Pianki do mycia twarzy

La Mer The Cleansing Foam Pianka oczyszczająca

• 16 listopada 2022 o 6:31
    Jeden z najlepszych
    Jest to jeden z najlepszych kosmetyków oczyszczających, jakie miałam okazję stosować. Tak, jak pisały moje poprzedniczki, jest niesamowicie wydajny: wystarczy odrobina, by skutecznie umyć twarz. W kontakcie z wodą żel zmienia się w aksamitną pianę, która w moim odczuciu dosłownie przyciąga wszelkie zanieczyszczenia. Bardzo szybko i bez żadnego tarcia. Pozostawia skórę cudownie miękką, nie wywołuje podrażnień, zmywa się superłatwo. Świetnie przygotowuje cerę na kolejne kroki pielęgnacji. Ma w zasadzie same zalety gdyby nie cena... z drugiej strony przy tej wydajności nie jest aż tak dramatyczna. Ja w każdym razie używam zamiennie z La Roche-posay i jestem zadowolona. Zdecydowanie kupię ponownie!
    Zalety:
    • Pięknie oczyszcza
    • Bardzo wydajny
    • Delikatny
    • Aplikacja to czysta przyjemność
    Wady:
  • 9 maja 2021 o 13:50
    DOBRY PRODUKT
    La Mer - marka ekskluzywna, wysokopółkowa, dostępna również w drogerii Sephora i Douglas,ja jednak wolę zamawiać na stronie producenta, gdyż mamy wtedy do wyboru 2 lub 3 mini produkty w gratisie do przetestowania. La Mer The Cleansing Foam La Mousse jak sama nazwa wskazuje jest to mus do mycia twarzy o przyjemnym zapachu, zawiera bio-minerały, algi morskie i proszek z białych pereł. Usuwa zanieczyszczenia i sebum, ładnie oczyszcza, jest bardzo wydajny wystarczy niewielki groszek rozetrzeć w dłoni aby powstała pianka która myjemy twarz. Niestety ma też minusy: 1.cena za 30 ml to ok 100 zł. 2.przy codziennym stosowaniu może wyszuszac, przy mojej mieszanej cerze czułam ściągnięcie skóry które mijało po użyciu toniku. Bardzo lubię do niej wracać.
    • dobre oczyszczanie
    • konsystencja musu
    Wady:
    • uczucie ściągnięcia
  • 19 marca 2021 o 11:27
    Uuuu!!!!
    Dostałam miniaturową próbkę tego cuda... myślałam na początku żelik w takiej małej tubce to będzie chyba na dwa razy, ale koleżanka powiedziała mi żeby wycisnąć tylko wielkość ziarnka grochu hmmm... czy starczy.... o tak! Tak mało produktu a starczy na całą twarz! Mega wydajny produkt! I dobrze bo cena nie dla każdego... niestety nie kupię go sobie bo cena za wysoka jak dla mnie. Zwyczajnie nie mogę sobie na niego pozwolić. No ale cieszę się próbką. Posiada delikatny zapach i zielonkawy kolor. Szybko i gładko się rozprowadza na twarzy pozostawiając cerę czyściutką, gotową do kolejnych zabiegów. Nie uczula, ani nie zapycha. Dawno nie stosowałam tak dobrego produktu do oczyszczania twarzy.
  • 17 lutego 2019 o 16:06
    Produkt godny polecenia
    W dość ciężkim opakowaniu znajdziemy produkt o lekko zielonym zabarwieniu w formie żelu, który po nałożeniu na skórę zamienia się w bardzo delikatną piankę o przyjemnym zapachu. Po użyciu tego produktu nie czuję ściągnięcia skóry, nie jest to jednak pianka, która dodatkowo pielęgnuje. Bardzo dobrze oczyszcza skórę z resztek makijażu, jednak nie pozostawia dodatkowego uczucia nawilżenia czy filmu. Po dostaniu się do oczu może lekko szczypać (producent informuje o unikaniu kontaktu z okolicami oczu). Zdecydowanym plusem pianki jest jej bardzo dobra wydajność. Wystarczy dosłownie odrobina produktu (wielkość ziarnka grochu), żeby spokojnie umyć całą twarz. Biorąc pod uwagę tempo jej zużywania uważam, że wystarczy przynajmniej na pół roku codziennej pielęgnacji. Produkt pięknie pachnie, bardzo delikatnie i świeżo. Jego używanie jest bardzo przyjemne. Jest to jeden z najlepszych produktów, jakie miałam do oczyszczania twarzy. Myślę, że dla osób ze skórą tłustą, mieszaną, normalną sprawdzi się doskonale. W przypadku skóry suchej polecam wcześniej zaopatrzyć się w próbkę.
    • dobre oczyszczanie
    • piękny zapach
    • przyjemna konsystencja (żel zamieniający się w piankę)