Laneige, Water Sleeping Mask (Nawilżająco-rewitalizująca maseczka nocna)

Laneige, Water Sleeping Mask (Nawilżająco-rewitalizująca maseczka nocna)

Średnia ocena użytkowników: 4,2 /5

Pojemność 70 ml
Cena 105,00 zł

Nawilża i rewitalizuje skórę zapewniając efekt zdrowej i wyspanej skóry!

Przez swój tryb życia prawdopodobnie nie spałaś wystarczająco długo. Nawet jeśli ostatniej nocy nie spałaś dobrze, Twoja skóra nie musi być tego świadkiem. Spraw, aby wyglądała na wypoczętą i zdrową.

Skóra ma tendencję do stawania się szorstką i matową kiedy na co dzień jest narażona na szkodliwe czynniki zewnętrzne. Wybór odpowiednich produktów do pielęgnacji skóry pozwalających jej na nocną regenerację możne znacznie zmienić poprawić jej stan .

Oczyszczenie : technologia SLEEP-TOX oczyszcza podczas snu w optymalnych warunkach.

Technologia SLEEP-TOX pomaga odmłodzić i normalizować skórę często zmęczoną i podrażnioną przez stres w ciągu dnia. Pomaga w osiągnięciu dobrego wyglądu skóry następnego ranka.

Nawilżenie: MOISTURE WRAP pomaga utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia przez całą noc.

Gęsta bariera nawilżająca składająca się z czynników aktywnych, takich jak wodorowęglan jonowy, wyciąg z ekstraktu z wiesiołka oraz ekstrakty z naskórka Hunza, sprawia że skóra w pełni wchłania wszystkie składniki podczas 8 godzin snu.

Ukojenie: zawiera środki łagodzące, które koją skórę podczas snu pomagając w wypoczynku.
Ultra-łagodna, bezpieczna formuła może pozostać na skórze całą noc. Testowany pod kątem wrażliwości.

Aromatyczny zapach SLEEPSCENT pomaga Ci odpocząć podczas snu.

SLEEPSCENT to specjalnie opracowany zapach pozwalający skórze odpocząć przez co zwiększa się zdolność regeneracji.

Cechy produktu

50 – 100ml
Rodzaj
klasyczne
Właściwości
oczyszczające, przeciw zaczerwienieniom / łagodzące, regenerujące, nawilżające
Pokaż wszystkie Schowaj

Wykorzystała: jedna próbka

• Wydajność: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 2

nie warto

Niestety rozczarował mnie ten produkt, za tę cenę spodziewałam się czegoś więcej (za 70 ml musimy zapłacić około 129.90 - 155 zł). Ja na szczęście kupiłam tylko wersję mini, ale na pewno nie kupiłabym ponownie.
Czytałam wiele pozytywnych opinii na temat tego produktu i kompletnie nie rozumiem zachwytów. Formuła jest raczej lekkiego, żelowego kremu niż maski. Szybko się wchłania, bo ma właśnie dość "cienką" konsystencję. Ja nie zauważyłam za bardzo efektów, ani odżywienia, ani uelastycznienia skóry, ani głębokiego nawilżenia obiecanego przez producenta, a moja skóra jest tłusta, więc nie jestem aż tak bardzo wymagająca w temacie nawilżenia. Ma za to delikatne działanie łagodzące, kojące. W każdym razie większe efekty osiągnęłam stosując produkty tańszych marek. Konsystencja jest faktycznie dość przyjemna w użyciu, zapach ładny, ale efektów brak.

1 /5

Używa produktu od: miesiąc

Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania

• Zgodność z opisem producenta: 1
  • Opakowanie: 5

Według mnie przereklamowany produkt... dość długi czas się wchłania.. no i niestety ,ale skóry mieszane i tłuste uwaga bo zapycha !

Maskę zamówiłam na YesStyle - po prostu taniej wychodziła cenowo , niż w Sephora. -z polecenia jednej z youtuberek na polskim yt . Maska miała być " och i ah" -a była cóż- "mehhh". Była nawet bardzo średnia.

▪︎ Opakowanie ▪︎
Maskę otrzymujemy w pięknym kartonowym opakowaniu . Sam design opakowania produktu wygląda bardzo luksusowo i drogo ( nie żeby ta maska była jakaś super tania ,bo i tak zapłaciłam za nią coś koło 80 zł) . Pojemność to 70 ml .

☆ Konsystencja produktu ☆
Formuła produktu jest żelowa, lekka ( ale i tłusta) , dająca przyjemny efekt chłodzenia. Ma przyjemny, lekki zapach.

