Tusze do rzęs

Shiseido Controlled Chaos Mascara Ink Tusz do rzęs

kashka
    18 kwietnia 2022 o 11:48
    Dobry, ale nie idealny
    Tusz posiada dużą szczoteczkę o kształcie klepsydry i bardzo sztywnych, kłujących włoskach. Na moich rzęsach robi efekt wow. Porównałbym go do Better than sex. Oba robią świetną robotę, ale też jeden i drugi osypuje się.
  • 13 lutego 2022 o 19:42
    Jak na taką markę to zdecydowanie przeciętny tusz....
    Tusz do rzęs Shiseido znalazłam w kalendarzy Adwentowym i bardzo się ucieszyłam. Zamknięty jest w czarnym, podłużnym opakowaniu posiada również charakterystyczny dla marki czerwony pasek wzdłuż opakowania i białe napisy. Formuła tuszu po wyjęciu z tubki wydaje się dość kremowa i jakby mokra ale tylko na początku z czasem trochę gęstnieje. Kolor jest ładny, czarny i dobrze na pigmentowany. Jego szczoteczka jest w postaci klepsydry, jest dość duża i posiada długie syntetyczne włosie które drapie po oczach i rzęsach więc trzeba uważać i nauczyć się z nim pracować. Tusz rozdziela rzęsy lekko je wydłuża, niestety nie pogrubia. Efekt jaki tusz daje na rzęsach jest bardzo naturalny, przy drugiej warstwie niestety można przesadzić i nabawić się tz.pajęczych nóżek oraz sklejenia rzęs. Ja mam dość duży problem przy z aplikacji tuszu na dolne rzęsy u mnie nie dociera on do tych malutkich rzęsek i naprawdę muszę się napracować nad nimi podczas aplikacji. Na szczęście tusz nie obsypuje się w ciągu dnia ani nie odbija na powiece. Jak dla mnie jest to przeciętniak, którego raczej nie kupię ponownie, spodziewałam się po nim trochę więcej. Z pewnością zmieniłabym szczoteczkę na mniejszą i bardziej precyzyjną.
  • 30 stycznia 2022 o 16:32
    Nie polecam
    Tusz kupiłam w ramach kalendarza adwentowego Shiseido i był jednym z pierwszych produktów, które otworzyłam. Tusz ma zbyt dużą i mega twardą szczoteczkę, która wręcz drapie. Nakłada bardzo mało produktu i trzeba nakładać kilka warstwa. Nie idzie nią operować w kącikach oczu. Najważniejsze, wiecznie się wybrudzę tym tuszem. Jak bym nie była ostrożna, zawsze kończę z czarnymi plamami na powiekach. Bardzo kiepski produkt, nie polecam. Zwyczajnie wkurzył mnie ten produkt.
    Zalety:
    Wady:
    • szczoteczka, produkt brudzi jest ciężki w użytkowaniu, cana
    OlaMK
    1 kwietnia 2020 o 18:58
    Bardzo dobry tusz
    Ciekawa szczoteczka: dość duża, długa, gęsta, z jednej strony spłaszczona - bardzo dobrze, precyzyjnie pozwala nałożyć tusz. Rzęsy rozdzielone, nieposklejane. Wydłuża, pogrubia, daje idealny efekt - taki bez przesady. Rzęsy nabierają intensywnego koloru, są pięknie podkręcone ale wyglądają raczej naturalnie - nazwałbym efekt eleganckim. Na początku dość długo sechł. Trochę się w ciągu dnia obsypuje ale nie jest źle. Zmywa się bez problemu (ale to u mnie żadna nowość, bo mam dobry płyn micelarny). Spora gramatura i ładne opakowanie to miły dodatek.
    Zalety:
    • elegancki efekt
    • wydłuża, pogrubia
    • nie skleja
    • bardzo dobra szczoteczka
    • spora ilość tuszu
    Wady:
    • troszkę się obsypuje

Zobacz także inne Tusze do rzęs