Podkłady

Janda Sceniczny make- up, Podkład do twarzy dobrze matujący

Nasi użytkownicy zostawili 49 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 stycznia 2023 o 22:56
    Janda 01
    Czytając opinie nie wiedziałam co myśleć o tym podkładzie.Od kilku dni stosuje i stwierdziłam,że napiszę moje wrażenia że stosowania tego produktu.Podkład miał być mocno kryjący,nie jest.Jeśli ktoś liczy na pełne krycie to się rozczaruje.Poza tym jest świetny ,dla mojej normalnej cery. +Rozświetla ,zamiast pełnego krycia (u mnie to plus) +Ładny ,delikatny zapach +Praktyczne dozowanie produktu +Nie wchodzi w zmarszczki -myślę, że minusem jest brak krycia. Podsumowując,podkład dobry dla osób z normalną cerą,bez większych potrzeb krycia.U mnie wygląda dość fajnie,dobrze się z nim pracuje ale na pewno nie jest kryjący.Ogólnie tak sobie myślę ,że każdy powinien sam wypróbować .Wiele zależy od typu cery i od oczekiwań.
    Zalety:
    • Wygodna aplikacja .
    • Ładny zapach
    • Delikatnie rozświetla
    • Dobrze się z nim pracuje
    Wady:
    • Nie kryje ,nie jest to produkt który zakryje większe niedoskonałości.
    Kaisja
    1 kwietnia 2022 o 0:35
    Kryje tak dobrze, że używałam go punktowo na krostki zamiast korektora – co znacznie niestety wydłużyło proces ich gojenia – podkład dyskwalifikując
    Nigdy nie ukrywałam, i parę razy nawet wspomniałam w swoich opiniach o różnych kosmetykach na Portalu Wizaz.pl, że nie przepadam i nie stosuję podkładów. To że nie jest to mój ulubiony rodzaj produktów akurat się zgadza, ale informacja o niestosowaniu stanowiła lekkie naciągnięcie faktów, gdyż niestety mi się taka konieczność zdarza. Niestety, ponieważ czasem przemęczenie, stresy i wahnięcia atmosferycznych niedogodności, zwłaszcza wiosną i jesienią, doprowadzają moją cerę do stanu, który wymaga kamuflażu, żeby w ogóle można było wyjść z domu. Na co dzień i pod antycovidową maseczkę – nie nakładam, ale jak mus, to mus. I matujący podkład sceniczny Janda miał się sprawdzić w takiej właśnie u mnie krytycznej sytuacji. W normalnej cenie – ponad 30 zł za 30 ml, jak na drogeryjny produkt polski – nie był całkiem przystępny, choć ja za swój egzemplarz – w ładnym, nie odcinającym się od cery odcieniu nr 01 "Jasny beż", zapłaciłam w jakiejś akcji promocyjnej (lub wyprzedażowej – nie pamiętam) ok. 5 zł (!). Uroda opakowania – z pompeczką (za to plusik) – mnie nie zachwyciła, jako trochę za bardzo rzucająca się w oczy, żeby móc uchodzić za elegancki gadżecik do trzymania na półce w łazience lub toaletce w sypialni. Potrzebowałam jednak akurat korektora na trudny stan cery i wyrzut niedoskonałości, zobaczyłam niespotykaną cenę podkładu, i zgarnęłam z półki, uznając, że jako dobrze kryjący będzie się nadawał nawet do punktowego stosowania na paskudne krosty, a po zakupie ukrywałam go za ceramiczną kurą z wacikami – jedyną oprócz flakoników perfum rezydentką blatu szafki w łazience. Co do działania, podkład ładnie stapiał się ze skórą, ale jednocześnie, przez cały dzień ani nie schodził, ani się nie ścierał, skutecznie i trwale tuszując niedoskonałości oraz ujednolicając cerę. Co jednak najistotniejsze, niestety zaogniał stany zapalne skóry, które miał maskować (jak wspomniałam – to akurat czynił), co produkt całkowicie zdyskwalifikowało, i przeniosło go do Krainy Wiecznych Łowów. Nikomu nawet nie proponowałam odstąpienia go.
    Zalety:
    • konsystencja – przyjemna w dotyku i aplikacji – podkład lekko się wmasowuje, choć kryje dobrze,
    • wchłanialność – bardzo dobre, naturalnie wyglądające stopienie się ze skórą,
    • wydajność – dobra,
    • zapach – przyjemna bezwonność
    Wady:
    • wada dyskwalifikująca podkład – efekt – dobrze, trwale zmatowiona, ujednolicona cera, ale z zapchanymi porami i zaognionymi istniejącymi niedoskonałościami,
    • opakowanie – pompka działa sprawnie, ale uroda buteleczki trochę za bardzo bije po oczach, żeby uchodzić za elegancką,
    • cena – nie aż tak przystępna, jak na polski kosmetyk drogeryjny – ponad 30 zł za 30 ml – swój kupiłam trochę przez przypadek i z ciekawości w promocji (lub na wyprzedaży) za ok. 5 zł
  • 6 lutego 2022 o 18:30
    Dzięki niemu mam mnóstwo nowych zaskórników:/
    Moja skóra jest skórą tłustą, z tendencją do zaskórników. Przetestowałam wiele podkładów w swoim życiu, niestety ten podkład po raz kolejny okazał się bublem. Po miesiącu stosowania mam dużo więcej zaskórników, pojawiły się zmiany zapalne, a nie zmieniłam w tym czasie sposobu pielęgnacji skóry, więc obwiniam ten podkład. Matuje krótkotrwałe, efekt do 3h. Dodatkowo podkreśla suche skórki. Nie kupię go więcej, a dzięki niemu czeka mnie wizyta u dermatologa.
    Zalety:
    • ładny opis
    Wady:
    • zatyka pory
    • matuje krótkotrwałe
    • podkreśla suche skórki
    • daje efekt maski
  • 17 grudnia 2021 o 21:35
    podkład
    jesli chodzi o matowienie w tym podkladzie jest takie jakie chcialam wiec dla mnie podklad jest na tak, pieknie na twarzy si eprezentuje nie robi efektu maski , dosc dlugo sie utrzymuje nie sciera sie nie roluje,
  • 6 listopada 2021 o 16:35
    Dla mnie mocno średni
    Ani wersja kryjąca, która stała się hitem internetu ani ta wersja nie zadowala mnie na tyle, żebym używała jej dalej. Strasznie zastanawia mnie skąd fenomen tych podkładów. Zacznijmy od tego, że estetyka opakowań kosmetyków Janda do mnie nie przemawia. Kwestia gustu, ale zwyczajnie mi się nie podobają. Szklana butelka z pompka, ok, ale te napisy i złote detale... Nie. Miałam kolor 01, ładny poprawny kolor. Ale nie najjaśniejszy. Mat to legenda, której ja nie zobaczyłam, swiecilam się jak po podkładach rozswietlajacych. Skoro miał być dobrze matujący to chociażby z tego powodu, że u mnie nie jesta ni trochę , już jest rozczarowujący. Na twarzy po aplikacji wygląda poprawnie ale dalej nie ma rewelacji, niczego co by go wyróżniało. Trwałość, jak dla mnie też nie jest powalająca, chociaż rzadko się u mnie zdarza, że podkład znika z twarzy, więc uznaje, że swoje wytrwal. Może zachęcona opiniami podeszlam do niego z nadzieją, a nie dostając tego co było obiecywane tak duże u mnie rozczarowanie. Podkład poszedł w świat po kilku probach.