Kremy na dzień

Bielenda Carbo Detox Biały Węgiel, Nawilżająco- detoksykujący krem do twarzy na dzień i noc

99ola99
    7 kwietnia 2021 o 9:25
    Hit
    Świetny krem! Pomógł mi w walce z trądzikiem, dodatkowo cudownie nawilża. Krem szybko się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy na skórze, skóra staje się gładka i przyjemna w dotyku. Doskonale sprawdzi się jako baza pod makijaż. Krem zdecydowanie jest moim hitem :)
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • łagodzi trądzik
    • szybko się wchłania
    • ładny zapach
    Kaisja
    22 marca 2021 o 21:01
    Doskonały do cery mieszanej – skuteczny i niedrogi
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ja akurat testowałam próbki, o które zawsze proszę przy większych zakupach w drogerii, natomiast w sprzedaży krem oferowany jest w ładnym, jasnym, estetycznym słoiczku. Jest śnieżnobiały, o bardzo delikatnej konsystencji, dzięki której równie delikatnie rozprowadza się na skórze i od razu wchłania, w ogóle nie pozostawiając wilgotnej warstewki, tylko od razu matując cerę, choć jednocześnie z poczuciem ukojenia i nawilżenia skóry, a aplikacji towarzyszy śliczny, świeży aromat z poziomkową nutką. Jest też bardzo wydajny – na całą twarz wystarcza plamka kremu na czubku palca, a saszetki próbek wystarczyły mi na kilka tygodni. Mam cerę problematyczną - mieszaną z tendencją do błyszczenia i niedoskonałości, natomiast ten bardzo przystępny cenowo, skromny kremik – zawierający farmaceutyczny węgiel, białą glinkę i – nieskromne – sproszkowane diamenty, doskonale sobie z nią radził. Już pierwszego dnia stosowania, cera była przede wszystkim świetnie zmatowiona przez cały dzień, i nie potrzebowałam pudru, ale czułam też jej nawilżenie. Po kilku dniach zauważyłam wygładzenie, ujednolicenie kolorytu cery, być może dzięki zwężeniu porów – co faktycznie i zauważalnie nastąpiło, i nawet kiedy już skończyłam próbki kremu, cera nie sprawiała mi kłopotów, a nowe krostki wciąż się nie pojawiały, czyli najwyraźniej specyfik miał wpływ na uregulowanie u mnie poziomu sebum. Krem jest też detoksykujący, i ten efekt gołym okiem jakoś trudno było mi zauważyć i ocenić, ale co do zasady moja cera wyglądała czysto i pięknie, a o to chodziło. Dzięki temu kremowi cera staje się czysta, gładka, ujednolicona, pozbawiona krostek, ze zwężonymi porami, i – zważywszy na niezbyt wygórowaną cenę kosmetyku – całkiem skutecznie, na cały dzień, zmatowiona, a jednocześnie dobrze nawilżona, i jędrna. W firmie Bielenda pracują Magicy. Szczerze polecam kosmetyk.
    Zalety:
    • skład – farmaceutyczny węgiel, biała glinka i sproszkowane diamenty,
    • efekt – piękna, czysta cera – zmatowiona, nawilżona, ukojona, bez niedoskonałości, gładka, ujednolicona, ze zwężonymi porami,
    • wydajność – bardzo dobra,
    • wchłanialność – świetna, natychmiastowa – cera skutecznie zmatowiona przez cały dzień,
    • konsystencja – przyjemna, delikatna,
    • zapach – śliczny – świeży, z poziomkową nutą,
    • opakowanie – estetyczny, jasny słoiczek,
    • cena – bardzo przystępna - spotęgowana walorami tego doskonałego kremu
    Wady:
    • brak wad
  • 11 marca 2021 o 9:55
    Zaskoczenie
    Kiedyś kupiłam ten krem na promocji 2+2. Jako że data ważności dobiega końca postanowiłam go w końcu otworzyć. I tutaj po pierwszym użyciu moje totalne zaskoczenie! Krem pachnie trochę jakby arbuzowo, szybciutko się wchłania, matowi skórę. Konsystencja przyjemna- taka jak cięższy krem ale jest leciutki. Tego po tym kremie się nie spodziewałam.
    • szybkie wchłanianie
    • matowienie cery
    Wady:
    • skład
  • 28 grudnia 2020 o 12:24
    U mnie się nie sprawdził
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem przetestowałam dzięki pani w drogerii, która do zakupów dorzuciła mi kilkanaście próbek tegoż kosmetyku. MOJA CERA Stosowałam krem na cerze mieszanej, strefa T skłonna do niedoskonałości, z licznymi przebarwieniami, problem z pretłuszczaniem się, natomiast policzki bardzo suche. Moja cera jest skłonna do przesuszeń, podrażnień i alergii, dlatego bardzo ostrożnie dobieram dla niej produkty. OPAKOWANIE O nim się nie wypowiem, ponieważ testowałam próbki WYDAJNOŚĆ Bardzo mała ilość wystarcza na pokrycie powierzchni całej twarzy, również nieco bogatsza konsystencja sprawia, że krem ten dłużej się zużywa KONSYSTENCJA Dość gęsta i treściwsza niż znane mi kremy Bielendy, świetnie rozprowadza się na skórze, do tego bardzo szybko się wchłania prawie do pełnego matu DZIAŁANIE I EFEKT Zaraz po nałożeniu skóra jest zmatowiona jakby uspokojona. Krem ma dość dobre nawilżające i kojące działanie. Bardzo ważne- Nie podrażnił, nie uczulił, ani nie zapchała mojej bardzo kapryśnej skóry! Ja niestety do niego nie wrócę, ponieważ na dłuższą metę wolę bogatsze składy, natomiast myślę, że jest to dbra propozycja dla osób, które szukają delikatnego kremu na dzień i wymagają jedynie zmatowienia i nawilżenia.
    Ann9555
    8 grudnia 2020 o 12:53
    Świetny do cery mieszanej
    Jestem zachwycona juz kolejnym produktem od Bielendy. krem zamknięty w solidnym słoiczku, jak wszystkie. Przyjemna dla oka grafika. Cena zachęca i jest dobrze dostępny. Konsystencja średnio zbita, ale czuć , że jest bogaty. Już mała ilość wystarczy, żeby zaspokoić naszą potrzebę nawilżenia, więc wydajność na plus. Zapach fajny, ale nie przesadzony. Ładnie się wchłania. Jednocześnie koi naszą skórę, zapewniając jej zastrzyk nawilżenia ale i matuje, sprawiając, że wypryski szybciej schodzą z twarzy. Idealnie nadaje się pod makijaż.
    • szybko się wchłania
    • działanie ( nawilża, matuje i pomaga goic wypryski)
    • nadaje się pod makijaż

Zobacz także inne Kremy na dzień