Stosowałam zgodnie z zaleceniem producenta- po całej wieczornej rutynie pielęgnacyjnej kładłam maskę na buzię omijając okolice oczu i ust I szłam spać. Zaznaczę, że maska jak dla mnie dość długi czas się wchłaniała i pozostawiała tłustą warstwę ( w moim odczuciu ) . Posiadam skórę mieszaną, w kierunku tłustej w strefie T.
Efekt rano- wiór na buzi? Nie wiem czemu , dawałam jej szanse na różne sposoby -jako krem lekki na koniec pielęgnacji, jako krem pod makijaż też dawała radę, nic się nie ważyło, nie rolowało.
Po jakimś czasie stało się najgorsze - zapachała mnie! Miny podskórne na czole ,brodzie i policzkach . Coś strasznego !;(
Nie polecam! Nie zrobiła nic dobrego , a wręcz odwrotnie .

Maseczka nawilżająco - rewitalizująca

Kolejny produkt z kalendarza adwentowego z Sephory. Bardzo lubię takie rozwiązania ponieważ w ten sposób można przetestować małe pojemności i jak się sprawdzą to wówczas można zainwestować w produkt pełnowymiarowy.
Tym razem zakończyłam testowanie maski rewitalizująco - nawilżającej na noc. Pojemność opakowania to 15 ml. Pozornie niewielkich rozmiarów słoiczek, który można wrzucić do każdej nawet najmniejszej torebki, a starcza na prawdę na długi czas. Konsystencja bardzo lekka, można określić ją jako ,, płynną/ wodnistą". Po nałożeniu zaraz się wchłania i czuć odpowiednie nawilżenie. Jej zadaniem jest głównie nawilżenie, regeneracja i ukojenie skóry. Ma bardzo przyjemny, delikatny, lawendowy zapach, który nie utrzymuje się długo na skórze ale na pewno umila czas pielęgnacji. Nie podrażnia skóry, nie powoduje zaczerwienia. Ja stosowałam maseczkę zgodnie z zaleceniami na noc i na drugi dzień cera jest gładka i idealnie przygotowana do nałożenia makijażu. Ja jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Szkoda tylko, że cena pełnowymiarowego opakowania trochę nie zachęca ale może się skuszę, bo działa i fajnie regeneruje skórę.

• Stosunek jakości do ceny: 4

Przyjemne ukojenie dla cery

Kupiłam pełnowymiarowe opakowanie maseczki po tym, jak w kalendarzu adwentowym Sephory 2020 otrzymałam jej lawendowy odpowiednik i byłam bardzo zadowolona z jego testowania.
Opakowanie to porządnie wykonany i estetycznie wyglądający słoiczek, do którego dołączona jest plastikowa szpatułka do nakładania produktu, dzięki czemu nałożenie maseczki na twarz jest proste i przyjemne. Kosmetyk ma żelową konsystencję i mlecznobiałą barwę. Zapach jest bardzo delikatny. Od razu po nałożeniu chłodzi i koi cerę, zostawia jednak mocno lepką warstwę, dlatego nakładam go minimum godzinę przed snem żeby nie kleić się do poduszki.
Jeśli chodzi o efekty działania, to są one dla mnie zadowalające. Mam cerę suchą więc kosmetyki nawilżające to podstawa mojej pielęgnacji. Rano po nałożeniu maseczki moja cera jest widocznie nawilżona, wygładzona i zgodnie z obietnicami producenta wygląda na bardziej wypoczętą. Drobne zmarszczki są spłycone. Największym zaskoczeniem jest dla mnie jednak to, że maseczka zmniejsza widoczność niedoskonałości już w jedną noc - zawsze, gdy na mojej twarzy pojawi się jakaś "niespodzianka" to stosuję na noc tę maseczkę i rano krostka jest zdecydowanie mniej widoczna.
Podsumowując, jest to według mnie świetna nawilżająca maseczka, która daje efekt świeżej i wypoczętej cery, dlatego na pewno kupię kolejne opakowanie.

3 /5

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 2

Średniak

Parę razy spróbowałam użyć jej jak zaleca producent. Nakładałam tę maskę grubszą warstwą na noc zamiast kremu. Następnego dnia rano moja skóra za każdym razem wyglądała jak wysuszony wiór. Mam skórę mieszaną która nie potrzebuje ogromnej ilości nawilżenia a i tak ten produkt sobie nie radził. Na szczęście znalazłam sposób na tę maskę. Zaczęłam nakładać ją jako serum pod krem na noc. Wtedy rzeczywiście delikatnie podbijała nawilżenie. Nie było to jednak nic spektakularnego. Czasem też używałam tego produktu jako krem na dzień pod makijaż i też działał w miarę. Nie wpływał na trwałość makijażu.

