Serum do twarzy

Bioliq Antyoksydacyjne serum odbudowujące 35+

• 5 maja 2025 o 0:48
    Odbudowa i wydajność
    Bardzo ciekawy produkt, sama bym raczej nie sięgnęła po markę Bioliq. Serum trafiło się w boxie kosmetycznym. Bogaty skład i umiarkowane obietnice producenta zachęcają, bo wydają się realne. Nie zauważyłam wygładzenia skóry, ale była odżywiona i prawie niczego jej nie brakowało (dokładałam więcej nawilżenia kremem lub innym serum). Finalnie skóra nie wyglądała już na zmęczoną. Bardzo duża wydajność! Miałam wrażenie, że się nie kończy. Ale też opakowanie pozwala na wyciśnięcie małych ilości.
  • 6 sierpnia 2023 o 12:45
    Widoczne efekty stosowania, choć u mnie krótkotrwałe.
    Serum marki Bioliq było elementem mojej paczki dla Recenzentki Miesiąca, za co, jak przy każdej okazji, serdecznie dziękuję Klubowi Recenzentki. Co prawda lat mam jeszcze 29, ale jak dobrze wiemy, wiek na opakowaniu podany jest bardziej orientacyjnie aniżeli po to, by kurczowo trzymać się takich wyznaczników. Ja jestem posiadaczką cery mieszanej, okresowo suchej na policzkach, mocna ekspresja twarzy w okolicach czoła (unoszenie i marszczenie brwi) powoduje, że szczególnie w tej sferze potrzebuję działania przeciwzmarszczkowego. Serum zamknięte jest w tubce z typowym dla marki designem, a do dozowania produktu służy cienka rurka, która zawsze kojarzy mi się głównie z kremami pod oczy. Dzięki takiemu rozwiązaniu bez problemu wydobywamy tylko tyle produktu, ile jest nam potrzebne. Kosmetyk jest białej barwy i posiada bardzo delikatny, świeży zapach. Konsystencja jest lekka, co powoduje, że serum bardzo szybko się wchłania. Produkt stosowałam regularnie rano, przed zaaplikowaniem kremu na dzień i kremu z SPF50. Szybko zauważyłam, że serum zmiękcza skórę -jest ona delikatna w dotyku i pozbawiona ściągnięcia. Pozwala to, zgodnie z deklaracją producenta, używać produktu solo, bez konieczności dokładania kremu, ale ja jestem zbyt związana ze swoimi rytuałami pielęgnacyjnymi, by to praktykować;). Serum także lekko napina skórę twarzy oraz ją wygładza. Przekłada się to na to, że jest bardzo dobrym rozwiązaniem pod makijaż, bowiem nieco niweluje widoczność zmarszczek. Wygładzenie jest widoczne gołym okiem, ale nawet regularne stosowanie nie powoduje, by był to efekt długotrwały. Ma to na pewno związek z moją intensywną mimiką, bo działanie wygładzające jest doraźne, ale bez wątpienia jest;) Wydajność produktu oceniłabym na średnią, bowiem tubka 30ml wystarczyła mi na mniej użyć, niż w przypadku innych kosmetyków o takiej pojemności. Generalnie jestem zadowolona z użytkowania tego serum. Wiele z obietnic producenta faktycznie zostaje spełnionych, a mnie szczególnie przypadł do gustu za sprawą lekkiego działania wygładzającego i zmiękczającego. Także skład i wykorzystane składniki aktywne zasługują na pochwałę. Ponadto wygodne opakowanie i niewygórowana cena powodują, że warto sięgnąć po kosmetyk, borykając się z pierwszymi zmarszczkami. Ja jak zwykle -nie wiem czy sięgnę ponownie, bo na rynku czeka dużo pozycji do przetestowania, a gwarancję ponownego zakupu mają u mnie tylko prawdziwe perełki.
    ana168
    25 września 2022 o 14:11
    Świetne jako baza pod makijaż
    Serum zakupiłam z czystej ciekawości, lata temu stosowałam krem tej marki i to właściwie cała moja przygoda z Bioliq. Skusiła mnie promocja plus to, że potrzebuje czegoś fajnego przeciwzmarszkowego. Serum znajduje się w wygodnej tubie do wyciskania. Zapach jest raczej neutralny. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, skóra się po nim nie błyszczy. Jest genialne pod makijaż! Ja używam kremu BB z Bourjois, niestety nałożony na cerę po umyciu lub lekki krem uwidacznia mi suche skórki. Nałożone na to serum wygląda naprawdę super :) Skóra po serum jest wygładzona, lekko nawilżona i ukojona. Myślę, że warto je wypróbować :)
    Zalety:
    • Efekt nawilżenia
    • Lekkie
    • Nie zapycha
    • Wydajne
    • Wygodne w aplikacji
    malwi73
    29 maja 2022 o 13:35
    Bez zachwytu.
    Serum mnie jakoś nie zachwyciło. Ładnie nawilżało skórę, w połaczeniu z tonikiem. Dość szybko się wchłaniało, nie zostawiało tłustej warstwy, chociaż nie był to całkowity mat. Nie wiem jak pod makijaż, bo stosowałam je tylko wieczorem. Poza tym nie zauważyłam działanie, które obiecuje producent. Ani jakiegoś odbudowania, regeneracji, ujędrnienia, promienności. Może dlatego, że moja skóra mimo statecznego już wieku, nie wygląda najgorzej. Serum było dość wydajne. Opakowanie fajne, z zachowaniem higieny. Cena niewysoka, dostępność w aptekach chyba dobra.
  • 30 sierpnia 2021 o 21:39
    Uwielbiam
    Serum otrzymałam w jednym z boxow BE Glossy z czego bardzo się cieszę bo miałam okazje przetestować coś nowego, w dodatku czegoś co naprawdę przypadło mi do gustu. Opakowanie - Serum zamknięte w ładnej plastikowej tubce o pojemności 30 ml. Jest bardzo wygodne w użyciu. Opakowanie minimalistyczne Zapach - bardzo przyjemny, delikatny, świeży Działanie - Serum bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu. Skóra po aplikacji jest gładka i nawilżona, bardzo przyjemna w dotyku. Nadaje się pod makijaż. Wygładza. Skóra wygląda na wypoczęta i zrelaksowaną. Zdecydowanie polecam wypróbować, z pewnością będę wracać do niego. Dodatkowo cena serum jest niska.
    Zalety:
    • opakowanie wygodne w użyciu
    • przyjemny delikatny zapach
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustego filmu
    • skóra po aplikacji jest gładka, nawilżona, miła w dotyku
    • nadaje się pod makijaż
    • wygładza
    • niska cena
    Wady:

Zobacz także inne Serum do twarzy