Pomadki i szminki

L'Oreal Paris Color Riche Shine Lipstick Pomadka połyskująca

notino.pl
Loreal Paris Paris Color Riche Shine pomadka do ust "5 ml" 111 instaheaven

Nasi użytkownicy zostawili 53 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 lipca 2024 o 9:29
    Wild Fig
    Uwielbiam kupować szminki. Mam ich tyle że na całe życie mi pewnie starcza ale po prostu nie mogę się oprzeć jak zobaczę coś ładnego. Opakowanie jest bardzo eleganckie jak na L'oreal przystało. W końcu regularna cena to ok.35zł więc gdyby szminka zapakowana była w zwykłe , proste i tandetne opakowanie byłby to mały zawód. Tu mamy rosgoldowy środek z przeźroczystym obudowaniem. Całość ciekawie rzeźbiona. Jedna z ładniejszych szminek w mojej kolekcji jeśli nie najładniejsza. Mój odcień to Wild Fig -taka wiśniowa czerwień. Znalazłam ją na aukcji za 10 zł więc stwierdziłam że zaryzykuje i kupie bo jak wiadomo kosmetyki tej marki są troszkę drogie. Odcień okazał się całkiem twarzowy, nie za ciemny , nie pomniejszający wizualnie ust. Podczas zakupu nie wiedziałam że szminka ma mieć działanie powiększające . Zawiera mentol który daje wrażenie chłodu na ustach i dzięki polepszeniu ukrwienia ma jej troszkę uwydatniać. Ja takich efektów nie zaobserwowałam. Osobiście nie lubię szminek które pieką , chłodzą , szczypią więc za często jej nie używam . Z drugiej strony sztyft jest dość krótki a szminka ma na tyle maślaną , balsamową konsystencję że szybko jej ubywa. Niestety potrafi rozlewać się poza kontur przez tą miękkość. W cieplejsze dni sie za bardzo rozpuszcza. Nie daje na ustach pełnego krycia raczej takie półtransparentne. Ma działać nawilżająco i faktycznie usta są otulone , zmiękczone i po całym dniu noszenia nie mam wrażenia przesuszenia. Trwałość jest kiepska. Szminkę trzeba wiele razy aplikować w ciągu dnia bo znika nawet po wypiciu soku o jedzeniu już nie wspomnę. Coś za coś-nie wysusza ale też nie trzyma się długo. Produkt jest całkiem przyjemny jeśli ktoś lubi takie koloryzujące balsamy bo dla mnie ten produkt nie jest do końca szminką.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • niska cena za jaka kupiłam
    • nawilżenie ust
    • półtransparentny kolor
    Wady:
    • zbyt masełkowata konsystencja
  • 15 czerwca 2024 o 22:50
    Daje przecudny efekt na ustach, choć trwałość pozostawia odrobinę do życzenia, ale jestem w stanie to wybaczyć.
    Pomadkę L'Oreal Paris, Color Riche Shine otrzymałam w prezencie już jakiś czas temu i w sumie nie wiem dlaczego tyle mi zeszło, nim w końcu przystąpiłam do napisania jej recenzji. Zwłaszcza, że należy do moich ulubionych jeśli chodzi o wygląd na ustach, no ale cóż... W końcu przyszła pora na ten opis! Recenzowana szminka zamknięta jest w opakowaniu typowym dla tego typu produktów, czyli sztyfcie. Osobiście właśnie ten element uważam za najsłabszy punkt tegoż kosmetyku, mnie jakoś nie przypadło ono do gustu, gdyż nie wygląda zbyt jakościowo ani elegancko. Spełnia jednak swoją funkcję, gdyż zawartość wydobywa się bezproblemowo, a to w sumie najważniejsze. Moja pomadka była w kolorze 352, czyli pięknej, myślę że pasującej wielu Paniom czerwieni, która jednocześnie jest bardzo kobieca, ale nie wulgarna. A w przypadku tego odcienia o przesadę nie jest trudno. Tutaj jest w mojej opinii idealnie, barwa