Kremy uniwersalne

Miya Cosmetics SecretGLOW, Rozświetlający krem z witaminami all-in-one

MIYA Rozświetlający Krem do Twarzy z Witaminami Secret Glow
notino.pl
hairstore.pl

Aska_be
    4 kwietnia 2025 o 20:36
    Aska_be
    Kremu używam na noc. Skóra po nim jest ładnie nawilżona i faktycznie rozświetlona. Na dzien, jak dla mnie krem jest trochę tłustszy więc raczej go na dzień nie używam
  • 22 lutego 2025 o 13:39
    wszechstronny
    Kilka lat temu zetknęłam się z marką MIYA. Wówczas bardzo mi odpowiadał krem Miya Cosmetics rozświetlający krem z witaminami. Używałam go na różne sposoby tak jak zaleca producent. I faktyczni spełnił swoją rolę, ze względu na bogaty naturalny skład . Mocno odżywił, nawilżył i wygładził moją skórę. Cera stała się miękka wręcz aksamitna. Cienie pod oczami jakby mniej widoczne, ale zmarszczki niestety nie!!. Obecnie nadal używam tego kremu ale sporadycznie. Przeważnie wtedy, gdy chcę wyglądać promiennie i wesoło. Gdy czuję się zmęczona , a twarz jest szara i pozbawiona energii. W składzie omawianego kremu znajduje się mika, co powoduje efekt rozświetlenia a złote, delikatne drobinki dodają blasku i młodzieńczego wyglądu. Nakładam pod oczy, wówczas spojrzenie jest bardziej wyraziste i może trochę zalotne??? A poza tym nie powoduje u mnie łzawienia ani pieczenia oczu i zamglonego widzenia (a czasami tak miewam po kremach stosowanych pod oczy). Opakowanie kremu to poręczna, dość mała plastikowa tubka z aplikatorem, który w precyzyjny i oszczędny sposób ułatwia nałożenie kosmetyku . Szata graficzna to blady róż z logo marki i informacjami w kilku językach , w tym polskim. Zapach produktu jest dość słaby, wręcz blady. Ale to zaleta, gdyż nie każdy lubi mocne aromaty. Konsystencja kremu jest dość gęsta koloru kremowego ze względu na drobinki miki. Rozświetlający krem witaminowy to bomba odżywcza dla skóry. Naturalny skład i witaminy dają cerze kopa. Staje się ona dobrze dożywiona, nawilżona i rozświetlona. Krem można stosować jako krem pod oczy , baza pod makijaż i maseczka. Produkt bogaty w składniki odżywcze, dość ciężki, dobrze się wchłania. Lepiej stosować zima/jesień. Latem stosuję tylko pod oczy, albo sporadycznie na twarz , ramiona i dekolt aby podkreślić oliwkową opaleniznę.
    Zalety:
    • małą zgrabna tuba;
    • precyzyjny aplikator;
    • w miarę niska cena;
    • dostępny;
    • polska firma;
    • bogaty naturalny skład;
    • wygładza, nawilża, dożywia;
    • nadaje miękkości i blasku;
    • można stosować pod oczy;
    • jako baza pod makijaż;
    • maseczka;
    • nie podrażnia ani nie uczula;
    • nie powoduje pieczenia oczu;
    Wady:
    • jeżeli ktoś stosuje codziennie całościowo to szybka się kończy, więc powinno być większe opakowanie za podobną cenę;
  • 20 czerwca 2024 o 9:38
    Myia rozświetlające drobinki
    Krem Myia trafił do mnie jakiś czas temu. Tubka mała dosyć ekonomiczna. Krem w konsystencji lekki i od razu po aplikacji czuć nawilżenie oraz wygładzenie. Pozostawiać przyjemną w dotyku skórę. Długotrwałe nawilżenie oraz odżywienie które w swoim składzie posiada. Zapach przyjemny, delikatny. Mam skórę problematyczną, ale po tym kosmetyku nic się nie zadziało. Po zastosowaniu, co bardzo mi się podoba, kosmetyk pozostawia świecące drobinki, które mienią się cudownie.
    Zalety:
    • Rozświetlenie, nawilżenie.
  • 11 stycznia 2024 o 20:12
    Idealny na zimę
    Przy mojej cerze - bardziej normalnej niż suchej, z małą tendencją do przetłuszczania w strefie T - sprawdził się idealnie jako baza pod makijaż. Pięknie "otula" skórę jak balsam, delikatnie rozświetla, dając efekt promiennej cery. Rzeczywiście jest zbyt ciężki na cieplejsze pory roku, ale na jesień i zimę idealny. W lato zdarza mi się czasem użyć go zamiast BB lub podkładu, gdy skóra jest lekko opalona i nie potrzebuje wielu zabiegów makijażowych :) Podsumowując - przy cerze, która nie jest sucha, jako zimowa baza pod makijaż - warto sprawdzić :)
    Zalety:
    • Efekt rozświetlenia
    • Kremowa konsystencja
    • Dobrze nawilża
    Wady:
    • Dość ciężki jak na krem rozświetlający
  • 9 października 2023 o 21:01
    Całkiem fajny
    Kremu używam w chłodniejsze pory roku ze względu na jego konsystencję. Jest dość bogata, ale dobrze rozprowadza się na twarzy. Mam cerę niemal bezproblemową, ale ciężkie kremy potrafią ją zapychać i powodować bolesne, podskórne grudki - tu nie ma tego problemu pomimo gęstości. Nie jestem fanką drobinek, ale na szczęście tu nie mamy chamskiego brokatu, a drobniutką mikę, więc efekt rozświetlenia nie jest a la Edward ze Zmierzchu, ale duzo subtelniejszy. Krem jest mocno perfumowany - nie każdemu przypadnie to do gustu, ale mnie zapach się podoba. Opakowanie jest wygodne - miękka tuba z precyzyjną końcówką, która idealnie dozuje krem. Podsumowując - krem jest poprawny, ale nie zachwycił na tyle, żebym do niego wróciła, chyba ze trafi się super promocja ;)