WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy na noc

Soraya Naturalnie, Kojący krem do twarzy na noc

• 17 czerwca 2022 o 16:08
    Średniak
    Kupiłam ten krem dosłownie za grosze. Ma delikatny zapach, rzadką konsystencję, dobrze rozprowadza się po twarzy, nie bieli, nie zapycha, ale zostawia tłusty film i kiepsko nawilża. Trochę taki krem-nic.
  • 7 września 2021 o 13:35
    Bardzo dobry krem, szkoda, że go wycofali
    Krem kupiłam kiedyś, bo po prostu był na promocji za jakieś 10zł... zaczęłam stosować na noc i... krem okazał się naprawdę bardzo dobry! Konsystencja - lekka, kremowa, dobrze się rozprowadza i wchłania się bardzo szybko Działanie - naprawdę dobrze nawilża skórę, pozostawiając ją odżywioną i promienną, jakby lekko rozświetloną, przy dłuższym i regularnym stosowaniu można osiągnąć naprawdę dobre efekty Szukałam go już długo i nigdzie stacjonarnie go nie widziałam - kupowałam w hebe do tej pory, chyba po prostu go wycofali, a szkoda, bo to naprawdę dobry krem i do tego bardzo wydajny,
  • 22 czerwca 2021 o 18:06
    Podstawowy krem dla każdego
    Przetestowałam już większość produktów z serii Soraya Naturalnie, którą bardzo polubiłam. Ostatnio moja skóra potrzebowała nawilżenia i ukojenia, dlatego sięgnęłam po wersję kojącą na noc. Krem ma kremową konsystencję, bardzo łatwo się rozprowadza na twarzy. Lubię stosować go jako domknięcie serum, do czego sprawdza się idealnie. Dla cer bardziej suchych może być jednak zbyt delikatny, dlatego polecałabym go łączyć z bogatszym serum. Twarz rano jest wygładzona, ukojona i nawilżona. Dodatkowo stosowanie produktu umila subtelny zapach. Oczywiście na plus prosty i naturalny skład. ZALETY Koi, nawilża i wygładza skórę Przyjemna konsystencja (nie za ciężka) Zapach Skład Cena UWAGI Może okazać się zbyt lekki dla cery suchej
    amalath
    31 stycznia 2021 o 13:28
    Zaskakująco wszechstronny
    Kupiłam wersję na dzień i na noc i konsystencja tych produktów mnie zadziwiła, jest wręcz odwrotna do tego, czego się spodziewałam. Krem na dzień jest cięższy i bardziej gęsty niż produkt na noc. Nocny natomiast jest lekki, łatwo się wchłania, jednocześnie dobrze koi cerę. Mimo że jest to produkt na noc, dzięki lekkiej formule sprawdził mi się też pod makijaż w ciągu dnia. Chętniej używałam go na dzień i na noc, niż wersji dziennej. Miałam wątpliwości, czy ocenić go na 4 czy 5 gwiazdek, bo zdecydowanie nie jest to produkt dla każdego i przypuszczam, że jego formuła może być zbyt lekka dla niektórych osób. Ja jednak zdecydowanie do niego wrócę, bardzo dobrze poradził sobie z moją mieszaną i "humorzastą" cerą.
    Zalety:
    • Bardzo lekki jak na produkt na noc
    • Dobrze się wchłania
    • Może być też użyty w ciągu dnia, nawet pod makijaż
    • Zgodny z opisem producenta, radził sobie z ukojeniem mojej często podrażnionej ceny
    • Opakowanie może nie jest bardzo hignieniczne, ale pozwala wydobyć cały produkt
    • Dobry stosunek jakości do ceny
    • Łatwy w dozowaniu i aplikacji
    Wady:
    • Nie jest to produkt dla każdego, dla części osób może być za słaby na noc
    • Nie nawilża, w moim wypadku bez dodatkowego serum był za słaby
  • 21 stycznia 2021 o 14:30
    nie na każdą porę roku
    krem zakupiłam skuszona dobrymi doświadczeniami z kosmetykami z linii Soraya Plante, a także mega niską ceną w promocji (jakieś 11zł w Hebe). w związku z faktem, że zakupiony został raczej w okresie letnim, trochę przeleżał zanim został użyty. na samym początku używania krem sprawdził się u mnie bardzo dobrze, to było w okresie jesiennym. jest bardzo delikatny - konsystencja gęsta, ale nie jak masło - taka w sam raz. jest lekki, zapach ma przyjemny, ale wolałabym coś wow ;) tutaj jest ok, ale nie powala. na drugi dzień twarz jest uspokojona, ma wyrównany koloryt, wygląda zdrowo (moja buzia jest naczynkowa i tutaj fajnie sobie poradził - ukoił, zgodnie z przeznaczeniem). sprawa skomplikowała się, kiedy zaczęłam używać raz w tygodniu krwawy peeling z The Ordinary - strasznie mnie zapchało. na początku myślałam, że to właśnie Soraya, gdyż wysoko w składzie ma glicerynę, ale była to jednak wina peelingu (linia Plante też ma glicerynę w składzie i nigdy mnie nie zapchała). po jakimś czasie buzia uspokoiła się, jednak mimo to krem nie dał sobie rady z nawilżeniem po kwasach - był po prostu niewystarczający. podobnie jest w przypadku wysokich mrozów, których ostatnio mieliśmy szansę doświadczyć (a mam cerę mieszaną, nie suchą). co prawda te zimy w Polsce nie są ostatnio jakieś szczególnie srogie :) w kolejce czeka jeszcze wersja nawilżająca, więc może ta zda egzamin! opakowanie jest szklane, dosyć ciężkawe, także raczej na półkę w łazience. krem jest całkiem wydajny, do aplikacji na całą twarz nie potrzeba go dużo - za to plus.
    Zalety:
    • niska cena;
    • dobry, naturalny skład;
    • przyjemnie nawilża i uspokaja cerę
    Wady:
    • niewystarczający w mroźne, zimowe dni, a także po zabiegach z kwasami

Zobacz także inne Kremy na noc