Maseczki w płachcie

Biotaniqe Korean Beauty, Aktywnie nawilżająca maska na tkaninie

ALM007
    13 lipca 2024 o 16:29
    Czy warto? Recenzja Biotanic Korean Beauty Aktywnie Nawilżająca Maska na Tkaninie
    Biotanic Korean Beauty Aktywnie Nawilżająca Maska na Tkaninie to produkt, który obiecuje głębokie nawilżenie i wygładzenie skóry. Jak sprawdza się w praktyce? Oto moje wrażenia. Składniki aktywne Maska Biotanic Korean Beauty łączy w sobie naturalne składniki, które mają intensywnie nawilżyć i odżywić skórę: - Sok z liścia aloesu – multifunkcyjny składnik, który intensywnie koi, odżywia i nawadnia skórę oraz wspiera jej naturalną zdolność do utrzymania odpowiedniej hydrorównowagi. - Woda probiotyczna Pro Aqua – oczyszczona woda z technologią probiotyczną, która wspiera pożyteczną mikroflorę skóry, wzmacnia jej naturalną odporność oraz chroni przed wysuszeniem. Działanie i efekty Po użyciu maski Biotanic Korean Beauty zauważyłam, że skóra jest trochę bardziej nawilżona i wygładzona. Maska nie jest za duża i dopasowuje się do kształtu twarzy, co zapewnia przedłużony efekt działania. Cienka, oddychająca tkanina z naturalnej bawełny i roślinnego tencelu sprawia, że skóra może swobodnie oddychać. Czuję po jej zdjęciu, że skóra jest nawilżona, jest to dobry efekt po stosowaniu maseczki w płachcie. Czy działa cuda? Nie, ale żadna maseczka nie jest magiczna. Ja stosuję je jako uzupełnienie pielęgnacji i w takiej funkcji sprawdza się dobrze. Opakowanie i tkanina Maska jest wykonana z bardzo cienkiej, hipoalergicznej tkaniny, co jest zarówno zaletą, jak i wadą. Zaleta polega na tym, że skóra faktycznie oddycha, a maska jest lekka i wygodna. Wadą jest jednak to, że trzeba się z nią obchodzić bardzo ostrożnie, aby jej nie porwać. Dla osób nieuważnych może to stanowić problem. Cena i dostępność Maskę kupiłam w Rossmannie w normalnej cenie, co czyni ją przystępną i łatwo dostępną. Podsumowanie Biotanic Korean Beauty Aktywnie Nawilżająca Maska na Tkaninie to produkt ok, który spełnia swoje podstawowe funkcje. Zapewnia głębokie nawilżenie, wygładzenie oraz poprawę elastyczności skóry. Jest to maska, która zasługuje na 4/5 gwiazdek wg mnie. Jest dobra, ale wymaga ostrożności podczas aplikacji ze względu na delikatną tkaninę. Sprawdzi się jako uzupełnienie przemyślanej i regularnej dobrej pielęgnacji. Ale sama w sobie nie zrobi cudów z naszą cerą. U mnie niezmiennie wygrywają maseczki drogeryjne z Garniera.
    Zalety:
    • Nawilżenie– skóra jest nawilżona.
    • Cienka, oddychająca tkanina – naturalna bawełna i tencel pozwalają skórze oddychać.
    • Przystępna cena – dostępna w Rossmannie w umiarkowanej cenie.
    • Naturalne składniki – sok z aloesu i woda probiotyczna wspierają zdrowie skóry.
    Wady:
    • Delikatna tkanina – wymaga ostrożności podczas aplikacji, aby jej nie porwać.
  • 3 lutego 2024 o 23:55
    Nie udany produkt?
    Maseczka w ładnej różowo niebieskiej saszetce. Płachta jest dosyć duża. Dobrze trzyma się na twarzy. Zapach maski dosyć intensywny niezbyt ładny. Po ściągnięciu maski twarz była zaczerwieniona. Potem wyskoczyły mi jakieś wypryski. Nie sądziłam, że będzie to taki bubel. Efekt nawilżenia lekki i nie jest warty tego co się dzieje potem.
  • 26 grudnia 2023 o 11:46
    Nie polecam
    Używa od:próbka
    Nie polecam. Po upływie 8 minut nie mogłam dłużej wytrzymać. Twarz zaczeła mnie piec i skóra była sucha i naprężona. Cała twarz czerwona. Maska dała mi poparzenia chemicznego.
    Wady:
    • Podrażnienie
    • Poparzenie
    • Suchość
    • Naprężenie i odrętwienie skóry twarzy
  • 7 sierpnia 2022 o 8:36
    Od czasu do czasu można użyć.