Wizażanki najczęściej polecają:

• Opakowanie: 4

Niestety u mnie tylko obkleja

Testowałam jedno opakowanie maski. Spodziewałam się przyjemnego nawilżenia, mam mieszaną-suchą skórę. Niestety u mnie ten produkt się nie sprawdził. Po nałożeniu na twarz miałam poczucie oblepionej skóry, a rano po umyciu twarzy tam, gdzie były widoczne oznaki suchości, nic się nie zmieniało. Nie zmieniało się też na lepsze uczucie nawilżenia. Takie same efekty przynosi u mnie balsam do ust z tej firmy, jednak z jakiegoś powodu lubię używać ich balsamu (mimo, że po zdjęciu go z ust, one nadal nie są nawilżone - są tylko "zalepione" do czasu gdy balsam jest na nie nałożony), tak nakładanie tej maski na twarz to dla mnie strata cennego czasu na regenerację skóry twarzy podczas snu.

• Opakowanie: 5

Dla cery mieszanej jak najbardziej

Moja cera jest mieszana, naczynkowa z tendencją do przetłuszczania się i przesuszania. Rozszerzone pory i zaczerwienienia to największy problem z którym borykam się na co dzień. Z trądzikiem problemów nie mam.

Maskę kupiłam ze względu na balsam do ust tzn. zestaw świąteczny był w tak dobrej cenie, że bardziej opłacało się kupić zestaw niż samą maskę.

Maskę stosowałam regularnie przez cały czas dwa razy w tygodniu. Nakładam ja na oczyszczona twarz wieczorem. Dodatkowo nakładałam pod oczy krem ale nic poza tym.

Dało się odczuć, że twarz jest nawilżona a rano cera wygląda dobrze. Nie ma tu spektakularnych efektów jak np. zaczerwienienia były jak były ale chodzi o to, że cera nabrała zdrowego wyglądu a co ważne była dobrze nawilżona. Przy moim typie cery w żaden sposób maska nie zaszkodziła, nie pojawiły się wypryski czy jakiekolwiek inne problemy skórne.

Bardzo dobrze ja sobie wspominam ale testuje dalej.

• Opakowanie: 5

Maska bardzo dobrze nawilża i odświeża moją mieszaną cerę....

Maseczkę zakupiłam w perfumerii Sephora w mini formacie, była akurat w dwupaku z wersją lawendową.
Zawiera w składzie wodę mineralną, morelę Hunza ,wyciąg z korzenia wiesiołka, kwiat pomarańczy, ylang-ylang,olejek z drzewa sandałowego oraz cynk, mangan, magnez, sód, wapń i potas.
Producent zaleca stosowanie jej na noc ale u mnie sprawdzała się też dobrze jako krem na dzień.
Znajduje się w małym poręcznym słoiczku o pojemności 15 ml jest jednak bardzo wydajna i wystarcza na długo.
Maseczka posiada delikatny błękitny kolor i ładny kwiatowy zapach.
Konsystencja jest żelowo-kremowa, w kontakcie ze skórą zamienia się prawie że w wodę zostawiając na twarzy delikatną niewidzialną powłoczkę.
Mam skórę mieszaną z tendencją do przesuszania i przy stosowaniu tej maseczki widać znaczną poprawę.
Po aplikacji czuć że skóra jest ukojona, nawilżona i gładka w dotyku.
Maseczka w żaden sposób mnie nie uczuliła ani nie podrażniła.
Polecam wypróbowanie mini wersji.

5 /5 HIT!

Wykorzystała: kilka opakowań

moj must have

kocham kosmetyki Laneige - ta maska faktycznie działa. Glęboko nawilza, sprawia, ze mojac cera jest gładsza, dobrze nawilżona. Do tego piękny zapach. Zdecydowanie moj must have!

Mieszane uczucia

Maseczka w zakręcanym słoiczku do kupienia jest w dwóch wersjach - klasycznej i lawendowej oraz w mniejszej i większej pojemności. Ja posiadam wersję klasyczną w mniejszym słoiczku - jest on idealny na wypróbowanie i wystarczy na długo. Produkt ma żelową formułę i delikatny świeży zapach. Jest to maseczka nocna dlatego zaleca się użycie większej ilości na noc. Ja nie przepadam za takimi maseczkami więc używałam jej po prostu jak krem w większej ilości na noc lub maseczkę na dzień. Używanie jest bardzo przyjemne, daje uczucie chłodzenia, jest lekka i dosyć szybko się wchłania.

Posiadam skórę mieszaną i efekt nawilżenia był dla niej taki w sam raz - odczuwalny ale nie za mocy, przetłuszczający. Skóra była po niej miękka gładka i przyjemna aleeee... no właśnie. Skład nie jest najlepszy i owszem mamy kwas hialuronowy, olej z pestek moreli ale też sporo silikonów i to jeden z nich bardzo wysoko w składzie. Osoby wrażliwe na zapychanie może zapchać, a ja mam obawy na ile działanie tej maseczki jest faktycznie spowodowane dobroczynnym działaniem na skórę, a na ile to złudny efekt nałożenia silikonów. Maseczka jest droga, w mojej ocenie za takie pieniądze powinna mieć lepszy skład.

1 /5

Nie kupi ponownie

Używa produktu od: rok lub dłużej

• Zgodność z opisem producenta: 1
  • Zapach: 3

złudzenie nawilżenia

Maska ta jest wszędzie na insta, przedstawiana jako ósmy cud świata i hg w kwestii nawilżania. Kupiłam więc mini opakowanie licząc, że pomoże mojej tłustej odwodnionej skórze. I się zawiodłam jak nigdy.

W trakcie nakładanie produkt wydaje się całkiem przyjemny. Jednak później zostawia taka lekko lepką siedząca na skórze warstwę. Nawet nałożenie innego kosmetyku na tą maskę nie niweluje tego efektu.

Maskę stosowałam w różnych konfiguracjach - na humektant, pod krem, na krem itd. Zawsze kładłam się spać z "mokrą" twarzą, a budziłam się rano z cera która nie odczuła żadnej różnicy w nawilżeniu. Z czasem było nawet gorzej, bo po porannym myciu miałam wrażenie, że moja skóra jest nawet bardziej ściągnięta i reaktywna.

W ciągu roku stosowania ani razu nie zauważyłam działania nawilżającego tego produktu, jedyne co robił to obklejał i wygładzał mi powierzchnie skóry, dając złudzenie nawilżenia (!) Jakość skóry, jej blask, reaktywność czy skłonność do odwadniania - na te czynniki ten produkt wcale nie wpłynął, a powinien bo takie efekty przynosi porządne nawilżenie skóry.

Podsumowując ta maska to przereklamowany bubel, który jedyne co robi to ładnie wygląda na półce. Za dużo niższą cenę i z lepszym składem można sobie kupić żel Neutrogeny czy Biodermy. Nie polecam.

Wykorzystała: jedna próbka

Też jestem nią zauroczona

Znalazłam ją w kalendarzu Sephory i była jedną z pierwszych rzeczy, które wypróbowałam. Choć słoiczek jest nieduży to już ze 3 razy ją używałam i jeszcze na raz mi zostało. Biorąc to pod uwagę myślę, że opinię mogę śmiało wystawić.
Nie odniosę się tylko do oryginalnego opakowania gdyż przy mojej pojemności słoiczek jest plastikowy , odkręcany i o lawendowym kolorze.
Z tą lawendą to jest tak ,że ta maska zabójczo nią pachnie:) Jeśli ktoś ma na ten zapach uczulenie to stanowczo odradzam:)
Ja uwielbiam...Pachnie moja twarz po aplikacji i potem mam wrażenie ,że wszystko wkoło..;) Myślę, że to dlatego tak się dobrze w niej śpi gdyż od wieków lawenda jest stosowana właśnie na ukojenie, uspokojenie i relaks przed snem.
Maseczka jest w postaci kremu-żelu nawet. Bardzo lekkiej konsystencji o białym lekko właśnie żelowym kolorze. Po aplikacji czuję mam wrażenie lekki chłodek na buzi, takie orzeźwienie, odświeżenie ...? Bardzo przyjemne uczucie . Myślę, że tak maska wyjątkowo sprawdzi się przez to w lecie, po upalnych dniach i słonecznych kąpielach będzie czymś wyjątkowym dla skóry.
Nie lepie się bardzo, nie widać jej mocno na buzi bo wchłania się, jest przezroczysta w sumie już na twarzy . Nie odczuwałam dyskomfortu z włosami przy niej , nie brudziła poduszki i pościeli.
Za to po przespanej nocy zrobiła z cerą to co do niej należało . Buzia jest doskonale nawilżona, ukojona, pięknie pachnąca. Po prostu tak jak zapewnia producent nie widać na buzi zmęczenia nieważne ile godzin spałyśmy;)
Ja się skuszę na pełny wymiar tego cuda .
Bardzo lubię takie maseczki , których nie trzeba potem zmywać, z czystego lenistwa;)
Poza tym jest vegańska. Ma przyjazny skład i nie zapycha co mogę śmiało potwierdzić.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1