Serum do twarzy

Yoskine Okinawa Green Caviar, Serum kawiorowe pod krem twarz i okolice oczu `Japoński podwójny lifting`

YOSKINE Okinava Green Caviar Serum Kawiorowe pod Krem 30ml
Dax Cosmetics
DAX Okinawa Green Caviar serum kawiorowe pod krem 30 ml
Yoskine Okinawa Serum na twarz i pod oczy 30 ml

• 9 sierpnia 2023 o 9:16
    Polecam
    Serum o jasno zielonej barwie przepięknie pachnie i ma bardzo lekką konsystencję. Jestem w trakcie drugiego opakowania i przyznam że efekt jest zadowalający. Serum bardzo szybko i dobrze się wchłania, a skóra jest nawilżona i do tego bardzo gładka w dotyku. Bardzo lubię takie efekty przy stosowaniu tego typu kosmetyków. Świetnie nadaje się do stosowania pod makijaż bo się nie roluje. Polecam.
  • 2 marca 2023 o 13:53
    Średnio działa i uczula
    Zużyłam całe opakowanie tego serum i dopiero teraz zauważyłam ze wypryski które mi się pojawiały na linii żuchwy były właśnie jego sprawką. Po zaprzestaniu stosowania serum nagle nie mam żadnych zmian na skórze. Opakowanie ładne, pompka dozuje niewielką ilość produktu, na twarz i szyje zazwyczaj zużywałam 2-3 pompki. Niestety farba z końcówki po kilku miesiącach zeszła przez co zaczęło to brzydko wyglądać i dało do myślenia gdzie się podziała ta farba? Być może wylądowała na mojej twarzy przez co dostałam uczulenia. Konsystencja lekka, ale nie rozprowadza się jakoś idealnie. Szybko wsiąka co jest plusem, ale czasem nie zdążę porządnie go rozprowadzić i już mi zniknął pod palcami. Największy plus to zapach. Świeży, elegancki, niezbyt delikatny, ale szybko wyparowuje, razem z produktem;) Jeśli chodzi o działanie, to faktycznie nieźle wygładza, skóra jest aksamitna w dotyku, bardziej napięta, ale nie podoba mi się fakt ze tak uczula :/
    Zalety:
    • Wygładza i napina skórę
    Wady:
    • wywołuje wypryski
  • 26 lutego 2022 o 13:28
    dobre serum nawilżające
    obecnie jestem po zastosowaniu drugiego opakowania. Mam 46 lat, skórę mieszaną z tendencją do przesuszania się na policzkach . Serum na moją skórę działa kojąco. Dobrze nawilża, stosuje je pod krem. jeżeli ni użyję kremu to zaczyna czegoś brakować mojej skórze. Nawilżenie tak na ok 6-8 godzin na dzień. MOże dlatego że mam na policzkach bardziej wymagającą skórę /suchą/
    Zalety:
    • lekka konsystencja, nie tłusta, nie pozostawia filtru
    • ładnie pachnie - delikatnie
    • praktyczny dozownik
    • opakowania wystarcza na dość długo
    Wady:
    • mogłoby działać do wieczora - trochę dłużej
    Kaisja
    18 lutego 2022 o 17:38
    Jeśli Ktoś chce - może stosować to serum pod oczy, do cery całej twarzy – nie ma większego znaczenia
    Serum skusiło mnie sporą obniżką ceny, a Marka uchodzi za niezłą, ale u mnie jego stosowanie miało sens w zasadzie jedynie na skórze okolic oczu, którą nieźle nawilżało, i niwelowało mi trochę poranne podpuchnięcia i cienie. W tym zakresie byłam z niego zadowolona, natomiast co do reszty twarzy - nie poczyniło u mnie szkód i w aplikacji było bardzo przyjemne, ale nabrałam przekonania, że w przyszłości… nie ma sensu go kupować, tym bardziej, że jest dość drogie (ponad 50 zł za 30 ml). Kosmetyk, o przyjemnej, żelowej konsystencji i ładnym, subtelnym zapachu – bardzo miły w aplikacji - który można stosować również pod oczy (plus), ma zapewnić cerze ujędrnienie, rozświetlający lifting oraz – stosowany pod krem - przyspieszenie efektów kuracji odmładzającej. Już się zorientowałam, że dla mojej cery 40+, mieszanej i z niedoskonałościami, wymagającej w ciągu dnia lekkiego, nie nabłyszczającego nawilżenia, serum z reguły nie wymaga już stosowania kremu, i tak też było również tym razem, a ponadto skwapliwie korzystałam z możliwości stosowania go również pod oczy, i ten rejon twarzy najbardziej wpłynął na moją opinię o specyfiku. Nagminnie nie dosypiam, co widać po głębokich cieniach pod oczami, i lekki kosmetyk obiecujący liftingujące rozświetlenie, trochę sobie u mnie z takim problemem radził krótko po porannej aplikacji, najwyraźniej usprawniając krążenie, co skutkowało zniknięciem cieni i opuchnięć, tymczasem na reszcie twarzy - nie zauważyłam szczególnej różnicy. Cera wyglądała ładnie – była dobrze nawilżona oraz pozbawiona niechcianego błysku przez cały dzień, co już spełniało większość moich oczekiwań wobec dziennego kosmetyku do twarzy, i w czasie stosowania serum, nie pojawiały się u mnie żadne nowe niedoskonałości. Fajnie, i czasem już tylko taki efekt „robi robotę” natomiast nie odnotowałam jakiegoś oszałamiającego efektu liftingującego. W takim układzie kosmetyk można stosować, jako niezły poranny „nawilżacz” oraz pogromcę cieni w okolicach oczu, i przy takim zastosowaniu, jego atutem jest duża pojemność opakowania – bardzo ładnego i eleganckiego, z pompeczką (plusy!). Jeśli kiedyś trafię jeszcze na niezłą akcję promocyjną lub wyprzedażową produktu, a skończy mi się zapasik kremów pod oczy zachomiczony w domu – być może jeszcze się skuszę.
    Zalety:
    • możliwość stosowania go do okolic oczu – całkiem dobrze niweluje w tym rejonie cienie i podpuchnięcia,
    • dość dobrze nawilża (cerę mieszaną),
    • wydajność – bardzo dobra,
    • konsystencja – przyjemna, żelowa,
    • wchłanialność – bardzo dobra – nawet cera mieszana nie wymaga ani matowienia, ani w zasadzie stosowania jeszcze kremu,
    • zapach – bardzo ładny – subtelny i świeży
    Wady:
    • działanie – przeciętne na innych partiach cery, niż okolice oczu (tam radzi sobie nieźle z cieniami i podpuchnięciami) – serum w zasadzie jedynie nawilża cerę (mieszaną dość dobrze), bez jakiegoś szczególnego efektu liftingującego,
    • cena – wysoka – kilkadziesiąt zł za 30 ml (przy stosowaniu tylko pod oczy – cena nie wydaje się już aż tak wysoka)
    Eulina
    7 stycznia 2022 o 16:36
    u mnie nie działa
    Zachwycona efektami serum Geisha Gold Secret, chciałam wypróbować kolejne "cudo" od Yoskine. Okinawa Green Caviar jest w takiej samej szklanej buteleczce z pompką jak Geisha. Ma wodnisto-żelową konsystencję i przyjemny zapach. Zachęcił mnie opis producenta, który głosi, że serum błyskawicznie liftinguje i wygładza skórę. Jestem trzydziestokilkulatką więc jak najbardziej chciałabym skoncentrować się na zmarszczkach mimicznych. To serum niestety nie dało mi zbyt wiele (używam ponad 2 miesiące). Nie wygładza i jakoś specjalnie nie napina. Poprzednie serum zaraz po nałożeniu tworzyło delikatny film-bazę pod krem, który dawał świetny efekt. Okinawa nie zmienia na mojej skórze zupełnie nic. No może oprócz tego, ze trochę nawilża skórę. Trzeba przyznać, że produkt jest bardzo wydajny i wystarcza na długo. Świetnie się tez wchłania, wręcz błyskawicznie. Dla mnie jednak to za mało.
    Zalety:
    • wodno- żelowa konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nawilża
    • przyjemnie pachnie
    • szklane opakowanie z pompką
    Wady:
    • nie zauważyłam liftingu ani wygładzenia

Zobacz także inne Serum do twarzy