    Maska w płachcie od Biotaniqe zamknięta jest w saszetce w różnych odcieniach różu, fioletu i błękitu przyciąga uwagę na sklepowej półce. Pojemność 15 ml wystarczy do dobrego nasączenia płachty, z tyłu opakowania znajdują się wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu w języku polskim i języku angielskim. Czas trwania aplikacji to 15 minut jak zaleca producent. Płachta jest w kolorze białym, wykonana z bardzo cienkiego materiału należy delikatnie rozwinąć i nałożyć na twarz. Dobrze się dopasowuje jest praktycznie niewyczuwalna, nie spada z twarzy. Otwory są dobrze wycięte i dostosowane. Zapach jest subtelny, przypomina tutti frutti ;) Skład esencji jest dość długi... Podczas aplikacji czuć lekkie mrowienie i ściągnięcie skóry twarzy. Resztki esencji szybko się wchłaniają. Po zdjęciu płachty twarz jest nawilżona, w moim odczuciu mogło być lepiej. Wygląda na wypoczętą, wygładzoną i rozświetloną. Pewnie kupię kolejne opakowania.
    Zalety:
    • delikatny subtelny zapach tutti frutti ;)
    • czas trwania aplikacji 15 minut
    • płachta jest mocno nasączona esencją
    • płachta dobrze przylega do twarzy i nie roluje się, nie spada
    • twarz po zastosowaniu maski wygląda na wypoczętą, wygładzoną, świeżą
    • opakowanie przyciąga uwagę
    Wady:
    • efekt nawilżenia skóry jest średni
    • czuć lekkie mrowienie podczas aplikacji
    • cena nie adekwatna do jakości
  • 2 czerwca 2022 o 20:23
    Znikome nawilżenie
    Maseczka znajduje się w małej saszetce, która rozmiarami bardziej przypomina te kremowe, natomiast patrząc na grafikę płachty i napis "Korean Beauty" (który swoją drogą jest trochę śmieszny) nie ma wątpliwości, jakiego rodzaju jest to kosmetyk. Opakowanie wygląda ciekawie, a dzieje się tak za sprawą faktu, że saszetka jest niemal holograficzna. Bardzo ciężko było ją otworzyć bez użycia nożyczek. Dla mnie okazało się to na tyle problematyczne, że wolałam sięgnąć po nie, zamiast mocować się z opakowaniem. Jeśli chodzi o zapach produktu, wyczuwam tutaj aloes oraz śluz ze ślimaka. Podejrzewam, że w zamyśle miał być świeży, ale ostatecznie wyszedł kosmetyczny, a nawet odrobinę chemiczny. Nie jest jakiś najgorszy, ale też nie ma się czym zachwycać. Jednak podczas aplikacji praktycznie w ogóle go nie czuć, więc nie irytuje. Płachta jest w kolorze białym. Jest cieniutka, gładka, bez żadnych nadruków czy tłoczeń. Dość delikatna, dlatego zalecam ostrożność przy jej rozkładaniu. Posiada nacięcia w okolicach żuchwy, co pomaga w dopasowaniu materiału do twarzy. Ogólnie jest to jedna z lepiej wyciętych płacht, jakie do tej pory stosowałam. Wielkość i umiejscowienie otworów na oczy i usta jest odpowiednia. Płat nie przesuwa się ani nie spada podczas kilkunastominutowej aplikacji. Maseczka od razu po nałożeniu mocno chłodzi, wręcz mrozi skórę. Z czasem efekt ten trochę traci na mocy, ale do samego końca jest dość intensywny. Po usunięciu maski można zobaczyć, że kosmetyk nie zostawił żadnej warstwy - ani tłustej, ani klejącej, ani nawet ochronnej. Niestety produkt nie sprawdził się u mnie. Mam cerę mieszaną w kierunku suchej i maska nie sprostała moim oczekiwaniom. Moja pierwsza myśl po zdjęciu płachty brzmiała: "I to tyle?". Nawilżyła w stopniu bardzo niewielkim - mogę to porównać do stopnia, w jakim nawilżają przeciętne toniki. Podstawowe nawodnienie, które dopiero przygotowuje cerę na przyjęcie kolejnych kosmetyków. Chociaż szczerze mówiąc, mój obecny tonik z Uzdrovisco nawilża o wiele lepiej, niż ta maseczka. Dzięki intensywnemu chłodzeniu kosmetyk przynosi ulgę i trochę zmniejsza zaczerwienienia, aczkolwiek nawet na tym polu nie ma fajerwerków. I to koniec. Maska jest, a jakby jej nie było. Pieniądze właściwie wyrzucone w błoto. Jej jedyna zaleta to chłodzenie, ale to za mało, żeby można było uznać ją za udany produkt.
    Zalety:
    • intensywnie chłodzi przez całą aplikację,
    • trochę zmniejsza zaczerwienienia,
    • bardzo dobrze wycięta płachta.
    Wady:
    • nawilżenie jest minimalne, dla mnie ledwo odczuwalne.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie