Kremy na dzień

Resibo Glow Player Krem rozświetlający do twarzy 30 ml
Resibo Rozświetlający Krem do Twarzy 30ml
Resibo Glow

• 24 lutego 2024 o 23:55
    Wyglada przepięknie, ale pod kremem SPF efekt się gubi
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem Resibo rozświetlający przypadł mi do gustu od pierwszej aplikacji. Jest skomponowany w bardzo ciekawy sposób, ponieważ nie jest tłusty, nie lepi się, ale daje efekt glow. Ma bardzo lekką konsystencję. Szybko się wchłania i genialnie pasuje z każdym kremem SPF, z którym go próbowałam. Nawilżenie jest odczuwalne na mojej 30+ skórze przed długi czas. Efekt mieniącej się skóry wyglada genialnie, ale niestety pod kremem SPF już tego nie widać :(. Dobrze nawilża skórę bez obciążania, pachnie bardzo neutralnie, jest mega wydajny.
    Zalety:
    • Pięknie nawilża
    • Skóra wygląda bardzo zdrowo po aplikacji
    • W pełni i szybko się wchłania
    • Ma świetny skład
    Wady:
    • Glow gubi się pod kremem SPF
  • 15 lipca 2023 o 10:50
    Daje radę
    Krem zawiera drobinki miki, dzięki którym rzeczywiście delikatnie rozświetla skórę, Zauważam też lekkie nawilżenie i odżywienie cery. To oczywiście krem na dzień, u mnie stanowi wręcz element makijażu, można go z powodzeniem używać na co dzień pod podkład lub zamiast podkładu ;) Daje efekt o wiele lepszy niż typowy rozświetlacz, bo dużo subtelniejszy, satynowy i naturalny. Jest bardzo wydajny, wystarczy rozsmarować dosłownie odrobinkę - ale to także właśnie dlatego, że może zapychać (u mnie ze względu na glicerynę na początku INCI, jeśli jednak ktoś nie obawia się gliceryny powinno być ok). Używam go więc z umiarem, robię przerwy i wtedy spełnia swoje zadanie prawdłowo.
    MaL_La
    16 maja 2023 o 13:37
    Nie jako krem do twarzy
    Krem kupiłam z myślą o stosowaniu go pod makijaż - miał rozświetlić i ożywić mi twarz, ale w tej roli się nie sprawdził. Przede wszystkim jak dla mnie jest tępy w nakładaniu, ma słaby poślizg, więc aplikacja jest mało przyjemna, do tego piecze mnie w oczy i zbiera się w kącikach. Porzuciłam go na kilka miesięcy, a potem stwierdziłam, że szkoda, żeby się marnował, i teraz używam go jako rozświetlacza. Na gotowy makijaż nakładam go na kości policzkowe, trochę na nos i w okolice ust - i tak używany całkiem fajnie się sprawdza. Błysk jest delikatny, nie widać poszczególnych drobinek, nie ma efektu przesadzonego makijażu, tylko fajny glow. Opakowanie jest z grubego plastiku, estetyczne i higieniczne, zapach mi nie odpowiada, jest dość mocny, trochę babciny, no ale wiadomo, że to kwestia gustu. Podsumowując: jako krem totalnie nie, jako rozświetlacz - ok.
    Zalety:
    • dyskretne rozświetlenie
    • sposób nakładania
  • 29 marca 2023 o 13:02
    dla mnie bomb(K)a :)
    Krem kupiłam kilka tygodni temu. Ten czas pozwala mi na wypowiedzenie się na jego temat. Zacznę od tego, że nie rozpatruję go jako typowego kremu pielęgnacyjnego, bliżej mu do sekcji makijażu. On ma rozświetlać mi skórę na twarzy i to robi. Rozświetlenie bierze się z malutkich drobinek, nie jest pochodzenia olejowego. Na mojej skórze wybijają się bardziej chłodne tony (srebrne), ale mi to nie przeszkadza, bo je lubię i mam skórę skłonną do zaczerwień. Efekt towarzyszy mi cały dzień. Mieszam go z rozświetlającym serum Tołpy (takie rożowo-perłowe). Najpierw serum, po 2 min krem. To kombo sprawdza się u mnie bardzo dobrze. Nie lepi się, szybko się wchłania i zostawia po sobie tylko efekt, na którym mi zależy kiedy pracuję z domu. Nie zauważyłam zapychania. Polubiłam się z tym kremem, ale nie jest wolny od wad.
    Zalety:
    • rozświetlenie - dla mnie super
    • opakowanie, bardzo podoba mi się jego design. Szklana tuba, fajna szata graficzna (niestety beznadziejna pompka)
    • cena - na promocji. 50 zł to adekwatna cena do jakości
    • nie zauważyłam by mnie zapychał - a mam ku temu skłonność
    • nie lepi się, szybko się wchłania
    Wady:
    • zapach, o bożeno - jest obrzydliwy, na szczęście błyskawicznie się ulatnia i nie czuję go na sobie
    • brak działania pielęgnacyjnego, ale sam producent zaleca nakładać go na inny krem. Wolałabym jednak ograniczyć się do jak najmniejszej liczby kroków mojej beauty routine, szczególnie rano.
    • pompka- trzeba nauczyć się z nią pracowac. Do jednorazowej aplikacji wystarcza mi połowa pompki, jeśli w pośpiechu się zapomnę - marnuję produkt na inne miejsca albo świecę jak bombka. Przez to nie powiem, by był wydajny.
    • regularna cena - byłabym w stanie zapłacić za niego i więcej jeśli łączyłby w sobie ten efekt rozświetlenia, pielęgnację i miałby ładny zapach i działającą pomkę. Ma tylko to pierwsze, a według mojego osobistego cebulowego miernika - nie jest to warte więcej niż 60 zł. I w takiej cenie mogę go kupować, pewnie jeszcze to zrobię.
  • 11 października 2022 o 12:42
    Resibo krem rozświetlający
    Jeden z kosmetyków, które zagościły u mnie na stałe. Używam go zamiast rozświetlacza w kamieniu czy pudrze, ponieważ łatwo się wchłania i rozświetla wybrane części twarzy, nie uczulając, nie osypując się i nie na dodatek nie widać go na zdjęciach :) Kupuję go od dawna, mimo wysokiej ceny, ale ponieważ stosuję go stricte jako rozświetlacz, a nie krem, starcza mi na długo.
    Zalety:
    • faktycznie rozświetla
    • łatwa aplikacja
    • przyjemna konsystencja