jest niezwykle twarzowa i dodająca uroku. Zwłaszcza w połączeniu z delikatnym połyskiem. Sądzę, że odcień ten można swobodnie nałożyć nawet na co dzień, gdyż nie jest krzykliwy, a od święta doda uroku. Dzięki temu, że szminka się błyszczy, usta wydają się większe i pełniejsze, co jest bezsprzecznym walorem - zwłaszcza, że jestem posiadaczką raczej mniejszych warg. Bez zarzutu jest także pigmentacja i łatwość nakładania - pomadka dosłownie sunie po ustach, można malować się prawie intuicyjnie. Kolejnym walorem jest fakt, iż szminka nie wysusza ust oraz ma w miarę neutralny zapach oraz smak. Na dobrą sprawę jedynym mankamentem jest trwałość, niestety produkt dość szybko się zjada, ale trzeba oddać honor, że dzieje się to równomiernie. Biorąc jednak pod uwagę wygląd kosmetyku na wargach, jestem w stanie to wybaczyć. Podsumowując: zdecydowanie polubiłam tę pomadkę przede wszystkim za śliczny wygląd na ustach oraz fakt, że mimo regularnego stosowania wargi nie są wysuszone. Takie kosmetyki to ja mogę w prezencie otrzymywać. Oczywiście polecam!
    Zalety:
    • kolor 352 jest śliczną czerwienią, która będzie pasować wielu osobom
    • połysk na wargach
    • neutralny zapach i smak
    • jedwabista konsystencja, dzięki czemu kosmetyk szybko się rozprowadza oraz aplikacja jest przyjemna
    • przyjemność użytkowania bez spierzchniętych ust
    • dostępność marki
    Wady:
    • trwałość
    • opakowanie, które moim zdaniem mogłoby wyglądać atrakcyjniej
  • 16 maja 2024 o 18:13
    Wspaniałe
    Jestem absolutnie zachwycona połyskującą pomadką z L’Oréal Paris! Jej formuła jest niesamowicie lekka i komfortowa na ustach, co sprawia, że noszenie jej to czysta przyjemność. Pomadka nadaje ustom piękny, lśniący blask, który przyciąga uwagę i dodaje elegancji każdemu makijażowi. Dodatkowo, doskonale nawilża usta, dzięki czemu pozostają one miękkie i gładkie przez cały dzień. Kolory są intensywne i trwałe, a opakowanie eleganckie i poręczne. Zdecydowanie polecam tę pomadkę wszystkim, którzy chcą dodać swoim ustom olśniewającego blasku i wyjątkowego komfortu!
  • 22 maja 2023 o 11:42
    Świetnie nawilża usta, ale nie utrzymuje się długo
    Pomadka ma bardzo intensywny kolor, taką masełkową konsystencję, dzięki czemu jest bardzo przyjemna w użyciu. Świetnie nawilża usta, jednak jej trwałość jest do pierwszego posiłku. Wygląda pięknie, ma bardzo ładne magnetyczne opakowanie. Ja mam kolor 109 i jest on bardzo intensywny. Można nim ładnie zrobić kontury ust, nie potrzebuje dodatkowo kredki.
    Zalety:
    • kolor
    • nawilżenie
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • trwałość
  • 4 lutego 2023 o 14:15
    Riche Shine Lipstick
    Posiadam kolor 109 Pursue Pretty, dostałam ją w boxie kosmetycznym. Początkowo kolor mnie przeraził, bo jest mocno różowiasty, ale po nałożeniu na usta prezentuje się bardzo ładnie. Formuła pomadki jest bardzo lekka, przez co niezbyt trwała. Pięknie połyskuje na ustach, upiększa i nadaje świeżości na twarzy. Najbardziej pasuje mi do "no make up" dodając dziewczęcości. Opakowanie jest schludne i wygodne, a sama pomadka towarzyszy mi na co dzień, mimo że na początku byłam sceptycznie do niej nastawiona.
    Zalety:
    • kolor
    • lekkość
    • mocne napigmentowanie
    Wady:
    • nie jest zbyt trwała