Peelingi do twarzy

Dermika HydroClean, Peeling hydro-enzymatyczny

• 20 stycznia 2021 o 19:18
    Poprawny ale bez szału
    Używam ten peeling od jakiegoś czasu. Produkt jest ok, nie podrażnia, ładnie usuwa naskórek. Ale Jakoś nie widzę mega efektu choć kremy z dermiki są rewelacyjne. Zużyję do końca, ale nie kupię następnego opakowania.
  • 25 lutego 2019 o 21:28
    Dobry, delikatny peeling
    W ostatnim czasie staram się używać delikatnych kosmetyków, które nie podrażnią mojej naczynkowej, mocno reaktywnej obecnie skóry. Nie chciałam rezygnować jednak całkowicie z peelingów, gdyż jednocześnie mam cerę mieszaną. Dermika przygotowała fajny kompromis. Peeling nakładamy jak maseczkę i zmywamy po 10-15 minutach. W między czasie nic nie spływa, maseczka jest dość gęsta, ładnie się nakłada, wygodnie się rozprowadza. Nic nie szczypie, skóra nie reaguje zaczerwienieniem, nie jest też następnie nadwrażliwa na inne kosmetyki, co zdarzało się mi ostatnio. Stosuję 1-2 razy w tygodniu w zależności od pamięci. Bardzo ładnie wygładza naskórek, na następny dzień po użyciu od razu widać, że makijaż ładniej się aplikuje, stapia z skórą i lepiej trzyma się, jeśli chodzi o trwałość. Dodatkowo peeling nie przesusza skóry, wręcz mam wrażenie, że troszeczkę ją nawilża i koi, o ile może to zrobić w tak krótkim czasie. Ze swojej strony naprawdę polecam, zwłaszcza, że nadal na rynku jest stosunkowo mało fajnych peelingów enzymatycznych, a ten jest całkiem szeroko dostępny i bywa w fajnych promocjach w sieciowych drogeriach.
  • 22 sierpnia 2018 o 16:27
    Peeling na 100%
    Genialny peeling na buzie! Usuwa martwy naskórek. Zaraz po użyciu jest odczuwalny efekt wygładzenia skóry. U mnie poprawił się koloryt skóry. Stosuję go raz w tygodniu, bo bardzo mocno działa :P Niektóre peelingi są dosyć delikatne, ale ten jest szczególny. Moja cera się ładnie po nim oczyściła :)
    Zalety:
    • usuwa martwy naskórek, wygładza, cera promienna, poprawia koloryt, głęboko oczyszcza
    Wady:
  • 10 czerwca 2018 o 14:46
    Bardzo dobry produkt
    Dermika, HydroClean, Peeling hydro-enzymatyczny to bardzo delikatny ale zarazem skuteczny kosmetyk. Cenie go za to iż nie podrażnia mojej wrażliwej cery, fenomenalnie ją wygładza i nawilża oraz sprawia, że kolejne kosmetyki ładnie się wchłaniają. O tej porze roku takie delikatne złuszczenie jest dla mnie wystarczające. Nakładam go na około 10 - 15 minut i zmywam ciepłą wodą. Stosuję go dwa razy w tygodniu.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja, dobrze się rozprowadza i nie spływa z twarzy
    • nie podrażnia skóry
    • delikatnie złuszcza i świetnie wygładza
    • nawilża cerę
  • 1 czerwca 2018 o 8:20
    Działa delikatnie
    Właśnie jestem na etapie szukania najlepszego peelingu enzymatycznego na lato. Ostatnio ostro testowałam właśnie HydroClean od Dermiki i mam mieszane uczucia. Peeling ma standardowe opakowanie, jak na tego typu produkty - małą tubkę, która jest wygodna przy dozowaniu i dobrze chroni przed wyschnięciem kosmetyku. Peeling ma kolor taki niebiesko szary i konsystencję dość gęsta. Dla mnie on jest bardziej jak glinka. Po nałożeniu na twarz praktycznie zasycha. Nakładam ją na około 10 minut i zmywam ciepłą wodą. Faktycznie, po tym peelingu skóra jest miękka i bardzo wygładzona, czuć również mocne nawilżenie. Generalnie ten produkt przypomina mi w działaniu bardziej glinkę oczyszczającą niż coś co ma złuszczać. Działanie peelingów oceniam po tym, jak znikają mi ze skóry przebarwienia czy niedoskonałości. Regularne peelingi mechaniczne pomagają mi utrzymać gładkość i ładny koloryt, a mam tendencję do przebarwień i blizn np. po wypryskach. Ten peeling enzymatyczny niestety praktycznie nie złuszcza cery. Używam go na zmianę z glinkami w celu oczyszczania i wygładzenia.
    Zalety:
    • wygodnie opakowanie
    • dobra konsystencja, nie spływa z twarzy
    • pozostawia skórę bardzo gładką, miękką i nawilżoną
    • można go znaleźć w dobrych promocjach
    Wady:
    • to niby peeling Ale nie złuszcza, raczej oczyszcza cerę jak glinka