Szampony do włosów

Solfine Hair Loss Shampoo Szampon przeciw wypadaniu włosów

• 24 sierpnia 2023 o 16:54
    Może coś w tym jest, że działania przeciw wypadaniu
    Szampon ma fajną konsystencję, lekko rzadką, nie za gęstą, która świetnie się pieni. W zapachu lekko ziołowy, taki przyjemny, orzeźwiający. Produkt dobrze oczyszcza włosy, ale np. po jego zastosowaniu szybciej się przetłuszczały. Trochę moim zdaniem przesusza, przez co włosy mi się lekko plątały po jego zastosowaniu i to akurat nie było fajne. Po czasie od skończenia jego mogę rzec, że chyba coś tam wpływał na zmniejszenie wypadania włosów, bo jak nim myłam włosy to w tym okresie nie wypadały mi aż tak, więc to chyba jego zasługa i poniekąd ampułek z tej samej firmy. Nie wiem na jakiej zasadzie działał, czy on wzmacniał te włosy, czy co, ale no działało to na pewno. Czy wrócę? Chyba nie, z racji na te przesuszenie i plątanie, bo co z tego, że mniej wypadały ogólnie, skoro poplątane włosy po prostu wyrywałam, bo były takie kołtuny.
    Zalety:
    • ziołowy, orzeźwiający zapach
    • dobrze oczyszczał
    • wzmacnia włosy
    Wady:
    • szybsze przetłuszczenie
    • przesuszał i plątał włosy
    izalacz
    5 czerwca 2023 o 11:17
    Dobrze działa na moje włosy
    Szampon znajduje się od w plastikowej butelce o pojemności 350 ml z zamknięciem typu klik. Ma przyjemny, lekko ziołowy zapach, w którym najbardziej wyczuwalna jest dla mnie mięta. Jego konsystencja jest odpowiednia - nie jest za rzadki, ani zbyt gęsty. Bez problemu aplikuje się go z butelki i dobrze rozprowadza na włosach. Szampon dobrze się pieni i oczyszcza włosy oraz skórę głowy z pozostałości po produktach do stylizacji. Skutecznie rewitalizuje włosy, poprawiając ich wygląd. Po blisko trzech tygodniach kuracji szamponem i ampułkami z tej samej serii mogę stwierdzić, że moje włosy stały się mocniejsze, co zauważyć mogłam podczas czesania, ponieważ zostawało ich na grzebieniu zdecydowanie mniej niż wcześniej. Ponadto moje włosy stały się bardziej elastyczne i zdecydowanie wyglądają na bardziej zdrowe.
  • 1 października 2022 o 13:02
    Pomaga w momencie większego niewyjaśnionego wypadania
    Szampon znajduje się w wygodnej buteleczce zamykanej na klik. Ubolewam, że nie prześwituje, bo nie da się sprawdzić ile nam zostało. Sam klik jest szczelny, nic nie przecieka, jednak pierwsze otwarcie sprawiło mi mały problem. Szampon jest lekko żółtawy, ma bardzo intensywny zapach lawendy, czuć także odrobinę mięty. Za pierwszym razem z przyzwyczajenia wylałam troszkę więcej szamponu niż trzeba. Niepotrzebnie, bo już w rękach dobrze się pieni, a na głowie daje tej piany jeszcze więcej. Masaż skóry głowy jest przyjemny, nie ciągniemy włosów, a skóra jest po nim bardzo dobrze oczyszczona. Bez obaw o jakieś niedokładnie umyte miejsca. Skóra głowy po myciu nie jest przesuszona, podrażniona czy swędząca. Włosy były minimalnie krócej świeże, ale za to były bardzo przyjemne w dotyku, jak po odżywce. Po regularnym 2 miesięcznym używaniu zauważyłam zmniejszenie wypadania o około 25% objętości kłębka wyciągniętego ze szczotki po myciu i stylizacji :) Wiadomo, że sam szampon nie zakończy problemu wypadania i warto zwrócić uwagę także na wcierki, zdrowie i dietę... :)
    Zalety:
    • ziołowo-lawendowy zapach, bardzo intensywny
    • dobre i mocne oczyszczenie
    • zmniejszenie wypadania
    Wady:
    • wysoka cena
    • przez dużą dziurkę dużo szamponu się wylewa
    • nie widać ile pozostało
  • 24 września 2022 o 16:55
    Pół na pół, mam wrażenie jakby wysuszał
    Produkt otrzymałam do testowania na jednym z portali urodowych. Produkt ma główne zadanie w postaci oczyszczenia i wzmocnienia cebulek u nasady. Włosów powinno wypadać mniej, a krążenie skóry głowy miało być poprawione. A jak jest naprawdę? Produkt jest w formie średnio poręcznej butelki, z której trudno wydostać produkt. Nawet nie można za bardzo wycisnąć, bo plastik jest tak twardy. Używałam produkt codziennie, mam włosy za łopatki, co prawda wypadają mi i zdarza się, że dosyć mocno, dlatego miałam dużo nadziei w tym kosmetyku. Niestety trochę się przeliczyłam. Włosy po pierwsze miałam wrażenie jakby były wysuszone. Szampon bardzo słabo się pienił dlatego zazwyczaj też musiałam więcej go zużywać, dlatego jest mało wydajny. Samego zmniejszenia się wypadania włosów nie zauważyłam. Oczywiście bez jakiejkolwiek odżywki nawilżającej czy odżywiającej nie było słowa. Gdybym jej nie użyła na głowie miałabym okropne siano. Na pewno oczyszcza skórę, ale przy tym wysusza włosy i to bardzo już od samej nasady. A przecież w składzie mamy kwas hialuronowy. Coś tu nie działa w tej kwestii. Nie zauważyłam aby włosy były miękkie, lśniące czy sypkie. Niestety temu produktowi mówię nie.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę głowy
    • mało wyczuwalny, ziołowy zapach
    • nie uczula
    • nie podrażnia
    Wady:
    • mało wydajny
    • bardzo wysusza włosy już od samej nasady
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    linea80
    7 lipca 2022 o 10:48
    Warto zaufać
    Szampon do włosów wzbogacony o kwas hialuronowy dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy, ale wydaje mi się, że bez odżywki lub maski miałabym trudności z rozczesaniem włosów. Jest to u mnie częsty problem, dlatego zazwyczaj myję włosy metodą OMO. Produkt ma delikatnie ziołowy zapach, nie podrażniają skóry, włosy po zastosowaniu szamponu nie są przetłuszczone. Kondycja włosów zaczęła się poprawiać, aczkolwiek myślę że kuracja powinna potrwać dłużej niż miesiąc, aby efekty były bardziej zauważalne.