Szampony do włosów

Laboratorium Pilomax WAX Tricho, Szampon wzmacniający przeciw wypadaniu włosów

e-ZikoApteka.pl
Pilomax Wax Pilomax Tricho szampon 200ml
Wax Pilomax Tricho Szampon wzmacniający przeciw wypadaniu włosów 200 ml

• 14 kwietnia 2021 o 12:10
    Mieszane uczucia
    Powtórzę się po mojej poprzedniczce bo dosłownie i ja mam mieszane uczucia. Serio ciężko ten szampon ocenić. Na plus neutralny zapach, dość gęsty, wydajny. Ale jeśli chodzi o działanie to w niczym nie wyprzedza o połowę tańszych tego typu szamponów. Nie zauważyłam jakiegoś super nawilżenia czy wzmocnienia włosów. Włosy po nim sztywne jak druty, także bez odżywki ani rusz. Na plus, że zlikwidował u mnie swędzenie skóry głowy. I to mu się chwali. Z tej serii mam też peeling i odżywkę. Używając całe trio jest świetnie (chociaż żółta wersja waxu lepsza). Sam szampon wypada średnio. Nie wiem, ale raczej nie kupię go po raz drugi.
    Zalety:
    • gęsty,
    • wydajny,
    • neutralny zapach,
    • pozbyłam się swędzenia głowy,
    • w zestawie z peelingiem i odżywką super, solo wypada średnio,
    Wady:
    • stosunek ceny do jakości, zdecydowanie ten szampon jest za drogi,
    • nawilżenie średnie i wzmocnienie średnie,
  • 26 października 2019 o 19:21
    Mieszane uczucia
    Recenzowany w tym miejscu szampon otrzymałam w paczce od Wizażu za tytuł recenzentki miesiaca stycznia 2019. Zwlekałam długo z recenzją, gdyż ze względu na jego działanie nie bardzo wiedziałam, co napisać. O co chodzi? Już po kolei wyjasniam. Szampon ma żelową , nie za rzadką i nie za gęstą konsystencję. Fajnie stoi na głowie, dzięki czemu wszystko fajnie spływa na dno. Zapach jest specyficzny, jak dla mnie lekko ziołowy, lekko chemiczny, ale na szczęście nie przyprawia o ból głowy. Kosmetyk pieni się średnio, ale nie jest to dla mnie minusem. Bez lekko watpienia nawilża też włosy i nie wysusza ich. Posiada jednak jedną wady- na mojej wrażliwej skórze głowy nie sprawdził się. Używałam go kilkakrotnie i za każdym razem niemiłosiernie swędziała mnie łepetyna, dostawałam też silnego łupieżu. Zaznaczam jednak, że mam mega wrażliwą skórę głowy- ot, taka pamiatka po ospie przebytej w dzieciństwie. Niewykluczone, że u mniejszych wrażliwców takie dolegliwości więc nie wystąpią. Sytuacja powtarzała się po każdym myciu głowy, więc w końcu oddałam szampon mojemu partnerowi. Był zadowolony z jego działania- włosy stały się mocniejsze , zmniejszyło się ich wypadanie. Nie wiedziałam , jaką wystawić ocenę końcową. Bez wątpienia produkt przeciwdziała wypadaniu włosów. Jednak ze względu na to, że podrażnił moją wrażliwą łepetynę, odejmuję jedną gwiazdkę.
    Zalety:
    • wzmacnia włosy
    • wydajny
    Wady:
    • może podrażnić bardzo wrażliwą skórę głowy
    zaaab
    4 sierpnia 2019 o 18:17
    Mój ulubiony
    Moja ulubiona seria z kosmetyków firmy Wax Pilomax. Fajne opakowanie, wydajny produkt w środku o miłym i długotrwałym zapachu. Efekty zaskakują. Zdrowy i piekny wygląd włosów to już żaden problem. Polecam!
    Zalety:
    • efekty -uczucie nawilżenia
    • opakowanie- fajny kaształt i grafika
    • konsystencja i zapach