż pozostałości maski się wchłoną. Strasznie nie miła niespodzianka - twarz zrobiła się kleista, tłusta. Po prostu okropna i mocno napięta, ciężka. Jedna dziewczyna w recenzji tej maski napisała że chyba najgorsza jest acerola z 7dniowej serii. Już wiem o co jej chodzi. Po tamtych skóra też się kleiła ale po tej to już istna katastrofa.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie