Peelingi do twarzy

Neogen Code9, Gold Black Caviar Essence & Tox Tightening Pack Kit Zestaw pielęgnacyjny

• 14 sierpnia 2021 o 11:05
    Rewelacyjny, ale bardzo drogi
    Zestaw pielęgnacyjny Code9, Gold Black Caviar Essence & Tox Tightening firmy Neogen kupiłam w promocyjnej cenie w trakcie wyprzedaży marki w internetowym Douglas. Zestaw Code 9 Gold, Black Caviar & Gold Tox Tightening to dwuetapowy zestaw do pielęgnacji skóry, który ma działanie złuszczająco-odżywcze. Zestaw składa się z pojemnika z płatkami złuszczającymi (Gauze-Pack Pad), które mają opatentowaną formułę, pojemnika z esencją na bazie złota oraz czarnego kawioru oraz szczypce do higienicznego wyjmowania nasączonych płatków. Esencję wlewamy do pojemnika w płatkami złuszczającymi i po 9h trzymania w lodówce można rozpocząć stosowanie. Zestaw jest produktem o szerokim działaniu, ponieważ daje nam działanie złuszczania poprzez użycie płatka peelingującego, a esencja jest niczym tonik, emulsja, esencja, krem, krem do masażu, krem przeciwzmarszczkowo – rozjaśniający, serum zwężające pory w jednym. Płatki złuszczające są jedyne w swoim rodzaju. Jedna strona płatka ma strukturę pozwalającą na wykonanie złuszczania skóry a druga strona jest aksamitnie miękka co pozwala wygładzić skórę po jej wcześniejszym złuszczaniu. Jestem pod wrażeniem składu esencji, która posiada 71 składników pochodzenia roślinnego, które działają na różne problemy skóry. Producent zapewnia, że skład esencji działa na problemy skórne: sucha skóra, rozszerzone pory, matowa, poszarzała cera, zmarszczki, cienie pod oczami, martwy naskórek, zaczerwienienia, zmarszczki mimiczne, widoczne naczynka krwionośne. Przez okres użytkowania zestawu mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że moja skóra stała się bardziej nawilżona, zmarszczki mimiczne zostały zniwelowane, a przebarwienia słoneczne rozjaśnione do tego stopnia, że nie muszę stosować korektora, skóra nabrała ładnego kolorytu i co najważniejsze pory w okolicach nosa zmniejszyły się. Jedynym minusem tego zestawu jest jego regularna cena która kształtuje się na poziomie 198,99zł. Na wyprzedaży marki Neogen w Douglas kupiłam produkt za 80zł. Na pewno nie kupiłabym tego produktu w regularnej cenie, pomimo jego niezaprzeczalnych atutów.
    Zalety:
    • skutecznie nawilża skórę, usuwa zmarszczki mimiczne, nadaje koloryt skórze, niweluje pory i przebarwienia
    Wady:
    • bardzo wysoka cena produktu
    Sayutka
    24 maja 2020 o 14:09
    Szału nie ma
    Bardzo spodobał mi się ten zestaw wizualnie, świetnie prezentuje się na półce wśród innych kosmetyków ( wygląda na produkt wysokiej jakości), aczkolwiek według mnie nie spełnia połowy swoich założeń. Świetnie nawilża i napina skórę, dodatkowo pięknie pachnie i są widoczne złote drobinki co jest na plus. Jednakże nie zauważyłam po nim zwężenia porów i detoksykacji a jest to moim największym problemem (ale też nie zapycha porów, więc ani nie działa w tym kierunku ani też nie szkodzi) Produkt jest średnio wydajny ze względu na ograniczoną ilość płatków ( na spokojnie można by w opakowaniu umieścić ich więcej). Płatki są miłe w dotyku, nie podrażniają. Podsumowując można kupić lepsze i dużo tańsze serum nawilżające.
    Zalety:
    • dobre nawilżenie oraz napięcie lecz nie ściągnięcie skóry
    Wady:
    • zbyt mało płatków
    • brak działania związanego z porami

Zobacz także inne Peelingi do twarzy